Παρασκευή, Απριλίου 9

Δεκαπενθήμερη προθεσμία ζήτησε ο Πέτρος Φιλιππίδης - Εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο

Δεκαπενθήμερη προθεσμία ζήτησε ο Πέτρος Φιλιππίδης - Εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο

Δεν εμφανίστηκε στον εισαγγελέα ο Πέτρος Φιλιππίδης αλλά μέσω του δικηγόρου του πήρε 15ήμερη προθεσμία για να προετοιμάσει τις έγγραφες εξηγήσεις του.

Ο πασίγνωστος πρωταγωνιστής, ο οποίος καταγγέλλεται για μια υπόθεση βιασμού και δύο απόπειρες βιασμού, έχει κληθεί ως ύποπτος από τον εισαγγελέα που διενεργεί την έρευνα προκειμένου να δώσει ανωμοτί κατάθεση. Ωστόσο, επέλεξε να μην προσέλθει ο ίδιος στο εισαγγελικό γραφείο, αλλά να κάνει χρήση του δικονομικού δικαιώματος που του παρέχει ο νόμος και να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο.

Ο 59χρονος Π. Φιλιππίδης, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της υπόθεσης μετά τα στοιχεία που προσκόμισε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για το ελληνικό #metoo, θα έχει τη δυνατότητα εντός αυτών των 15 ημερών να μελετήσει το περιεχόμενο της δικογραφίας προκειμένου να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του για να αντικρούσει όσα του αποδίδουν οι καταγγέλλουσες γυναίκες.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έχει ήδη στα χέρια του τις καταγγελίες τριών γυναικών που έχουν ασχοληθεί με τον χώρο της υποκριτικής. Η μια από αυτές φέρεται να μιλά για βιασμό που τελέστηκε το 2008 μέσα σε θεατρικό χώρο, ενώ οι άλλες δύο για απόπειρα βιασμού το 2010 και το 2014 αντίστοιχα. Μετά τις έγγραφες εξηγήσεις του Π. Φιλιππίδη, ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση ή όχι ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Στην περίπτωση που ο γνωστός ηθοποιός βρεθεί στη θέση του κατηγορούμενου, η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε ανακριτή, ο οποίος στη συνέχεια θα τον καλέσει σε απολογία και αμέσως μετά θα αποφασίσει, μαζί με τον αρμόδιο εισαγγελέα, για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση. 

Τη δεκαπενθήμερη προθεσμία, την οποία ζήτησε και πήρε από τον εισαγγελέα ο Πέτρος Φιλιππίδης, καθώς και τα αντίγραφα της εις βάρος του δικογραφίας έλαβε μέσω του δικηγόρου του, καθώς ο ίδιος επέλεξε να μην εμφανιστεί, καθώς έχει αυτό το δικαίωμα από τον νόμο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .