Δευτέρα, Απριλίου 26

1 χρόνος εμβόλιο Astrazeneca> Τι αποκαλύπτει ο επιστήμονας που το ανακάλυψε για τις μεταλλάξεις

Andrew Pollard

Στις 24 Απριλίου 2020 ο καθηγητής Andrew Pollard χορήγησε σε εθελοντή την πρώτη δόση

Η Μεγάλη Βρετανία φαίνεται να κερδίζει πρώτη τον πόλεμο εναντίον της covid (δεν έκλεισε ποτέ τα σύνορα της όπως το Ισραήλ) και η επιτυχία της εκστρατείας εμβολιασμού ήταν «αδιανόητη» πριν από ένα χρόνο, δήλωσε ο επικεφαλής του εμβολίου της Οξφόρδης/Astrazeneca σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του.

Μάλιστα, ο καθηγητής Andrew Pollard προβλέπει ότι τα εμβόλια για την αντιμετώπιση όλων των νέων παραλλαγών του ιού θα μπορούσαν να είναι έτοιμα ήδη τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος, ακόμη και τα υπάρχοντα εμβόλια παρέχουν κάποια ικανή προστασία έναντι αυτών των νέων στελεχών, καθώς η πανδημία δεν είναι τόσο ισχυρή σε χώρες που έχουν προχωρήσει στους

εμβολιασμούς τους.

Σε μια συνέντευξη που σηματοδοτεί την επέτειο ενός έτους από το πρώτο άτομο στην Ευρώπη που έλαβε εμβόλιο κατά της Covid, ως μέρος της κλινικής δοκιμής της Οξφόρδης, ανέφερε ότι τα εμβόλια είναι «η διέξοδος» των ατελείωτων lockdowns.

Ο καθηγητής Pollard, διευθυντής της Ομάδας Εμβολίων της Οξφόρδης και επικεφαλής ερευνητής των δοκιμών στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, απέτισε επίσης φόρο τιμής στο βρετανικό κοινό για τη μαζική λήψη των εμβολιασμών.

«Στο Ηνωμένο Βασίλειο είμαστε σε πολύ καλό σημείο», είπε. «Πάνω από το 90% όλων όσοι προσφέρθηκαν έχουν κάνει το εμβόλιο. Αυτό είναι εκπληκτικό. Κανείς δεν θα το είχε προβλέψει ένα χρόνο πριν».

Πρόσθεσε: «Τα τελευταία στοιχεία της Δημόσιας Υγείας στην Αγγλία δείχνουν ότι έχουν αποφευχθεί περισσότεροι από 10.000 θάνατοι και αυτό ισοδυναμεί με 30 εκατομμύρια δόσεις που έχουν χορηγηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αν παρατηρήσετε την παγκόσμια διάθεση εμβολίων, ο αριθμός των ζωών που σώθηκαν είναι εκπληκτικός». Πριν από ένα χρόνο ήταν «αδιανόητο ότι θα ήμασταν εδώ», συμπλήρωσε.

Ο καθηγητής Pollard, ο οποίος είναι παντρεμένος με τρία παιδιά, ανέφερε ότι «Τον περσινό Μάρτιο και τον Απρίλιο πιστεύαμε ότι θα χρειαζόταν πιθανώς δύο χρόνια για τη χορήγηση των πρώτων εμβολίων. Ήμασταν αρκετά αισιόδοξοι, αλλά για να είμαι ειλικρινής νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πίστευαν ότι θα ήταν δυνατό» πρόσθεσε με νόημα.

Σημείωσε, ότι ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο τα πήγε καλά, υπήρχαν «προβλήματα» σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου, εξαιτίας κυρίως επικοινωνιακών λόγων σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων.

Το εμβόλιο Oxford/AstraZeneca έχει συνδεθεί με σπάνια θρόμβους αίματος και τον περασμένο μήνα αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και των Κάτω Χωρών, σταμάτησαν την κυκλοφορία εν μέσω ανησυχιών για τους συγκεκριμένους κινδύνους.

Ωστόσο, ο καθηγητής Pollard, ο οποίος έλαβε και τις δύο δόσεις, προέτρεψε το κοινό να «εξισορροπήσει τους κινδύνους και τα οφέλη», προσθέτοντας ότι οι θρόμβοι είναι ένα «πολύ σπάνιο συμβάν. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ανθρωπότητα είναι οι άνθρωποι που δεν εμβολιάζονται, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι από τον ίδιο τον ιό», είπε.

Ο καθηγητής παιδιατρικής λοίμωξης και ανοσίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανέφερε επίσης ότι το «βασικό ερώτημα» τώρα είναι αν τα εμβόλια θα είναι αποτελεσματικά και κατά των παραλλαγών όπως οι μεταλλάξεις της Νοτίου Αφρικής και της Ινδίας.

«Δεν πιστεύω ότι τα εμβόλια θα είναι 100% αποτελεσματικά, αλλά σίγουρα παρέχουν τεράστια μείωση του κινδύνου σοβαρής νόσου ακόμη και με τις παραλλαγές», πρόσθεσε. «Ωστόσο, πρέπει να λειτουργήσουμε με βάση το χειρότερο σενάριο, το οποίο είναι όταν φτάσει μια νέα παραλλαγή και δεν ελέγχεται, πρέπει να ξαναγίνουν εμβολιασμοί. Παρ’ όλα αυτά, νομίζω ότι η πραγματικότητα θα είναι κάπου στη μέση όπου η πανδημία δεν πρόκειται να είναι τόσο ισχυρή όσο αυτή τη στιγμή.

Παραμένει η αβεβαιότητα, αλλά πρέπει να αισθανόμαστε πιο θετικά. Υπάρχει ισχυρή ανοσία στον πληθυσμό και ο ιός δεν μπορεί να αλλάξει εντελώς τα στοιχεία του για να την αποφύγει. Ακόμα και με τις παραλλαγές, θα υπάρξει κάποια ανοσία».

Ο καθηγητής Pollard προβλέπει επίσης ότι νέα εμβόλια για προστασία έναντι της μετάλλαξης της Νοτίου Αφρικής και πιθανώς κατά άλλων νέων θα είναι διαθέσιμα έως τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. «Μπορούν σίγουρα να είναι διαθέσιμα στο τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Επικοινωνούμε με τους άλλους κατασκευαστές και όλοι εργάζονται αυτή τη χρονική στιγμή για να έχουν διαθέσιμα εμβόλια, πιο ενημερωμένα. Το κύριο μέλημα είναι να αλλάξουμε την ακολουθία της πρωτεΐνης spike έτσι ώστε να ταιριάζει με μερικές από τις νέες παραλλαγές» πρόσθεσε.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε ότι ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί η ταυτότητα του πρώτου ατόμου που έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου της Οξφόρδης πριν από ένα χρόνο, όταν ξεκινούσαν οι κλινικές δοκιμές.

Σχεδόν 250 εκατομμύρια δόσεις όλων των εμβολίων κατά της Covid έχουν μέχρι στιγμής χορηγηθεί σε όλο τον κόσμο, ακόμη και σε αναπτυσσόμενες χώρες όπως το Αφγανιστάν, η Μποτσουάνα, η Αιθιοπία, το Μαλάουι, η Ρουάντα και η Υεμένη.

Ο καθηγητής Pollard ανέφερε ότι «Είμαι αισιόδοξος. Τα εμβόλια που έχουν μελετηθεί καλά παρέχουν τουλάχιστον έξι μήνες προστασίας. Πέρα από ένα χρόνο, δεν έχουμε πραγματικά δεδομένα. Έχουμε πολύ καλά δεδομένα έως και έξι μήνες και είναι απίθανο να πέσουμε τόσο έξω. Είμαι αισιόδοξος ότι οι ανοσολογικές αντιδράσεις θα είναι τόσο ισχυρές που η ανοσία θα διαρκεί για πολύ περισσότερο από έξι μήνες».

 https://kourdistoportocali.com/news-desk/1-chronos-emvolio-astrazeneca-gt-ti-apokalyptei-o-epistimonas-poy-to-anakalypse-gia-tis-metallaxeis/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .