Δευτέρα, Μαρτίου 15

Παραιτήθηκε ο Piers Morgan μετά τα προκλητικά σχόλια για τη συνέντευξη της Meghan Markle στην Oprah

Παραιτήθηκε ο Piers Morgan μετά τα προκλητικά σχόλια για τη συνέντευξη της Meghan Markle στην Oprah

Ο Piers Morgan, πασίγνωστος δημοσιογράφος, παρουσιαστής και τηλεοπτική περσόνα της Μεγάλης Βρετανίας, παραιτήθηκε από την τηλεοπτική εκπομπή «Good Morning Britain», που παρουσίαζε στο κανάλι ITV. 

Η κίνησή του αυτή ήταν αποτέλεσμα της αντίδρασης του κοινού μέσω social media και της έρευνας που αυτή προκάλεσε από τη Ρυθμιστική Αρχή Μέσων του Ηνωμένου Βασιλείου, σχετικά με τα σχόλιά του Morgan για τη Meghan Markle. 

Συγκεκριμένα, η Ρυθμιστική Αρχή Μέσων του Ηνωμένου Βασιλείου, Ofcom, δήλωσε ότι έχει λάβει περισσότερες από 41.000 καταγγελίες σχετικά με τη συγκεκριμένη εκπομπή από την Τρίτη το απόγευμα έως σήμερα. 

«Μετά από συζητήσεις με το ITV, ο Piers Morgan αποφάσισε τώρα ότι είναι η ώρα να αποχωρήσει από το «Good Morning Britain». Το ITV αποδέχτηκε αυτήν την απόφαση και δεν έχει να προσθέσει τίποτα περισσότερο.», ανέφερε το ITV στην σύντομη δήλωσή του. 

Όλα ξεκίνησαν όταν την περασμένη Δευτέρα στο «Good Morning Britain», ο Morgan αμφισβήτησε το ότι η Meghan είχε τάσεις αυτοκτονίας. 

Μάλιστα ένας εκ των συμπαρουσιαστών του στην εκπομπή, ο Alex Beresford, με τον οποίο έχουν γενικά διαφορετικές απόψεις, εξέφρασε έντονα τη δυσαρέσκειά του για την εμπάθεια του Piers στο πρόσωπο της Meghan. «Εντάξει, το καταλάβαμε, όλοι. Δεν τη συμπαθείς την Meghan και ήσασταν φίλοι και σε έκοψε. Δικαίωμά της. Αλλά κι εσύ συνεχίζεις να την ξεφτιλίζεις...», είπε και εκεί ήρθε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Τότε ο Morgan, σηκώθηκε και αποχώρησε από πλατό με τον Beresford να χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του «διαβολική».

Ιδού και το στιγμιότυπο που οδήγησε τη συμπαρουσιάστρια του Morgan να ζητήσει επειγόντως διάλειμμα.

 

 

Τα σχόλιά του προκάλεσαν μια τεράστια διαμάχη στη Βρετανία, με τον φιλανθρωπικό οργανισμό ψυχικής υγείας «Mind» να τον επιπλήττει δημόσια.  

Με το που έγινε γνωστή η είδηση της παραίτησης, το trend #thereisgod έγινε αμέσως viral στη Βρετανία όπως και το όνομά του.

Ωστόσο, ο Morgan επανήλθε με δηλώσεις μέσω Twitter  γράφοντας χαρακτηριστικά: «Είχα χρόνο να σκεφτώ αυτήν την άποψη, και ακόμα δεν πιστεύω τη Meghan. Αν εσείς το κάνετε, εντάξει. Η ελευθερία του λόγου είναι ένας λόφος που χαίρομαι να πεθάνω πάνω του. Ευχαριστώ για όλη την αγάπη και το μίσος. Είμαι έτοιμος να περάσω περισσότερο χρόνο με τις απόψεις μου». 

 

Το θέμα παραμένει στην επικαιρότητα με μια νέα είδηση που θέλει τη δούκισσα του Sussex να έχει στείλει επιστολή στους υπεύθυνους του ITV εκφράζοντας την ανησυχία της για τα όσα είπε δημόσια ο Piers Morgan σχετικά με τα θέματα που αφορούσαν την ψυχική της υγεία.

Η Meghan, λέγεται ότι στην επιστολή της τόνισε πως δεν την ενδιαφέρουν καθόλου τα σχόλια του δημοσιογράφου επί προσωπικού, ωστόσο δεν μπορεί να μην εκφράσει την αγωνία της για τον αντίκτυπο που αυτά που μπορεί να έχουν σε ανθρώπους που παλεύουν να αντιμετωπίσουν τα δικά τους αντίστοιχα προβλήματα..

govastileto.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .