Παρασκευή, Απριλίου 16

Φρούτα και λαχανικά: Το βασικό συστατικό της μακροζωίας

Εδώ και αρκετά χρόνια οι ειδικοί αναφέρουν ότι για να ενισχυθεί η υγεία και η μακροζωία πρέπει να καταναλώνει κανείς πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα, όμως βρετανική μελέτη έδειξε ότι τελικά οι μερίδες πρέπει να είναι περισσότερες, τουλάχιστον

για όποιον θέλει να ζήσει πολλά χρόνια.

Επιστήμονες από το University College London διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση όχι πέντε αλλά επτά μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα ενισχύει σημαντικά τη μακροζωία, καθώς μειώνει κατά 25% τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο, κατά 35% τον κίνδυνο θανάτου από καρδιολογικά προβλήματα και κατά 42% και τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου γενικότερα.

Σύμφωνα με την επιστημονική έκθεση, στις μερίδες αυτές δεν πρέπει να περιλαμβάνονται κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά ή συσκευασμένα σε κονσέρβες, καθώς τα συντηρητικά που περιέχουν καταργούν τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Σύμφωνα με τη βασική συντάκτρια της επιστημονικής έκθεσης, δρ Oyinlola Oyebode, «η επίδραση της καθημερινής κατανάλωσης επτά μερίδων φρούτων και λαχανικών είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Το μήνυμα είναι σαφές και δείχνει ότι όσο περισσότερες μερίδες τρώει κανείς τόσο περισσότερα χρόνια θα ζήσει», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, οι επιστήμονες τονίζουν ότι θα πρέπει να γίνει και η σχετική αλλαγή στην επίσημη οδηγία που υπάρχει εδώ και χρόνια για την κατανάλωση πέντε μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα, όμως σύμφωνα με τη Daily Mail κάποιοι πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα λειτουργήσει για πολλούς ανασταλτικά – κυρίως δε για εκείνους που δεν φτάνουν καν τις πέντε μερίδες την ημέρα.

ΠΗΓΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .