Τετάρτη, Μαρτίου 24

Συνεδριάζει και πάλι η επιτροπή των “ειδικών” για το “καλό” μας και το lockdown

καραντινα

Όσο η πανδημία “καλπάζει” κάθε σχεδιασμός “παγώνει”, και πλέον όλοι συνομολογούν ότι το τελικό ορόσημο για άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων είναι η 3η Μαΐου.

Το αργότερο έως τότε εκτιμούν ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα θα έχουν επιτρέψει σταδιακά το άνοιγμα, καταρχήν του λιανεμπορίου, μετά των σχολείων και τέλος της εστίασης και άλλων παράπλευρων κλάδων.

Αυτή την Παρασκευή, στην καθιερωμένη σύσκεψη τους οι Επιστήμονες θα εκτιμήσουν εκ νέου την κατάσταση και θα κάνουν μια πρώτη εκτίμηση αν μπορούν να υπάρξουν οι συνθήκες ώστε το λιανεμπόριο να ανοίξει στις 5 Απριλίου.

Στο τραπέζι θα συζητηθεί και το θέμα της άρσης των διαδημοτικών μετακινήσεων (και) με το αυτοκίνητο (κωδικός 6 στο SMS).
Μεγάλη προσοχή στον τουρισμό
“Το αργότερο την επομένη του Πάσχα θα πρέπει η χώρα να “κινείται” για να ανοίξει και ο τουρισμός στις 14 Μαίου” δηλώνει πηγή του Μαξίμου, τονίζοντας με έμφαση πως το στοίχημα του τουρισμού, δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο.

Η κυβέρνηση για το λόγο αυτό προετοιμάζει μέτρα στήριξης για κλάδους του τουρισμού που έχουν πληγεί καίρια, με έμφαση στη θέσπιση κινήτρων, προκειμένου οι ξενοδόχοι να μπορέσουν να προχωρήσουν σε προσλήψεις προσωπικού.

Ταυτόχρονα, ο στόχος παραμένει ο εμβολιασμός όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών στο επόμενο διάστημα.

Ήδη έχουν γίνει πάνω από 1.430.000 εμβολιασμοί και μέσα στον Απρίλιο εκτιμάται ότι θα γίνουν επιπλέον 1,5 εκατομμύριο δόσεις.

Ως τις αρχές Μαίου σχεδιάζεται να έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών και οι ευπαθείς ομάδες με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου. Θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες της κατηγορίας Β’, οι ειδικές επαγγελματικές ομάδες, με προτεραιότητα στους εργαζόμενους στον τουρισμό και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .