Παρασκευή, Μαρτίου 12

«To κράτος είστε εσείς;»

"To κράτος είστε εσείς;"

«To κράτος είστε εσείς;»

Το 1992 ο τότε πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους αστυνομικούς, τους είχε πει: «Το κράτος είστε εσείς».

Σήμερα, 29 χρόνια μετά ένας άλλος πρωθυπουργός που τυγχάνει να έχει το ίδιο επίθετο και να είναι γιος του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη χθεσινή του δήλωση μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού, μοιάζει να λέει το ίδιο: «Το κράτος είστε εσείς!».

Κι αυτό όχι γιατί δεν όφειλε να προχωρήσει σε δήλωση μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού από ανεγκέφαλους κουκουλοφόρους αλλά γιατί όχι μόνο, εδώ και τρεις ημέρες, δεν είδε, δεν άκουσε, και, βεβαίως, δεν προχώρησε σε καμία δήλωση, για τον ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικούς στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, αλλά, με non paper του Μαξίμου (σ.σ. δηλαδή του ίδιου), επιχειρήθηκε ο συγκεκριμένος πολίτης να χαρακτηριστεί «κουφαντινάκιας», αναρχοάπλυτος, ακροαριστερός κλπ.

Δηλαδή, με άλλα λόγια, «θιασώτης της βίας», άρα δεν πειράζει να φάει και καμία από την Αστυνομία «γιατί τα ήθελε», η πολύ περισσότερο, καλά του έκαναν του «αναρχοάπλυτου» που θέλησε να αντιμιλήσει στο… κράτος, όταν τις προηγούμενες ημέρες ήταν σε πορεία για τον Κουφοντίνα.

Με αυτές, όμως, τις λογικές και πρακτικές, ο πρωθυπουργός πολύ απέχει από το να δείχνει, όπως είπε χθες, ότι «είναι εδώ για να εγγυηθεί την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων».

Μάλλον στη στάση του ταιριάζει παραλλαγμένη η τελευταία φράση του χθεσινού διαγγέλματός του: «Θέλω να σας διχάσω. Θέλω να σας γυρίσω πίσω (σ.σ. στο 1992)», γιατί το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να κατατροπώσω τον βασικό μου αντίπαλο, να κρύψω τα απανωτά μου λάθη στην διαχείριση της πανδημίας και να καλύψω με την άγρια καταστολή την οικονομική λαίλαπα που έρχεται.

Είναι καιρός, λοιπόν, ο Κ. Μητσοτάκης, τον οποίο οι Έλληνες επέλεξαν ως πρωθυπουργό που ενώνει και όχι που διχάζει, να σταθεί μπροστά στον καθρέπτη του και να επαναλάβει, ειλικρινώς αυτή τη φορά, τα όσα είπε το βράδυ της 7ης Ιουλίου: «Είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων».

Σε διαφορετική περίπτωση, η ιστορία θα τον πετάξει από τώρα στον κάλαθο των αχρήστων της.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .