Τετάρτη, Απριλίου 7

Aφού και εμβολιασμένοι νοσούν και άρα μεταδίδουν, ποιος ο λόγος για πιστοποιητικό εμβολιασμού;


Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε, Πιτσιρίκο, ο Αργεντινός πρόεδρος Fernandez, αν και είχε εμβολιαστεί στις αρχές του 2021 με το ρώσικο εμβόλιο Sputnik V, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο 62χρονος Alberto Fernandez δηλώνει σε καλή σωματική και ψυχολογική κατάσταση, καθώς έχει απλά λίγο πυρετό, ενώ ο γιατρός του Federico Saadevra δήλωσε ότι η καλή κλινική εικόνα του Αργεντινού προέδρου οφείλεται και στην προστασία που του παρέχει το εμβόλιο.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι το εμβόλιο βοηθάει να περάσει κάποιος ήπια την Covid 19 και δεν διασφαλίζει ότι δεν θα νοσήσει, κάτι που συμβαίνει επίσης και με τη γρίπη.

Αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά το ρωσικό Ινστιτούτο Gamaleya που παρασκεύασε το Sputnik V και ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο αποτρέπει σε ποσοστό 91,6% τη μόλυνση από κορωνοϊό και 100% τη σοβαρή νόσο.

Δηλαδή, αν κάνουν το εμβόλιο 1 εκ. άνθρωποι, περίπου 100 χιλιάδες μπορεί να κολλήσουν παρόλα αυτά τον ιό, ενώ μπορεί να είναι και περισσότεροι, διότι άλλο οι κλινικές δοκιμές και άλλο η πραγματική ζωή.

Και επειδή από τη στιγμή που κάποιος θα νοσήσει, θα μπορεί και να μεταδώσει τον Sars Cov 2, ποιος ο λόγος για το πιστοποιητικό εμβολιασμού;

Προσοχή. Σωστά γίνονται οι εμβολιασμοί. Το λάθος θα είναι η θέσπιση πιστοποιητικού εμβολιασμού, που θα δημιουργήσει και μία ψευδαίσθηση ασφάλειας, όπως μας έλεγε κάποτε και μία ψυχή.

Καλέ, πού χάθηκε αυτή;

Aπό την άλλη, η θέσπιση πιστοποιητικού είναι άδικη για τους νεότερους που -και να ήθελαν- δεν έχουν προτεραιότητα και δεν πρόκειται να εμβολιαστούν ίσως και εντός του 2021.

Όλοι αυτοί δεν θα μπορούν να ταξιδεύουν, δηλαδή;

Ας σταματήσουν, λοιπόν, να εκβιάζουν οι κυβερνήσεις τους πολίτες, διότι ειδικά οι νέοι έχουν πια συσσωρευμένη οργή.

Κάπως έτσι, οκτώ αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές, που τους επιτέθηκαν με μεταλλικές ράβδους και κροτίδες, όπως μεταδίδει το Reuters.

H αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας ανακοίνωσε ότι συνέλαβε εφτά άτομα στο νότιο Μπέλφαστ, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, τουλάχιστον 100 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί.

Η διαδήλωση είχε προαναγγελθεί από υποστηρικτές της βρετανικής ηγεσίας στην περιοχή, ενώ οι τραυματίες αστυνομικοί υπέστησαν εγκαύματα, αλλά και τραύματα στο κεφάλι και κατάγματα στα πόδια, καθώς εκτός από κροτίδες, δέχτηκαν και τούβλα και καπάκια από φρεάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .