Κυριακή, Απριλίου 4

Έρευνα εισαγγελέα στη Γαλλία για το εμβόλιο της Astrazeneca> Δύο καταγγελίες για μοιραίες θρομβώσεις

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Οι αναφορές είναι «κατά αγνώστων» και έχουν σαν στόχο να «διεξαχθεί έρευνα»

Συνεχίζεται η αναστάτωση στην Ευρώπη για τις παρενέργειες του εμβολίου της Astrazeneca καθώς από εχθές το απόγευμα και οι ολλανδικές αρχές πάγωσαν τους εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο σκεύασμα κατά του κορωνοϊού για άτομα ηλικίας κάτω των 60 ετών μετά από νέες αναφορές θρόμβων αίματος.

Η κίνηση αυτή έγινε μετά από πέντε νέες περιπτώσεις που αναφέρθηκαν στην Ολλανδία σε γυναίκες ηλικίας μεταξύ 25 και 65 ετών, ενώ η ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε 30 περιπτώσεις και παρόμοια περιστατικά θρομβώσεων μετά από 18,1 εκατομμύρια δόσεις.

Η αναστολή των εμβολιασμών ανακοινώθηκε παρά την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων που επιμένει ότι το εμβόλιο AstraZeneca είναι ασφαλές και ότι οι ειδικοί δεν έχουν βρει συγκεκριμένους παράγοντες κινδύνου όπως η ηλικία, το φύλο ή το ιατρικό ιστορικό.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail», η οικογένεια μιας 38χρονης γυναίκας που πέθανε μετά τη χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca στη Γαλλία, στην πόλη της Τουλούζης, υπέβαλε καταγγελία σε εισαγγελείς στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Η καταγγελία, η οποία είναι «κατά αγνώστων», έχει σαν στόχο να «διεξαχθεί έρευνα», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Etienne Boittin σε μέσα ενημέρωσης.

«Είναι μια καταγγελία κατά αγνώστων επειδή δεν έχουμε κανένα στοιχείο εναντίον ενός κατονομαζόμενου ατόμου για ανθρωποκτονία», δήλωσε ο Boittin, προσθέτοντας ότι «μπορεί να αλλάξει και να προσωποποιηθεί» καθώς εξελίσσεται η υπόθεση.

Η οικογένεια της γυναίκας, μια κοινωνική λειτουργός, «δεν βρίσκεται σε διαδικασία διεκδίκησης ή αναζήτησης ευθυνών, αλλά απλώς θέλει εξηγήσεις και διευκρινίσεις σχετικά με το τι συνέβη», πρόσθεσε.

Η γυναίκα, η οποία εμβολιάστηκε στα μέσα Μαρτίου λόγω της εργασίας της σε κέντρο με άτομα με ειδικές ανάγκες, δεν υπέφερε από κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας, πρόσθεσε ο Boittin.

Η υγεία της επιδεινώθηκε λίγο μετά τον εμβολιασμό και νοσηλεύτηκε. Πέθανε στις 29 Μαρτίου από θρόμβο αίματος στον εγκέφαλο.

«Ο στόχος αυτής της καταγγελίας είναι να επιτευχθεί μια πρόσθετη έρευνα, ιδίως μια αυτοψία εντός ενός ιατρονομικού πλαισίου, έτσι ώστε να μπορούμε να γνωρίζουμε εάν αυτό το εμβόλιο θα μπορούσε να είχε αιτιώδη ρόλο στο θάνατό της», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Η Γαλλία και αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες επανέλαβαν τους εμβολιασμούς AstraZeneca τον περασμένο μήνα, αφού τις ανέστειλαν για λίγο εξαιτίας περιστατικών θρόμβων αίματος σε μικρό αριθμό ατόμων που είχαν εμβολιαστεί.

Η γαλλική ρυθμιστική αρχή συνιστά το εμβόλιο για άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω μετά από αναφορές θρόμβων αίματος σε νεότερους ανθρώπους. Η επιτροπή εμβολίων στη Γερμανία ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι συνέστησε τη χρήση του εμβολιασμού με το συγκεκριμένο σκεύασμα μόνο για άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.

Ο ίδιος δικηγόρος εκπροσωπεί επίσης την οικογένεια ενός Γάλλου φοιτητή ιατρικής που πέθανε λίγες μέρες μετά τη λήψη του εμβολίου Covid-19 της AstraZeneca στη δυτική πόλη της Νάντης.

Οι εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση αυτή, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει δημιουργηθεί ακόμη σύνδεση με τον εμβολιασμό.

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν ενώ ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δήλωσε την Τετάρτη για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχουν «αποδεικτικά στοιχεία» που να υποστηρίζουν την απαγόρευση του εμβολιασμού για άτομα κάτω των 60 ετών με το σκεύασμα της Astrazeneca, εν μέσω απαγορεύσεων που επιβάλλονται από χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Νορβηγία και η Ισπανία.

 https://kourdistoportocali.com/news-desk/ereyna-eisaggelea-sti-gallia-gia-to-emvolio-tis-astrazeneca-gt-dyo-kataggelies-gia-moiraies-thromvoseis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .