Τετάρτη, Απριλίου 21

Θερίζει η ινδική μετάλλαξη κορωνοϊού> Καίνε νεκρούς στις αλάνες σε Νέο Δελχί και Βομβάη

Χειρότερα απο τη Βραζιλία

Οι ιατροί αναφέρουν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν ολοένα και πιο νέους ασθενείς, ηλικίας από 12 έως 15 ετών

Χωμένη βαθειά σε ένα δεύτερο κύμα πανδημίας από κορωνοϊό είναι η Ινδία, όπου τα νούμερα θανάτων και κρουσμάτων να έχουν αυξηθεί ραγδαία τις τελευταίες εβδομάδες.

Στη χώρα των 1,3 δισ. κατοίκων, καταγράφεται ο τέταρτος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων της πανδημίας και ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός μολύνσεων στον κόσμο, με 15 εκατομμύρια κρούσματα, με τη χώρα να βρίσκεται πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Το Νέο Δελχί μπήκε σε αυστηρό εξαήμερο λοκντάουν, την ώρα που το σύστημα υγείας καταρρέει υπό το βάρος των νέων μολύνσεων. Στην πόλη των 20 εκατ. κατοίκων, οι ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία ήταν λιγότερες από 100, τη Δευτέρα. Ακόμα και οι πιο ευκατάστοι δεν μπορούν να βρουν κρεβάτι για κάποιον δικό τους.

Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα παντού κλίνες, ακόμα και στους χώρους υποδοχής, ενώ συνέχεια διώχνουν κόμσο. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι αυξάνονται διαρκώς ενώ οι ιατροί της χώρας αναφέρουν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν ολοένα και πιο νέους ασθενείς, ηλικίας από 12 έως 15 ετών.

Σε ολόκληρη τη χώρα τα κρεματόρια λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο, ώστε να αποτεφρωθούν οι σοροί των νεκρών από την Covid – 19. Την ίδια στιγμή οι αρχές της χώρας αποτεφρώνουν εκατοντάδες νεκρούς από την νόσο Covid – 19 σε καθημερινή βάση, με τα στοιχεία να κάνουν λόγο για περισσότερες από 80 αποτεφρώσεις την ημέρα, σε δημόσιους χώρους.

Μία νέα παραλλαγή του κορονοϊού, που ξεκίνησε από την Ινδία και έχει ήδη εντοπιστεί στη Βρετανία, το Ισραήλ και αλλού, έχει προκαλέσει ραγδαία αύξηση της μετάδοσης. Τα πρώτα στοιχεία των επιστημόνων δείχνουν και αύξηση των επαναμολύνσεων.

Η μεταλλαγή αναφέρθηκε για πρώτη φορά ως ανησυχητική από την ινδική κυβέρνηση στα τέλη Μαρτίου. Οι πρώτες περιπτώσεις στην Ινδία φαίνεται να χρονολογούνται από τον Οκτώβριο του 2020. Σύμφωνα με τις αρχές έχει 13 διαφορετικές μεταλλαγές από τον αρχικό κορωνοϊό, αλλά οι δύο κύριες ονομάζονται E484Q και L452R.

Οι επιστήμονες υποπτεύονται ότι αυτές οι δύο μεταλλαγές μπορούν να μεταδώσουν ευκολότερα τον ιό. Οι εν λόγω μεταλλαγές μοιάζουν με αυτές της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας.

Η παραλλαγή της Νοτίου Αφρικής πιστεύεται ότι κάνει τα εμβόλια περίπου 30% λιγότερο αποτελεσματικά.

Οι επιστήμονες δεν είναι ακόμα βέβαιοι εάν η εν λόγω παραλλαγή (ή οι παραλλαγές) είναι περισσότερο θανατηφόρα. Ωστόσο υπογραμμίζουν ότι ο μοναδικός στόχος του ιού είναι να εξαπλωθεί όσο περισσότερο μπορεί, οπότε χρειάζεται άτομα που θα μπορούν να τον μεταδίδουν.

«Δεχόμαστε τέσσερις φορές περισσότερους ασθενείς», δήλωσε διοικητής νοσοκομείου του Νέου Δελχί στην «Telegraph». Ο κόσμος έχει κουραστεί, δεν φοράει μάσκες και δεν ακολουθεί τα μέτρα προστασίας, λένε ειδικοί, ενώ βέλη δέχεται η κυβέρνηση Μόντι, που επέτρεψε τη διεξαγωγή θρησκευτικού φεστιβάλ των Ινδουιστών με την παρουσία εκατομμυρίων πολιτών στη βόρεια Ινδία, ενώ όλα τα κόμματα διοργάνωσαν προεκλογικές συγκεντρώσεις με πολύ κόσμο.

Προγνωστικά μοντέλα του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον προβλέπουν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει πολύ για ένα μήνα και οι νεκροί θα φτάνουν τους 5.000 καθημερινά. Οσο για τους εμβολιασμούς, στη χώρα των 1,3 δισ. κατοίκων, έχουν γίνει 127 εκατ. δόσεις.


 https://kourdistoportocali.com/news-desk/therizei-i-indiki-metallaxi-koronoioy-gt-kaine-nekroys-stis-alanes-se-neo-delchi-kai-vomvai/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .