Πέμπτη, Απριλίου 22

Ομολογία από την κυβέρνηση ότι το ρωσικό εμβόλιο είναι ισοδύναμο με τα δυτικά αλλά... δεν το παραγγέλνουμε


Μπορεί να θυμόσαστε τον Έλληνα Πρωθυπουργό σε μία κυνική ομολογία να απαντά στον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο οποίος του πρότεινε την προμήθεια του ρωσικού εμβολίου Sputnik V ότι μπορεί να πέσει η κυβέρνηση αν αγοραστούν τα ρωσικά εμβόλια αλλά για τον τουρισμό φαίνεται να μην υπάρχει πρόβλημα.

Έτσι κατά την τριτολογία του είχε υποστηρίξει πως δεν κάνει απόπειρα αγοράς του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V γιατί αν το κάνει θα πέσει η κυβέρνηση!

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, απαντώντας γιατί η Ελλάδα δεν εισάγει το ρωσικό εμβόλιο, αφού αρχικά ανέφερε μία σειρά από έωλες δικαιολογίες ανέφερε τελικά εμμέσως πλην σαφώς πως αν το αγοράσει θα πέσει η κυβέρνηση!


Και η κοινωνία θα συνεχίσει να υφίσταται τις κυβερνητικές επιλογές των περιοριστικών μέτρων μέχρι να δεήσει η ΕΕ να αποφασίσει για την Ελλάδα.


Κρυμμένη η ελληνική κυβέρνηση πίσω από την «ευρωπαϊκή» πολιτική στους εμβολιασμούς φαίνεται πως δεν την απασχολεί η ουσία της αντιμετώπισης της πανδημίας ενώ η πραγματικότητα έρχεται να την διαψεύσει.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ιστοσελίδα Euractiv, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ανέφερε κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα πως η Ελληνική Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συμπεριλαμβάνει το ρωσικό εμβόλιο ως ισοδύναμο των ευρωπαϊκών εμβολίων για τους σκοπούς ταξιδίων.

«Επομένως, δεν υπάρχει πρόβλημα για τους Ρώσους πολίτες που εμβολιάζονται να έρθουν χωρίς να χρειαστεί να υποβληθούν σε διαδικασία ελέγχου και πρόσθετες δοκιμές», είπε συγκεκριμένα ο Χάρης Θεοχάρης στη Μόσχα όπου και συναντήθηκε και με τον γενικός διευθυντής της TUI Russia, Taras Demura.

Ο Χ. Θεοχάρης πριν 5 ημέρες στο ταξίδι του στην Ρωσία είχε διαβουλεύσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, Ντμίτρι Ζβέριεφ, καθώς και εκπροσώπους της ρωσικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Rosaviatsia) στο πλαίσιο των προσπαθειών για επιτάχυνση του ανοίγματος της ρωσικής αγοράς, ενώ ως ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για τη ρωσική πλευρά χαρακτηρίζεται η αναγνώριση από την Ελλάδα των ρωσικών εμβολίων ως ισοδύναμων με τα ευρωπαϊκά, όσον αφορά στα ταξίδια των Ρώσων τουριστών.

«Τους διαβεβαιώσαμε από την αρχή ότι οι αποφάσεις της Εθνικής μας Επιτροπής Εμβολιασμών περιλαμβάνουν το ρωσικό εμβόλιο ως ισοδύναμο των ευρωπαϊκών για λόγους ταξιδιού και συνεπώς δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για τους Ρώσους πολίτες, που είναι εμβολιασμένοι, μπορούν να έρθουν χωρίς να χρειάζεται να υποβληθούν σε διαδικασία ελέγχου και πρόσθετων τεστ», επεσήμανε ο κ. Θεοχάρης.

Είναι απορίας άξιο πάντως πως γίνεται αποδεκτό όταν την ίδια στιγμή ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δεν έχει εγκρίνει τη χορήγηση του εμβόλιο του Sputnik V στην Ευρώπη, αλλά μπορεί να το αναγνωρίζουν τα κράτη-μέλη για τουριστικούς λόγους!

Στην ουσία δηλαδή φάσκουν και αντιφάσκουν.

Ή το εμβόλιο είναι καλό, οπότε θα έπρεπε να το δεχθούμε για εμβολιασμό και θα πρέπει να κάνουν προσπάθειες να το προμηθευτούν, είτε δεν είναι έγκυρο , οπότε δεν θα έπρεπε να το δεχόμαστε στον τουρισμό.

Σημειώνεται πως στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας είχε προτείνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη να προμηθευτεί δόσεις του ρωσικού εμβολίου μονομερώς ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών της ΕΕ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά σε «περιπαικτικό ύφος» με αμφισβήτηση της δυνατότητας της Μόσχας να παράξει περισσότερα εμβόλια.

Η απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ήρθε από την ίδια τη ρωσική εταιρεία από τον επίσημο λογαριασμό που διατηρούν οι υπεύθυνοι για το εμβόλιο στο Twitter, αναπαράγοντας το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

«Το Sputnik V επιβεβαιώνει ότι ακόμη και με τις μέχρι σήμερα παραγγελίες από 59 άλλες χώρες, μπορεί να προμηθεύσει την Ελλάδα μέσα στο Μάιο με δόσεις για 500.000 άτομα. Μαζί είμαστε δυνατότεροι!», επεσήμανε η εταιρεία.

Παρ΄όλα αυτά όμως ακολούθησε πλήρης σιγή από το Μέγαρο Μαξίμου ενώ τώρα τρέχουν να φέρουν τους Ρώσους τουρίστες για να μην βαρέσει "κανόνι" το δημόσιο ταμείο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .