Τρίτη, Απριλίου 20

Υπουργείο Παιδείας: Εισηγείται να ανοίξουν Δημοτικά και Γυμνάσια στις 10 Μαΐου


Το άνοιγμα των Δημοτικών και Γυμνασίων στις 10 Μαΐου, μετά τις διακοπές του Πάσχα, εισηγείται το υπουργείο Παιδείας.

Οι ειδικοί και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εξετάζουν τις πιθανές ημερομηνίες για την πλήρη επαναλειτουργία των σχολείων, δηλαδή την επιστροφή δημοτικών και γυμνασίων στη διά ζώσης εκπαίδευση.
Ο αρχικός σχεδιασμός για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, ήταν να έχουν επαναλειτουργήσουν στα μέσα Απριλίου. Όμως, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων άνοιξαν μόνο τα Λύκεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Παιδείας υπέβαλε την εισήγησή του προς την επιτροπή των ειδικών για άνοιγμα των Δημοτικών και Γυμνασίων μετά το Πάσχα.

Η ημερομηνία που προτείνει για την πλήρη επαναλειτουργία των σχολείων είναι η 10η Μαΐου, δηλαδή η Δευτέρα μετά την Κυριακή του Θωμά.

Η διαβούλευση για τα σχολεία θα γίνει πιθανότατα τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ τα δεδομένα θα επανεξεταστούν και την αμέσως επόμενη εβδομάδα.

Ακόμα, η πολύμηνη τηλεκπαίδευση περιορίζει τα περιθώρια που υπάρχουν για να γίνουν φέτος προαγωγικές εξετάσεις στα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ματαιωθούν, όπως συνέβη και πέρυσι, και η αξιολόγηση να γίνει βάσει βαθμών τετραμήνου.

Η υπουργός Παιδείας θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις αμέσως μετά την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με πληροφορίες. Τη ματαίωση των προαγωγικών ζητά και η ΟΛΜΕ.taxalia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .