Πέμπτη, Απριλίου 1

AstraZeneca ανεπιφύλακτα για 60 ετών και άνω

 --ΡΩΤΑΜΕ ΓΙΑΤΙ-ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΑΝΩΤΩΝ 60 ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ;

Το εμβόλιο της εταιρείας θα χορηγείται και στη Γερμανία υπό όρους. Στους νεότερους μόνο με δική τους ευθύνη. Παραγωγή του ρωσικού Sputnik V στη Βαυαρία.Ο ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας Γενς Σπαν και οι Υπουργοί Υγείας των γερμανικών κρατιδίων υιοθέτησαν τη σύσταση της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών (STIKO) να χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca ανεπιφύλακτα σε άτομα άνω των 60 ετών. Υπό δύο προϋποθέσεις θα μπορούν και οι νεότεροι να εμβολιαστούν

με AstraZeneca: να συμβουλευτούν το γιατρό τους και να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη. Η απόφαση λήφθηκε μετά από την εμφάνιση φλεβικών θρομβώσεων στον εγκέφαλο σε άτομα που είχαν προηγουμένως εμβολιαστεί με AstraZeneca. Πρόκειται για 31 περιπτώσεις ατόμων μεταξύ 20 και 63 ετών από τα οποία οι 29 ήταν γυναίκες. Οι αιτίες που προκαλούν τη θρόμβωση δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί. Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί στη Γερμανία 2,7 εκ. άτομα με την πρώτη δόση του παρασκευάσματος της AstraZeneca. Αφότου συμβουλευτούν το γιατρό τους θα μπορούν να εμβολιαστούν και με τη δεύτερη δόση.

Σε συνέντετυξη τύπου ο Υπουργός Υγείας Σπαν και η Καγκελάριος Μέρκελ ενημερώνουν για το εμβόλιο της AstraZeneca

Σε συνέντετυξη τύπου ο Υπουργός Υγείας Σπαν και η Καγκελάριος Μέρκελ ενημερώνουν για το εμβόλιο της AstraZeneca

Ο νέος κανονισμός έχει επιπτώσεις στη λίστα προτεραιότητας στους εμβολιασμούς. Αυτό το διάστημα σειρά έχουν στη Γερμανία οι άνθρωποι που είναι 70 ετών και άνω. Δεδομένου ότι ένας αυξανόμενος αριθμός απορρίπτει το εμβόλιο της AstraZeneca, οι Υπουργοί Υγείας αποφάσισαν ότι θα μπορούν τα παρασκευάσματα της εταιρείας να διατεθούν για όλους κάτω των 60 ετών στα ιατρεία. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιούνται στη Γερμανία εμβολιασμοί και από τους οικογενειακούς γιατρούς. Σε συνέντευξη Τύπου χθες το βράδυ η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά πως όταν έρθει η σειρά της θα εμβολιαστεί - ακόμη και με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Παραγωγή του Sputnik V στη Γερμανία

Στο μεταξύ κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε ότι η Γερμανία προτίθεται να συνεργαστεί με τη Ρωσία και τη Γαλλία για την παραγωγή εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Σε τηλεδιάσκεψη τους χθες το βράδυ η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συζήτησε με το ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για την περίπτωση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) εξετάζει αυτό το διάστημα την αδειοδότηση του για τις χώρες της ΕΕ. Εκπρόσωποι του EMA θα επισκεφθούν τον Απρίλιο τη Ρωσία προκειμένου να ενημερωθούν για την παραγωγή και την αποθήκευση του εμβολίου. Πάντως, η παρασκευάστρια εταιρεία R-Pharm προγραμματίζει να ξεκινήσει τον Ιούνιο ή Ιούλιο με την παραγωγή του εμβολίου στη βαυαρική πόλη Ιλερτίσεν.

Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο

 dw.com/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .