Πέμπτη, Απριλίου 29

5 υπερτροφές για την τόνωση της διατροφής

Εκεί που παίζαμε το αγαπημένο μας παιχνίδι σε ένα casino online CY και περιμέναμε τα κέρδη μας, μας έπιασε μια λιγούρα ξαφνική. Το τελευταίο διάστημα, επειδή, όμως, έχουμε προσανατολιστεί σε μία υγιεινή διατροφή, έχουμε στραφεί στις υπερτροφές.

Ας τονίσουμε αρχικά πως οποιοδήποτε τρόφιμο, ακόμα και μια υπερτροφή, δεν μπορεί να προσφέρει όλα τα διατροφικά οφέλη, την υγεία και την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να τραφούμε. Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες συστήνουν διατροφικά μοτίβα που συνδυάζουν επιλογές από όλες τις ομάδες τροφίμων, προσέχοντας ταυτόχρονα τα όρια των θερμίδων.

Με την πάροδο των χρόνων, έρευνες δείχνουν πως οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης, καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και ορισμένων καρκίνων. Δίαιτες όπως η μεσογειακή που βασίζεται κυρίως στα φυτά, παρουσιάζουν σημαντικά οφέλη για την υγεία καθώς και μείωση των χρόνιων ασθενειών.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιες τροφές που ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες. Αυτές οι υπερτροφές προσφέρουν κάποια πολύ σημαντικά θρεπτικά στοιχεία που προσφέρουν ενέργεια στα γεύματα σας και ενισχύουν έτσι μία υγιεινή διατροφή.

Λίστα υπερτροφών

Μούρα. Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ίνες, είναι φυσικά γλυκά και τα έντονα χρώματά τους δηλώνουν πως είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά στοιχεία που βοηθούν στην καταπολέμηση πολλών ασθενειών.

Πώς να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας: Όταν δεν είναι εποχιακά, μπορείτε να τα αγοράσετε εξίσου κατεψυγμένα. Προσθέστε τα σε γιαούρτι, σε δημητριακά και σε smoothie ή απλά να τα φάτε σκέτα.

Ψάρια. Τα ψάρια είναι μία πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών και λιπαρών οξέων ω-3, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση καρδιακών παθήσεων.

Πώς να τα συμπεριλάβετε: Αγοράστε τα φρέσκα, κατεψυγμένα ή ακόμα και σε κονσέρβες. Τα ψάρια με το υψηλότερο περιεχόμενο σε ωμέγα-3 είναι ο σολομός, ο τόνος, το σκουμπρί, η ρέγκα, οι σαρδέλες και οι αντζούγιες.

Ξηροί καρποί. Τα φουντούκια, τα καρύδια, τα αμύγδαλα και οι άλλοι ξηροί καρποί αποτελούν μία πολύ καλή πηγή φυτικών πρωτεϊνών. Περιέχουν επίσης μονοακόρεστα λίπη, τα οποία ενδέχεται να αποτελούν παράγοντα μείωσης καρδιακών ασθενειών.

Πώς να τα συμπεριλάβετε: Προσθέστε μία χούφτα ξηρούς καρπούς στη βρώμη σας ή στο γιαούρτι σας ή φάτε τα σκέτα. Να θυμάστε, όμως, πως περιέχουν πολλές θερμίδες επομένως περιορίστε την κατανάλωσή τους.

Ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο είναι μία πολύ καλή πηγή βιταμίνης Ε, πολυφαινολών και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων τα οποία όλα συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων.

Πώς να το συμπεριλάβετε: Χρησιμοποιήστε το αντί για βούτυρο ή μαργαρίνη σε πιάτα με ρύζι ή ζυμαρικά.

Γιαούρτι. Είναι μία πολύ καλή πηγή ασβεστίου και πρωτεΐνης. Περιέχει επίσης καλλιέργειες βακτηρίων που ονομάζονται προβιοτικά. Αυτά τα καλά βακτήρια μπορούν να προστατεύσουν το σώμα σας από άλλα, πιο βλαβερά βακτήρια.

Πώς να το συμπεριλάβετε: Προσπαθήστε να τρώτε περισσότερο γιαούρτι αλλά αποφεύγετε γιαούρτια με φρούτα και γεύσεις καθώς περιέχουν πολύ έξτρα ζάχαρη.

Γενικά μιλώντας, μία ισορροπημένη διατροφή με προσθήκες ορισμένων υπερτροφών μπορεί να δυναμώσει το σώμα σας και την υγεία αλλά και το μυαλό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .