Πέμπτη, Απριλίου 22

Οι Κινέζοι γνώριζαν από το 2014 ότι η αγορά της Wuhan ήταν εργαστήριο παραγωγής μολυσματικών ιών

Αποκαλυψη

Σε κλουβιά προς πώληση ακόμη και σπάνια ζώα, συμπεριλαμβανομένων φιδιών, καστόρων και σκαντζόχοιρων

Κινέζοι αξιωματούχοι γνώριζαν ότι η αγορά θαλασσινών Huanan της Wuhan ήταν ένας πολύ επικίνδυνος χώρος για τη δομόσια υγεία χρόνια πριν ξεκινήσει εκεί η πανδημία της Covid, ισχυρίζεται σήμερα Αυστραλός επιστήμονας. Ο καθηγητής Eddie Holmes, ιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, ανέφερε ότι είχε κάνει μία περιοδεία στις αγορές μαζί με αξιωματούχους δημόσιας υγείας στην πλέον διαβόητη πόλη το 2014.

Αν και η ακριβής προέλευση της πανδημίας Covid είναι άγνωστη, η ασθένεια θεωρείται ότι εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη αγορά τροφίμων, όπου άγρια ​​ζώα σε κλουβιά ήταν φυλακισμένα σε κλουβιά περιτριξυρισμένα από πλήθη ανθρώπων.

Ο καθηγητής Holmes ανέφερε στην εφημερίδα The Telegraph ότι «Η συζήτηση ήταν πού θα μπορούσε να προκύψει μια ασθένεια. Λοιπόν, αυτό ήταν ένα από τα μέρη και γι’ αυτό πήγα». Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την περασμένη εβδομάδα ζήτησε την απαγόρευση όλων των πωλήσεων ζώντων άγριων θηλαστικών σε διεθνής αγορές, προκειμένου να αποφευχθούν περισσότερες μολυσματικές ασθένειες από τα ζώα στον άνθρωπο.

Eddie Holmes

Οι πιο αξιόπιστες θεωρίες των επιστημόνων υποδηλώνουν ότι ο κορωνοϊός εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε νυχτερίδες πριν μεταδοθεί σε ένα μεγαλύτερο ζώο, πιθανώς σε έναν παγκολίνο, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε από ανθρώπους και μεταφέρθηκε σε μια αγορά όπου εξαπλώθηκε η μόλυνση.

Οι αξιωματούχοι του ΠΟΥ και των ΗΠΑ διερευνούν επίσης τη μη αποδεδειγμένη πιθανότητα διαρροής του ιού από ένα εργαστήριο όπου τον μελετούσαν οι επιστήμονες. Η αγορά τροφίμων στη Wuhan είναι μια αγορά όπου οι άνθρωποι μπορούν να αγοράσουν τρόφιμα και ποτά όπως σε μια κανονική αγορά, αλλά κάποιες από αυτές τις αγορές -γνωστά ως υγρές- πωλούν επίσης ζωντανά άγρια ζώα που έχουν αλιευθεί ​​και στη συνέχεια φυλακίζονται έως ότου πουληθούν.

Η αγορά της Wuhan είχε έναν από αυτούς τους τομείς, όπου σε πάγκους μπορούσαν να πουλήσουν ασυνήθιστα ή ακόμη και σπάνια ζώα, συμπεριλαμβανομένων φιδιών, καστόρων και σκαντζόχοιρων.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι φωτογραφήθηκαν να πιάνουν μία τεράστια σαλαμάνδρα έξω από την αγορά τον Ιανουάριο του περασμένου έτους.

Ο καθηγητής Holmes ανέφερε: «Έχω πάει σε κάποιες από αυτές τις αγορές, αλλά αυτό ήταν ένα μεγάλο ζώο. Ένιωσα ότι βρσκόμουν σε εκκολαπτήριο ιών, ακριβώς στο είδος του τόπου που θα περίμενε κανείς να εμφανιστεί μία μολυσματική ασθένεια».

Ο Holmes ήταν στη συγκεκριμένη αποστολή ως μέρος μίας έρευνας εύρεσης ιών και βακτηρίων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρή εστία στο μέλλον.

Ο SARS, ένας ιός σχεδόν πανομοιότυπος με τον ιό Covid, εμφανίστηκε επίσης στην Κίνα το 2002 και μεταδόθηκε επίσης από ζώα σε ανθρώπους.

Εκείνη η επιδημία περιορίστηκε με πιο αποτελεσματικό τρόπο επειδή ο ιός δεν εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα και οι άνθρωποι είχαν πιο εμφανή συμπτώματα. Η σύνδεση με την αγορά τροφίμων Huanan έγινε ακριβώς στην αρχή της πανδημίας Covid, όταν αξιωματούχοι διαπίστωσαν ότι περίπου το ένα τρίτο των πρώτων 168 ατόμων που μολύνθηκαν εχαν προσφάτως περάσει από εκεί.

Ο καθηγητής Holmes πρόσθεσε: «Κατά τη γνώμη μου, το εμπόριο άγριας ζωής είναι η πιο πιθανή πηγή. Ο ρόλος αυτής της αγοράς είναι ακόμα αβέβαιος, αλλά υπήρχε σαφώς μετάδοση και, για μένα, υπάρχει ένας ισχυρός σύνδεσμος. Πρέπει να τον ακολουθήσουμε».

Εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι τα άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με άγρια ​​ζώα είναι ένας παράγοντας υψηλού κινδύνου για την πρόκληση νέων επιδημιών και θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ανθρώπινη υγεία παγκοσμίως.

Ο Έμπολα, στην Αφρική, εξαπλώνεται σε ανθρώπους από πιθήκους, όταν οι άνθρωποι τρώνε κρέας, και ο ιός MERS στη Μέση Ανατολή εξαπλώθηκε σε ανθρώπους από καμήλες.


 https://kourdistoportocali.com/news-desk/erchontai-maskes-ypsilis-technologias-poy-skotonoyn-toys-ioys/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .