Πέμπτη, Απριλίου 1

ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ !--ΑΛΛΑΞΕ το ...όνομα στο εμβόλιό της η AstraZeneca

 

ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ Vaxzevria !



Επιχείρηση rebranding για την βρετανοσουηδική εταιρεία που βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα εξαιτίας των παρενεργειών που παρατηρούνται από το προϊόν της. Το εμβόλιο, πλέον, ονομάζεται Vaxzevria και καταγράφεται και η πιθανότητα θρομβώσεων.

Το σκεύασμα παραμένει το ίδιο, η ονομασία του άλλαξε και κυρίως οι οδηγίες που το συνοδεύουν. Χθες έγινε γνωστό ότι μετά από αίτημα της AstraZeneca, o Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ενέκρινε από τις 25 Μαρτίου τη μετονομασία του εμβολίου της φαρμακευτικής σε Vaxzevria, ενημερώνοντας παράλληλα και τις οδηγίες που το συνοδεύουν.

Πλέον- όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού- στις παρενέργειες αναφέρονται και οι σπάνιες θρομβώσεις: «Ενας συνδυασμός θρόμβωσης και θρομβοκυτταροπενίας [δηλαδή χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων] που σε ορισμένες περιπτώσεις συνοδεύεται από αιμορραγία έχει παρατηρηθεί πολύ σπάνια μετά από εμβολιασμό με το Vaxzevria. Σε αυτά τα περιστατικά συμπεριλαμβάνονται πολύ σοβαρές περιπτώσεις φλεβικών θρομβώσεων, μεταξύ άλλων θρόμβωση των φλεβωδών κόλπων, θρόμβωση των μεσεντερικών φλεβών και αρτηριακή θρόμβωση, ταυτόχρονα με θρομβοκυτταροπενία».

Οι περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις- αναφέρεται στις οδηγίες- «παρατηρούνται το διάστημα 7 έως 14 ημερών μετά τον εμβολιασμό και καταγράφονται σε γυναίκες κάτω των 55 ετών. Μερικά περιστατικά ήταν θανατηφόρα. Οι επαγγελματίες της υγείας θα πρέπει να προσέξουν για ενδείξεις θρομβοεμβολισμού και/ή θρομβοκυτταροπενίας».

Οι σχετικές οδηγίες πλέον συνιστούν οι εμβολιασμένοι να ενημερωθούν να ζητήσουν άμεσα βοήθεια εάν παρουσιάσουν συμπτώματα όπως πρόβλημα στην αναπνοή, πόνους στο στήθος, πρήξιμο ποδιών ή επίμονο κοιλιακό πόνο. Επιπλέον, οποίος διαπιστώσει νευρολογικά συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένου του δυνατού επίμονου πονοκεφάλου ή θολής όρασης μετά τον εμβολιασμό ή δερματικές αλλοιώσεις (πετέχειες) σε σημείο άλλο από αυτό του εμβολιασμού, πρέπει να δουν άμεσα γιατρό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .