Τρίτη, Μαρτίου 9

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΕΙΔΕΧΘΩΝ LOCKDOWN ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΑΝΟΙΧΤΗ” ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΟΥΗΔΙΑ – ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΜΜΕ

ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Όσο και αν θέλουν κάποιοι να πείσουν πως η Σουηδία απέτυχε στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, οι αριθμοί είναι αδιάψευστα στοιχεία.

Σύμφωνα με την αδιάβλητη έρευνα της επί πλέον θνητότητας το 2020, του Κέντρου τεκμηριωμένης Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (The Centre of Evidence -Based Medicine- CEBM,University of OXFORD) η Ελλάδα έχει περισσότερους θανάτους από το αναμενόμενο απ’ ότι έχει η Σουηδία.

Συγκεκριμένα στην Σουηδία καταγράφηκαν πλέον 13 θάνατοι / 100.000 πληθυσμού (δηλαδή αύξηση 1,5%), ενώ στην στην Ελλάδα 45 θάνατοι, επί πλέον του αναμενομένου ανά 100.000 πληθυσμού (δηλαδή αύξηση 4,9%).
Να υπογραμμίσουμε πως τα στοιχεία της Ελλάδας είναι έως και την 49η εβδομάδα του 2020 και αναμένεται να σταλούν τα στοιχεία για όλο τον χρόνο.

Παρατηρούμε δηλαδή ότι η Ελλάδα είχε υπερτριπλάσιους επί πλέον του αναμενόμενου θανάτους από την Σουηδία το 2020.
Τεράστια διαφορά των δύο χωρών ήταν ο τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας. Από τη μία μεριά η Ελλάδα έκλεισε τα πάντα και βρίσκεται στο τρίτο της lockdown και συνολικά βρίσκεται υπό καθεστώς lockdown εδώ και έναν χρόνο (με εξαίρεση λίγους μήνες το καλοκαίρι), ενώ από την άλλη η Σουηδία δεν έκλεισε ποτέ τίποτα, αντιθέτως τα μόνα μέτρα που έχει λάβει είναι η σύσταση -και όχι υποχρέωση- για χρήση μάσκας σε χώρους συνωστισμού, όπως τα ΜΜΜ, αλλά και κάποια μέτρα για τις καφετέριες και τα εστιατόρια, εκεί που τους τελευταίους μήνες υπάρχει όριο στους πελάτες ανά τραπέζι.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τον κορωνοϊό με πρόστιμα και έντονη αστυνόμευση, αποτέλεσμα είναι να επιβάλει καθημερινά πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ στους Έλληνες πολίτες, αλλά και να βλέπουμε σκηνικά όπως αυτό στη Νέα Σμύρνη.

Όλα αυτά έχουν οδηγήσει τη χώρα σε μία ύφεση ρεκόρ, η οποία σύμφωνα με τα πραγματικά και όχι «μαγειρεμένα» στοιχεία έφτασε στο 11,7% για το 2020 και σίγουρα η οικονομική κατάσταση της χώρας θα γίνει ακόμα χειρότερη, καθώς παραμένει σε lockdown. Αντιθέτως στη Σουηδία είναι μόλις 2,8% και ήδη η οικονομία της έχει ξεκινήσει να ανακάμπτει.

 makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .