Τρίτη, Απριλίου 27

Σε 500 ανέρχονται οι Αιγύπτιοι γιατροί που έχασαν μέχρι σήμερα τη ζωή τους από κορωνοϊό

Σε 500 ανέρχονται οι Αιγύπτιοι γιατροί που έχασαν μέχρι σήμερα τη ζωή τους από κορωνοϊό

Τους πεντακόσιους έχουν φτάσει οι Αιγύπτιοι ιατροί που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο Ιατρικός Σύλλογος της πολυπληθέστερης αραβικής χώρας.

Σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου που επικαλέστηκε ο αιγυπτιακός Τύπος, τονίζεται πως μόνο μέσα στον Απρίλιο, 61 γιατροί πέθαναν εξαιτίας του COVID-19.

Σύμφωνα με το σωματείο των επιστημόνων του κλάδου, τα υψηλότερα ποσοστά θνητότητας του COVID-19 στον ιατρικό κλάδο καταγράφονται μεταξύ των μαιευτήρων και των γυναικολόγων.

Πρόσφατα η υπουργός Υγείας της Αιγύπτου, η Χάλα Ζάγιεντ, υποστήριξε ότι οι γιατροί που έχουν πεθάνει εξαιτίας του COVID-19 και εργάζονταν σε νοσοκομεία αναφοράς για τους ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό ανέρχονται σε 115.

Ο επίσημος απολογισμός δεν αμφισβητείται από τον Ιατρικό Σύλλογο, ο οποίος όμως διευκρινίζει πως πολλοί άλλοι γιατροί έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της πανδημίας στα υπόλοιπα νοσοκομεία: πανεπιστημιακά, ιδιωτικά ή εκτάκτου ανάγκης.

 .zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .