Τρίτη, Απριλίου 13

Να πως δείχνει το δρόμο για την Ελλάδα στους μετανάστες ο Μηταράκης!

freepen.gr
Για έναν ολόκληρο χρόνο προσπαθεί ο Υπουργός Μετανάστευσης να «πείσει» ότι περιόρισε τα επιδόματα – πρόσκληση σε μετανάστες για να έρθουν στην Ελλάδα. Όμως, μία απλή αναζήτηση στο google βάζοντας τις λέξεις "Υπουργείο Μετανάστευσης επιδόματα" δίνει άμεσα τη σελίδα και τα επιδόματα που δίνει το υπουργείο στους αιτούντες άσυλο που μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 550€ μηνιαίως!

https://migration.gov.gr/ris/epidomata/

 Κι όλα αυτά παρά τις τηλεοπτικές, κυρίως, διαβεβαιώσεις ότι έχουν περιοριστεί μπορεί να τα λάβει κάποιος χωρίς να υπάρχουν ποιοτικά ή ειδικά χαρακτηριστικά . Όλοι ανεξαιρέτως τα δικαιούνται αρκεί να καταθέσουν μία απλή αίτηση ασύλου. Το ύψος του επιδόματος εξαρτάται από τον αριθμό των αιτούντων άσυλο (ατομικά ή οικογενειακά).

Σε αντίθεση λοιπόν με αυτά που λέει και διατυμπανίζει ο κ. Μηταράκης συνεχίζει με συνέπεια να ασκεί πολιτική καλέσματος παρά την άθλια θέση που έχει περιέλθει η χώρα, ο Έβρος και τα νησιά από τις ροές μεταναστών. Μάλιστα διατυμπανίζει για την φύλαξη συνόρων, που όμως αυτή είναι αρμοδιότητα άλλων υπουργείων , ενώ στην πραγματικότητα την υπονομεύει.

Αυτό αν συνδυαστεί και με άλλα προγράμματα επιδοματικής πολιτικής, όπως στέγασης (ΕΣΤΙΑ, HELIOS) ή ευρέσεως εργασίας, αντιλαμβανόμαστε ότι δημιουργεί ένα όλο και περισσότερο ελκυστικό περιβάλλον προς τις ροές. Μάλιστα κατά τη συζήτηση του Συμφώνου Μετανάστευσης στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, «βγήκε παραπονούμενος» για τη μείωση που πιθανά να υπάρξει στα σχετικά κονδύλια την περίοδο 2021 – 2027.

Έτσι ενώ από την μία έχουμε φυγή των νέων με εξειδικευμένες γνώσεις και μία χώρα με τεράστια ανεργία, από την άλλη επιδοτούμε την εισαγωγή νέου ανειδίκευτου δυναμικού, με τελείως διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο. 

Η σύγκριση με την γειτονική Βουλγαρία η οποία δεν ασκεί αντίστοιχη επιδοματική πολιτική και έχει φυλασσόμενα σύνορα καθ όλο το μήκος με την Τουρκία, είναι δραματική . Από αρχές του 2021 στη Ελλάδα 1.763 παράνομες είσοδοι (από Έβρο 908 και Λέσβο 756 ) εκ των οποίων το 95% έγινε στον Έβρο και Λέσβο! Στη γειτονική Βουλγαρία το αντίστοιχο νούμερο είναι μηδέν! (στοιχεία Υ.Α).

Αν συγκρίνουμε τα οικονομικά στοιχεία με την χώρα που υποκινεί και προέρχονται οι μεταναστευτικές ροές τα πράγματα είναι ακόμα πιο αποκαλυπτικά. Ο κατώτατος μισθός στην Τουρκία θα διαμορφωθεί το 2021 στις 2.826 τουρκικές λίρες (περίπου 280€), ενώ περί το ήμισυ του εργατικού δυναμικού της Τουρκίας έχει αποδοχές κοντά ή ακριβώς στο ύψος του κατώτατου μισθού.

https://www.capital.gr/.../auxisi-22-gia-ton-katotato...

Οι μετανάστες- πρόσφυγες στην Τουρκία παίρνουν ως βοήθημα 120 τούρκικες λίρες (12€) το άτομο το μήνα, ενώ αν βρουν δουλειά θα είναι σαφέστατα χαμηλότερος, από τον κατώτατο μισθό της Τουρκίας. Οι δε υπήκοοι των χωρών (π.χ. από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία), από όπου υποκινείται η μετακίνηση μέσω Τουρκίας, έχουν επιπλέον χαμηλότερους.

Την ίδια στιγμή ο κ. Μηταράκης λέει ψέματα, ξεγελά και στήνει ολόκληρες πόλεις μεταναστών πάνω στα σύνορα, λίγα μόλις μίλια από τις τουρκικές ακτές. Τα νέα κέντρα θα είναι οι μόνιμες ανοικτές δομές με χωρητικότητες οι οποίες θα φουσκώνουν σαν το μπαλόνι . Δεν είναι τυχαίο ότι η νέα πόλη στη Λέσβο που θα εκτείνεται σε 600 στρέμματα θα έχει εσωτερικά χώρους για επαγγελματική κατάρτιση και για σχολεία (σελ. 20-21 μνημονίου Μηταράκη - Γιόχανσον). Τι σημαίνει αυτό αν όχι απόδειξη για εγκλωβισμό και μόνιμη παραμονή; Επίσης έχει καταστήσει μόνιμους συνδιαχειριστές τις ΜΚΟ. Δύο χρόνια μετά και παρά τις εξαγγελίες το πολυδιαφημισμένο μητρώο ΜΚΟ, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία καταγραφή και δεν έχει καμίας μορφής ελέγχου, ενώ οι άδειες για την παράκαμψη του μητρώου είναι κανόνας, αποδεικνύοντας πόσο δέσμια είναι η κυβέρνηση έναντι αυτών!

Ο κ. Μηταράκης στην ξύλινη γλώσσα που μόνο για επικοινωνιακούς σκοπούς χρησιμοποιεί, επαναλαμβάνει ότι δεν θέλει να γίνει η Ελλάδα πύλη εισόδου για τις μεταναστευτικές ροές. Στην πραγματικότητα κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Επιδοτεί με κίνητρα την προσέλκυση της παράνομης μετανάστευσης οικονομικών μεταναστών, καθιστώντας τα νησιά και τον Έβρο ως μόνιμες πύλες εισόδου για λογαριασμό της Ευρώπης. Αυτολεξεί καταγράφεται στο νέο σύμφωνο: "σκοπός του νέου συμφώνου μετανάστευσης είναι η μείωση των μη ασφαλών και παράτυπων διαδρομών και η προώθηση βιώσιμων και ασφαλών νόμιμων οδών για τα άτομα που χρήζουν προστασίας". Τα νησιά και ο Έβρος προφανώς κατατάσσονται στις «βιώσιμες»...

Με αυτόν τον τρόπο μετατρέπει τις ακριτικές περιοχές "βιώσιμους" χώρους υποδοχής και εγκλωβισμού υποθηκεύοντας το μέλλον τους αλλά και την εθνική κυριαρχία κτίζοντας τις θηριώδεις πόλεις των μεταναστών, κόστους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ δίπλα στην πάντα εποφθαλμιούσα Τουρκία.
Παράλληλα απειλεί με ποταπό τρόπο, τις τοπικές κοινωνίες να αποδεχθούν την καταστροφή τους ενώ συμπεριφέρεται ως καλά εκπαιδευμένο κατοικίδιο μπροστά στους Ευρωπαίους επιτρόπους.

Ξεχνάει όμως το βασικότερο και αυτός και η κυβέρνηση. Τον τελευταίο λόγο πάντα έχουν οι ακριτικές κοινωνίες, που θα ακυρώσουν και στην πράξη σχεδιασμούς που δεν έχουν την παραμικρή λογική και το κυριότερο καμία νομιμοποίηση. 

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

https://www.printfriendly.com/p/g/ugx4MP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .