Το μέρος όπου η βασίλισσα Ελισάβετ νιώθει πιο ευτυχισμένη από ποτέ

Ένα παραμυθένιο κάστρο ιδιοκτησίας της βασιλικής οικογένειας και όχι του Στέμματος

Το μέρος όπου η βασίλισσα Ελισάβετ νιώθει πιο ευτυχισμένη από ποτέ

Δεν είναι μυστικό ότι η βασίλισσα Ελισάβετ περνάει αρκετό χρόνο σε μερικά πολυτελή μέρη. Από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, με τα 775 πολυτελή δωμάτιά του, και το Κάστρο του Γουίντσορ, όπου περνάει συνήθως τα σαββατοκύριακα, τα «καταφύγια» της Αυτού Μεγαλειότητας είναι μερικά από τα πιο εντυπωσιακά καταλύματα στον κόσμο.

Αλλά το μέρος όπου είναι πιο ευτυχισμένη δεν είναι ένα από τα σημεία που ο κόσμος συνηθίζει να συσχετίζει μαζί της. Στην πραγματικότητα, δεν βρίσκεται καν στην Αγγλία. Σύμφωνα με το Reader’s Digest, αυτό δεν είναι άλλο από το Balmoral Castle, την εξοχική κατοικία της Βασίλισσας που βρίσκεται στο Royal Deeside, στη Σκωτία.

Το Balmoral Castle είναι ένα επιβλητικό αρχοντικό της Σκωτίας που βρίσκεται σε μια έκταση 50 στρεμμάτων. Η ιδιαιτερότητά του αναφορικά με τις υπόλοιπες βασιλικές κατοικίες έγκειται στο ότι το συγκεκριμένο κάστρο ανήκει στη βασιλική οικογένεια και όχι στην ιδιοκτησία του Στέμματος. Η μόνη άλλη βασιλική κατοικία που λειτουργεί υπό το ίδιο καθεστώς είναι το Sandringham House στο Νόρφλοκ.

Η σύνδεση της βασιλικής οικογένειας με το Balmoral χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Η βασίλισσα Βικτώρια και ο πρίγκιπας Άλμπερτ αγόρασαν ένα σπίτι εκεί το 1852 και στη συνέχεια επέβλεψαν αμέσως την κατασκευή ενός ακόμη μεγαλύτερου σπιτιού. Με την ολοκλήρωσή του το 1856, το μικρότερο κάστρο γκρεμίστηκε, αφήνοντας το κάστρο που παραμένει σήμερα. Πρόκειται για το μέρος όπου η βασίλισσα Ελισάβετ περνάει τα καλοκαίρια της, έχοντας φωτογραφηθεί εκεί να κάνει τα πάντα, από ιππασία μέχρι και οδήγηση ενός Range Rover.

Η εγγονή της, Πριγκίπισσα Ευγενία, στο ντοκιμαντέρ του 2016 «Η Βασίλισσα στα Ενενήντα», είπε ότι «η γιαγιά είναι η πιο ευτυχισμένη εκεί». Η Telegraph, μάλιστα, το ανέφερε επίσης ως «το αγαπημένο σπίτι της Βασίλισσας», λέγοντας ότι ο Balmoral προσφέρει στους βασιλείς «το είδος της ιδιωτικής ζωής και της απομόνωσης που τους απαγορεύεται στα βασιλικά παλάτια».

newsbeast.gr