Παρασκευή, Μαρτίου 19

Το παραδέχονται κυνικά αλλά γουστάρουν την εξουσία πάνω μας! Βατόπουλος: “Το συνεχές lockdown ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε”

καραντινα

Το συνεχές lockdown ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε, εκτίμησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και Μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή στρατηγικής.

Για το ενδεχόμενο να ανοίξει σταδιακά η αγορά, μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και Μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στις περιορισμένες αντοχές της οικονομίας και της κοινωνίας, ανέφερε ότι στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων υπάρχει συζήτηση για αλλαγή στρατηγικής σε ό,τι αφορά τα μέτρα περιορισμού.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, «καλό είναι, επειδή η οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχει άλλο, να αλλάξουμε τη στρατηγική, με αύξηση των τεστ […], με ιχνηλάτηση και επίταση της ενημέρωσης για σωστή χρήση των ατομικών μέσων προστασίας, συν τηλεκπαίδευση και τηλεργασία».

Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι «επειδή το συνεχές lockdown ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε, σκόπιμο να υπάρξει ένα σταδιακό άνοιγμα της αγοράς».

Εντούτοις, παρατήρησε ότι είναι «οξύμωρο ότι συζητείται τώρα που βρισκόμαστε στην κορύφωση της πανδημίας».

Σε σχέση με το θέμα του εμβολίου της AstraZeneca, η χορήγηση του οποίου έχει ανασταλεί σε μια σειρά από χώρες, μετά από περιστατικά θρομβώσεων που έχουν καταγραφεί, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε ότι «προς το παρόν δεν υπάρχουν πραγματικά δεδομένα που να συνδέουν το εμβόλιο με τις θρομβώσεις», προσθέτοντας ότι είναι ελάχιστα τα εν λόγω περιστατικά.

Αναγνωρίζοντας καθυστέρηση από πλευράς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), ανέφερε ότι «η δική μας επιτροπή έχει καταλήξει σε αυτό το πρώτο συμπέρασμα».

Επίσης, παρατήρησε ότι σε ανάλογες περιπτώσεις «πάντα αναδεικνύονται περισσότερο από όσο πρέπει οι παρενέργειες».makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .