Δευτέρα, Μαρτίου 29

Nüwa 2054> Αυτή είναι η πρώτη πόλη 250.000 κατοίκων στον πλανήτη Άρη

By ABIBOO

Mία από τις πέντε που σχεδιάζονται στην περιοχή Tempe Mensa [ΕΙΚΟΝΕΣ+VIDEO]

Καθώς οι άνθρωποι συνεχίζουν να εξερευνούν τον Άρη, δημοσιεύονται ήδη σχέδια για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης πόλης στον κόκκινο πλανήτη. Ένα από αυτά, παρουσιάστηκε από το στούντιο αρχιτεκτονικής ABIBOO, το οποίο έχει γραφεία σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων δύο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Nüwa, η πρωτεύουσα και μία από τις πέντε πόλεις που σχεδιάζονται στην περιοχή Tempe Mensa του Άρη, θα χτιστεί κάθετα αντί οριζοντίως στην πλευρά ενός μεγάλου γκρεμού, μειώνοντας έτσι την επίδραση της ατμοσφαιρικής πίεσης και της ακτινοβολίας, με την τελευταία να είναι θανατηφόρα αν ο άνθρωπος βρεθεί εκτεθειμένος.

Όπως αναδημοσιεύει και το www.dailymail.co.uk, το καλό με τον Άρη είναι ότι υπάρχει διοξείδιο του άνθρακα και νερό στην επιφάνεια του, στοιχεία που θέλει να χρησιμοποιήσει η ABIBOO για τη δημιουργία χάλυβα και την κατασκευή των πόλεων αποκλειστικά από υλικά του πλανήτη, κάτι που τον καθιστά βιώσιμο.

Οι πόλεις στο Άρη θα περιλαμβάνουν όλων τις ειδών τις κατασκευές και δομές που υπάρχουν και στη Γη, συμπεριλαμβανομένων σπιτιών, γραφείων και χώρων πρασίνου. Τα συγκεκριμένα σχέδια βασίζονται σε επιστημονική έρευνα από το The Mars Society και το δίκτυο SONet.

«Έπρεπε να κάνουμε πολλές αναλύσεις με βάση τον υπολογισμό και τη συνεργασία με τους επιστήμονες για να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε ποιες είναι οι συνθήκες που θα αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο Alfredo Muñoz, ιδρυτής της ABIBOO.

Όσοι ονειρεύονται να ζήσουν στην πόλη του Άρη πρέπει να μεταδώσουν αυτή την ελπίδα και τα όνειρα τους στα παιδιά και τα εγγόνια τους, ωστόσο, η κατασκευή δεν προβλέπεται να ξεκινήσει μέχρι το 2054 και η μετακίνηση πιθανότατα δεν θα γίνει πριν από το 2100.

Ο πληθυσμός της πόλης θα είναι 250.000 και το όνομά της έχει «ρίζες στη θεά της κινέζικης μυθολογίας που είναι η προστάτιδα των ανθρώπων και η οποία έλιωσε πέντε πέτρες για να προσφέρει ισχυρούς κοινωνικούς πυλώνες».

Μέσα στον όγκο που οδηγεί στο γκρεμό θα βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευαστικής δραστηριότητας, με τα «Μακρο-κτίρια» να χρειάζεται να ανασκαφούν μέσα στο βράχο.

Θα υπάρξει επίσης η κατασκευή «Green-Domes», που θα λειτουργήσει είτε ως πάρκα για τους κατοίκους είτε ως μέρος ανάπτυξης πειραματικής βλάστησης.

Η κύρια πηγή τροφής στην πόλη θα προέρχεται από την καλλιέργεια, οι οποίες θα αντιστοιχούν στο ήμισυ περίπου της διατροφής των ανθρώπων, ενώ ζωτικής σημασίας συστατικό για τη διατροφή ια είναι και τα μικροφύκη.

Όσο για την αναψυχή, οι άνθρωποι θα μπορούν να συμμετέχουν σε μεγάλο μέρος της ίδιας αναψυχής που κάνουν στη Γη, από αθλήματα έως κάμπινγκ έως τέχνες και χειροτεχνίες.

Η μετάβαση από τη Γη στον Άρη θα είναι μια περίπλοκη εργασία για όσους θέλουν να ζήσουν στον Κόκκινο Πλανήτη, αλλά όχι αδύνατη.

Μία εταιρεία ελπίζει ότι θα μπορεί να μεταφέρει άτομα μεταξύ των δύο πλανητών, κάθε 26 μήνες, ενώ κάθε ταξίδι θα διαρκεί από έναν έως τρεις μήνες.

Το κόστος ενός εισιτηρίου απλής μετάβασης για άτομα που μεταναστεύουν στον Άρη θα είναι ακριβό και αναμένεται να είναι περίπου 300.000 $.

ΠΗΓΗ: DAILYMAIL.COM
https://kourdistoportocali.com/ipeople/tech/nuwa-2054-gt-ayti-einai-i-proti-poli-250-000-ston-planiti-ari/

Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .