Τρίτη, Απριλίου 20

Τράγκας: Η πλέον ασύμμετρη απειλή για τον Μητσοτάκη και την ιστορική παράταξη που διαλύεται, είναι το Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι

Ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει ημερομηνία για πρόωρες εκλογές. Έχει μπροστά του τα μνημόνια συνεργασίας με τους Σκοπιανούς.
Τράγκας: Η πλέον ασύμμετρη απειλή για τον Μητσοτάκη και την ιστορική παράταξη που διαλύεται, είναι το Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι

Ελπίζω να μην πιστεύει κάποιος ότι όσα είπε ο Δένδιας στην Άγκυρα είναι το τέλος των μυστικών διαπραγματεύσεων που διεξάγουν οι Γερμανοί -Ακούστε την εκπομπή στο Mixcloud

Η βεντάλια των ειδήσεων που ανοιγοκλείνουν τα καθοδηγούμενα από το Μαξίμου δελτία ειδήσεων, δηλαδή τα θέματα που προβάλλονται ή αποκρύβονται, δείχνουν ότι ο κύριος Μητσοτάκης είναι

μπροστά στο δίλημμα πρόωρες εκλογές εδώ και τώρα ή αναμονή καλύτερων συνθηκών μετά το καλοκαίρι. Το εσωτερικό της ΝΔ «βράζει»: Οι οπαδοί της βρίσκονται σε αποδρομή και μετακινούνται σταδιακά προς το Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι, και οι ένοικοι του Μαξίμου γνωρίζουν ότι με απλή αναλογική την πρώτη φορά δεν θα βγάλουν πάνω από 120 βουλευτές και ότι κινδυνεύουν να μείνουν ως αξιωματική αντιπολίτευση αν βρεθεί τρόπος συνεννόησης των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Οι ένοικοι του Μαξίμου έχουν καταλάβει ότι έχει ξεκινήσει διαδικασία απομάκρυνσης του σημερινού πρωθυπουργού τόσο στο εσωτερικό του κόμματος όσο και από την κοινωνία που είναι εναντίον του στην πλειοψηφία της. Κάποιοι του λένε να κάνει τώρα εκλογές, γιατί ο Τσίπρας δεν παίρνει τα πάνω του. Υπάρχει, όμως, και η άλλη πλευρά, όπως ο κύριος Γεραπετρίτης και πολλοί άλλοι που του λένε ότι αν πας μετά από έναν χρόνο φυλάκισης του Ελληνικού λαού στις κάλπες, θα συντριβείς.

Η πλέον ασύμμετρη απειλή για τον κ. Μητσοτάκη και την ιστορική παράταξη που διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη, καθώς οι οπαδοί της βλέπουν, ακούνε και διαβάζουν για συμπλεκόμενες φατρίες, είναι η πιθανότητα το Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι να φέρει ένα πολύ μεγάλο διψήφιο αριθμό. Αυτό είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης του σημερινού πρωθυπουργού. Γνωρίζει ότι θα αποδοκιμαστεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κυρίως στη Βόρειο Ελλάδα, στη Μακεδονία μας και στα νησιά μας.

Ελπίζω να μην πιστεύει κάποιος ότι όσα είπε ο κ. Δένδιας στην Άγκυρα είναι το τέλος των μυστικών διαπραγματεύσεων που διεξάγουν οι Γερμανοί, ο κ. Αποστολίδης, οι «εκσυγχρονιστές» του Μαξίμου και ο κ. Μητσοτάκης με τους Τούρκους γύρω από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Ελπίζω να μην πιστεύει κάποιος ότι ο κ. Δένδιας έβαλε πλώρη για την αρχηγία της ΝΔ εκτιμώντας ότι θα πέσει στο επόμενο διάστημα ο κ Μητσοτάκης. Όλα αυτά που γράφονται είναι σενάρια πολιτικής- επιστημονικής φαντασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει ημερομηνία για πρόωρες εκλογές. Έχει μπροστά του τα μνημόνια συνεργασίας με τους Σκοπιανούς. Είναι φορτωμένος, όπως και ο κ. Τσίπρας, με μειοδοτικές ενέργειες σε βάρος του Μακεδονικού θέματος και έχει απόλυτη ανάγκη νωπής και θετικής λαϊκής ετυμηγορίας, για να προχωρήσει στις Πρέσπες 2 και στο πέμπτο μνημόνιο.

Η Αθήνα και η Άγκυρα ήταν συνεννοημένες για την αξιοπρεπή κατά τα άλλα παράσταση του κ. Δένδια στην Άγκυρα. Αυτό εφάνη από τρία πράγματα: Από τους ήπιους τόνους του Ερντογάν που είπε ότι το παράκανε λίγο ο κ. Δένδιας, από τον τουρκικό Τύπο, όπως η Γενί Σαφάκ, που έγραψε «μην ανησυχείτε ο Μητσοτάκης είναι δικός μας άνθρωπος», και από το πλατύ χαμόγελο του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, του κ. Μανώλη Κωστίδη και το επίσης πλατύ χαμόγελο του βουλευτή της ΝΔ κ. Καιρίδη που αντιμετώπισαν με πολύ συμπάθεια και γλυκανάλατες εξηγήσεις όσα ειπώθηκαν από τον κ. Δένδια μπροστά στον κ. Τσαβόυσογλου.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει ανάγκη να τονώσει το πατριωτικό προφίλ της ΝΔ. Γερμανοί και Ερντογάν, απόλυτα συνεννοημένοι, του έδωσαν την ευκαιρία να το κάνει. Ο κ. Δένδιας απαντώντας στον κ. Τσαβούσογλου διάβαζε σημειώσεις. Το πρόσεξαν όλοι. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με τους Σκοπιανούς και μάλιστα με την συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να έχει περάσει προηγουμένως από ένα πατριωτικό ντους.

Το τρίτο θέμα που σκεπάζεται πλήρως από τα επιφωνήματα αγανάκτησης για τα κορονοπάρτι, είναι η πλήρης αφωνία των μέσων ενημέρωσης για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και για τα ρεπορτάζ που υπάρχουν, βλέπε piperata.gr και άλλα site, για τις σχέσεις του υποκόσμου με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την πολιτική ηγεσία. Υπάρχει ένα μεγάλο μέρος των πολιτών που απορεί γιατί ποτέ επί ημερών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δεν συλλαμβάνονται δράστες επιθέσεων εναντίον δημοσιογράφων.

Υπήρχαν δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο που ανέφεραν τη ντροπή που νιώθει ο μέσος πολίτης για την αφωνία των πανελλαδικών καναλιών στην υπόθεση Καραϊβάζ. Οι «μεγάλοι» ερευνητές, οι πρωταγωνιστές των δελτίων ειδήσεων, των φακέλων του ΣΚΑΪ και των εκπομπών «βαθιάς» έρευνας και τεχνολογίας δεν ασχολούνται ούτε λεπτό με τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον Γκόλια, Χίου και τώρα Γιώργου Καραϊβάζ. Λες και έχει πέσει εντολή σε όλα τα κανάλια να μην ψάξουν και να μην αναπαράγουν τίποτα από όσα γράφονται ή από όσα εικάζονται για τη δολοφονία του τραγικού δημοσιογράφου. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι τα ευρωπαϊκά και αμερικανικά έντυπα ακόμα γράφουν ρεπορτάζ και άρθρα για τη διαφθορά στην Ελλάδα, ενώ εδώ στην πατρίδα μας κανένας δεν σκύβει πάνω σε αυτές τις υποθέσεις.

Το Σαββατοκύριακο μυριάδες Έλληνες βγήκαν το τελευταίο τριήμερο σε πλατείες, σε πάρκα, σε παραλίες, σε αγορές. Όλοι οι παρουσιαστές συνεπικουρούμενοι ή όχι από τους λοιμωξιολόγους ή γιατρούς αφόριζαν τα εκατομμύρια των συμπατριωτών τους που δεν έχουν την αίσθηση του κινδύνου και παίρνουν μέρος στα κορονοπάρτι. Για μια ακόμη φορά ακούστηκε: «Καλά έχουν άγνοια κινδύνου;», «δεν γνωρίζουν ότι έτσι θα έχουμε νέα έξαρση κρουσμάτων;».

Ουδείς έχει αντιληφθεί ότι η ομαδική φυλακή επί ένα έτος με σωφρονιστικό διευθυντή τον κ Μητσοτάκη και δεσμοφύλακες τον κ. Χρυσοχοΐδη, τον κ. Χαρδαλιά και τους γνωστούς πάμπλουτους εξαιτίας των επιχορηγήσεων από φαρμακευτικές πολυεθνικές λοιμωξιολόγους, έχει ενεργοποιήσει ένα κοινωνικό ηφαίστειο. Ουδείς θέλει να πεθάνει μέσα στη φυλακή της οικίας του. Ουδείς θέλει υγεία χωρίς ελευθερία, κοινωνική συναναστροφή, χωρίς έρωτα και γλέντι, χωρίς πολιτισμό. Είτε το θέλουν οι θιασώτες και αποκομίσαντες δισεκατομμύρια κέρδη από την τηλεπαιδεία και το τηλε-shopping, είτε δεν το θέλουν, η πραγματικότητα είναι ότι ουδείς μπορεί να ζήσει έγκλειστος και κάνοντας ανά έξι μήνες εμβόλια.

Είναι εκπληκτικό και συνάμα θεότρελο το θέαμα να έχεις εκατομμύρια ανθρώπους σαν σαρδέλες στοιβαγμένους στα μέσα μαζικής μεταφοράς και να τους απαγορεύεις να πάνε να φάνε σε ένα τραπέζι εστιατορίου που έχει δυο ή τρία μέτρα από το άλλο τραπέζι. Κάποιος πρέπει να πει στον κ. Μητσοτάκη ότι ισοπέδωσε την εστίαση και το λιανικό εμπόριο ακούγοντας και αποδεχόμενος τρελές εισηγήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οι Έλληνες όσο καλοκαιριάζει ξεχύνονται στους δρόμους στα πάρκα και στις παραλίες. Χιλιάδες άνθρωποι ήταν χθες στο πάρκο ελευθερίας, στην Ακρόπολη, στη Γλυφάδα, στους Αμπελόκηπους και παντού, και η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται ακόμη να επιτρέψει την εστίαση έστω και σε ανοιχτό χώρο έξω από κάθε εστιατόριο.

Ο κ Βαρουφάκης έχει απόλυτο δίκαιο μιλώντας για πέμπτο μνημόνιο. Εδώ και πολύ καιρό σας λέω ότι η υπερχρέωση της πατρίδας μας συνεχίζεται επί των ημερών της «μαύρης» νεοφιλελεύθερης ΝΔ.https://www.antinews.gr/action.read/politiki/tragkas-i-pleon-asummetri-apeili-gia-ton-mitsotaki-kai-tin-istoriki-parataksi-pou-dialuetai-einai-to-kinima-eleutheroi-anthropoi/2.150032

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .