Παρασκευή, Απριλίου 9

Ύφεση 8,2% – Το μεγάλο ψέμα και η μεγάλη απάτη της κυβέρνησης

 Γράφει ο Κώστας Παπουλής

Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε τα εξής στοιχεία: «Σύμφωνα με την εκτίμηση αυτή, το ΑΕΠ το 2020 σε όρους όγκου ανήλθε σε 168,5 δισ. ευρώ έναντι 183,6 δισ. ευρώ το 2019 παρουσιάζοντας μείωση κατά 8,2%. Αυτή η μείωση οφείλεται στις επιμέρους μεταβολές που καταγράφηκαν ανά συνιστώσα του ΑΕΠ, οι οποίες παρουσιάζονται….». Επίσης : «Το ΑΕΠ σε τρέχουσες τιμές

το 2020 ανήλθε σε 165,8 δισ. ευρώ έναντι 183,4 δισ. ευρώ το 2019 παρουσιάζοντας μείωση κατά 9,6%. Αυτή η μείωση οφείλεται στις επιμέρους μεταβολές που καταγράφηκαν ανά συνιστώσα του ΑΕΠ, οι οποίες παρουσιάζονται…».

Όμως με τα περσινά στοιχεία το ΑΕΠ ήταν περίπου 187,7 δις. Έκαναν πρωτοφανές μαγείρεμα για να δείξουν  μικρότερη ύφεση …. Όμως, για να ρίξουν το ΑΕΠ του 2019 από τα 187,5 δισ. στα 183 δισ., (αν  κάνανε μόνο αυτό) , θα φαινότανε μια μεγάλη ύφεση του 2019 σε σχέση με το 2018.Από εκεί που υποστήριζαν ότι το 19 ήταν χρονιά ανάπτυξης, θα ήταν χρονιά μεγάλης ύφεσης. Όμως για να μην φαίνεται και αυτό, τι κατασκεύασαν λοιπόν;

Αλλάξανε και  του 2018, το κατέβασαν, αλλάξανε το ΑΕΠ και του ’17 και του ’16 και του ’15 και του ’14 και του ’13 και του ’12 και του ’11 και του ’10 προς τα κάτω, έτσι ώστε να συμπιέσουν το ΑΕΠ του ’19 για να φαίνεται η ύφεση του ’20 μικρότερη….. και να μην πολύ-αλλάζουν οι άλλες χρονιές…. Απίθανο μαγείρεμα-απίθανο ψέμα….

Όμως αυτό που δεν μπορούν να κρύψουν ούτε με «δημιουργική λογιστική» και άλλα τερτίπια, είναι το λόγο Χρέους προς ΑΕΠ, που διαρκώς μεγαλώνει και οδηγεί σε όλο πιο σκληρή πολιτική υπερ της ολιγαρχίας και σε νέα μνημόνια και εξαθλίωση του λαού και της νεολαίας…. Επειδή η ακραία κοινωνική πόλωση που δημιουργεί η εντός ευρώ και υπερχρεωμένη στο εξωτερικό ελληνική οικονομία, θα φέρνει κοινωνική έκρηξη στήνουν με ευκαιρία την επιδημία  το αστυνομικό-φασιστικό κράτος.

Η μόνη λύση για την πατρίδα μας είναι η νίκη των Δυνάμεων της Δημοκρατίας και της Εργασίας με την έξοδο από το ευρώ και την άρνηση του επαχθούς χρέους. Πρώτο βήμα, η ανατροπή του αστυνομικού-φασιστικού κράτους που στήνει η Ν.Δ..

Κατεβάζουν λοιπόν προληπτικά τα τανκς στους δρόμουςΌλοι στις πλατείες λοιπόν, για να καταργήσουμε το αστυνομικό-φασιστικό κράτος, για έναν Ελεύθερο Λαό σε μια Ελεύθερη Ελλάδα.

από iskra, μέσω metopotouoxi

 http://teleytaiaexodos.blogspot.com/2021/04/82.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .