Τετάρτη, Απριλίου 28

Καταυλισμός αλλοδαπών της Ευρώπης η Ελλάδα: Η Γερμανία θα στέλνει 1.000 «πρόσφυγες» κάθε μήνα πίσω στην χώρα μας!

 Η γερμανική κυβέρνηση πρότεινε στην ελληνική κυβέρνηση  να αναλαμβάνει  τα έξοδα για την διαμονή των «προσφύγων» ουσιαστικά παράνομων μεταναστών που διώχνει το Βερολίνο και  τους επιστρέφει «πακέτο» στην Ελλάδα!

Έτσι η χώρα μας μετατρέπεται και ουσιαστικά σε καταυλισμό αλλοδαπών της Ευρώπης, αλλοδαπών που προέρχονται σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τουλάχιστον 92 χώρες του κόσμου!

Εκτός από την περίθαλψη τους το Βερολίνο είναι… διατεθειμένο(!) να πληρώσει και τα έξοδα της στέγασης τους σε ξενοδοχεία, γράφει η κυριακάτικη Welt, επικαλούμενη ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.


Η συγκεκριμένη ομάδα είναι άνθρωποι που έχουν αναγνωριστεί στην Ελλάδα ως πρόσφυγες και στη συνέχεια έφυγαν από εκεί για να έρθουν στη Γερμανία. Ο αριθμός τους κυμαίνεται γύρω στα 1.000 άτομα κάθε μήνα, 12 μήνες το χρόνο και για όσο αυτό διαρκέσει.


;Oσο για την περίφημες «αναγνωρίσεις προσφύγων» από την Ελλάδα όλοι αντιλαμβάνονται πως έχουν γίνει αυτές.


Βάση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας οι αναγνωρισμένοι «πρόσφυγες» από χώρες όπως έχουν το δικαίωμα να μετακινούνται εντός της ΕΕ και να διαμένουν ως και 90 ημέρες το εξάμηνο σε ένα άλλο κράτος-μέλος από αυτό που είναι δηλωμένοι. Επειδή πρόκειται για αναγνωρισμένους «πρόσφυγες» που ζουν στην Ελλάδα, οι αιτήσεις ασύλου που υποβάλλουν στη Γερμανία δεν γίνονται δεκτές.


Παρ’ όλα αυτά, οι αρχές δεν μπορούν να τους επαναπροωθήσουν. Γερμανικά δικαστήρια έχουν επανειλημμένα απαγορεύσει την επιστροφή προσφύγων στην Ελλάδα, επειδή κινδυνεύουν να μην έχουν επαρκή περίθαλψη ή ακόμη και να μείνουν άστεγοι. Η ελληνική κυβέρνηση διαψεύδει πάντως αυτές τις εκτιμήσεις. Σύμφωνα με επίσημα γερμανικά στοιχεία από τις αρχές του 2020 μέχρι σήμερα έχουν επαναπροωθηθεί μόνο ...τέσσερις πρόσφυγες από τη Γερμανία στην Ελλάδα.


Δισεκατομμύρια για πρόσφυγες στην Ελλάδα


Η πρόταση του Βερολίνου να αναλάβει τα έξοδα αυτών που μεταφέρονται ξανά στην Ελλάδα είναι, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, ένα ακόμη μέτρο «στήριξης» σε διμερές επίπεδο!


Δηλαδή «στηρίζουν» υποτίθεται την Ελλάδα στέλνοντας εδώ κάθε λογής αλλοδαπό.


Από τον Απρίλιο πέρυσι η Γερμανία δέχθηκε στο πλαίσιο ειδικών προγραμμάτων 2.765 πρόσφυγες από την Ελλάδα, δηλαδή περισσότερους απ’ όλα τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ μαζί


Σε αυτό το πλαίσιο τονίζεται ότι από το 2016 μέχρι σήμερα ή Ελλάδα έχει λάβει από διάφορα ευρωπαϊκά ταμεία πάνω από 3,3 δισ. ευρώ για τη στέγαση και περίθαλψη των προσφύγων, όπως και για τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου. Σε κανένα άλλο κράτος δεν έχουν δοθεί περισσότερα (ανά κεφαλή) χρήματα για τους πρόσφυγες. Κύριος χρηματοδότης αυτών των ευρωπαϊκών προγραμμάτων είναι η Γερμανία.

 https://www.ksipnistere.com/2021/04/1000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .