Τετάρτη, Απριλίου 21

Γιατί τα εμβόλια έχουν περισσότερες παρενέργειες στις γυναίκες;

No Side Effects, no problem

Συνήθως, δεν ρωτάτε, "πού είναι οι παρενέργειες μου; Ξεχάσατε τις παρενέργειες μου », μετά τον εμβολιασμό

Mε αρκετή δόση χιούμορ ο συνεργάτης του Forbesκ. Bruce Y. Lee (i am a writer, journalist, professor, systems modeler, computational and digital health expert, avocado-eater, and entrepreneur, not always in that order), έγραψε ένα κείμενο για τις ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων.

Από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του άρθρου του είναι η αναφορά στην έκθεση του CDC Morbidity and Mortality Weekly Report (MMWR) η οποία διαπίστωσε ότι το 79,1% των αναφορών ανεπιθύμητων παρενεργειών προήλθε από γυναίκες;

Ο συγγραφέας θα σημειώσει ότι δεν είναι σαφές εάν οι γυναίκες είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν επίσημα τις ανεπιθύμητες ενέργειές τους ή εάν είναι πιθανότερο να έχουν περισσότερες παρενέργειες.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες δεν είναι σαν τις τηγανιτές πατάτες.

Συνήθως, δεν ρωτάτε, “πού είναι οι παρενέργειες μου; Ξεχάσατε τις παρενέργειες μου », μετά τον εμβολιασμό.

Αλλά αφού μου έχουν πει ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες όπως πυρετός, ρίγη και κόπωση μπορεί να είναι ενδείξεις ότι το εμβόλιο Covid-19 λειτουργεί, ίσως αναρωτιέστε εάν η έλλειψη παρενεργειών μετά τον εμβολιασμό αποτελεί ένδειξη ότι το εμβόλιο Covid-19  δεν δουλεύει.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τα περισσότερα (77,4%) άτομα σε ένα δείγμα ανθρώπων που έλαβαν το εμβόλιο Pfizer / BioNTech ανέφεραν τουλάχιστον έναν τύπο συστημικής αντίδρασης στις επτά ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Μια συστηματική αντίδραση είναι διαφορετική από μια τοπική αντίδραση. Μια τοπική αντίδραση δεν έχει καμία σχέση με το πού βρίσκεται το σπίτι σας και αντ ‘αυτού είναι κάποιο είδος συμπτώματος κοντά στο σημείο της ένεσης, είτε είναι πόνος, ερυθρότητα ή οίδημα.

Για παράδειγμα, πάνω από το 80% των ατόμων ηλικίας 18 έως 55 ετών και άνω του 70% των ατόμων ηλικίας άνω των 55 ετών είχαν κάποιο είδος ήπιου έως μέτριου πόνου κατά την ένεση. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς το εμβόλιο Covid-19 έχει το παρατσούκλι  “Fauci ouchie” και όχι ” ο Fauci δεν ένιωσε τίποτα”.

Αντίθετα, μια συστηματική αντίδραση είναι οποιαδήποτε αντίδραση που ξεφεύγει από το σημείο του σώματος που κάνατε την ένεση και επηρεάζει διάφορα μέρη του σώματός σας, πιθανώς και ολόκληρο το σώμα σας.

Έτσι, από αυτά τα άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω, το 1,4% είχε πυρετό, το 34,1% κόπωση, το 25,2% πονοκέφαλο, το 6,3% ρίγη, το 8,2% διάρροια, το 13,9% μυϊκό πόνο και το 8,6% πόνο στις αρθρώσεις. Αυτοί οι αριθμοί ήταν υψηλότεροι για άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 55 ετών με 3,7% που εμφάνισαν πυρετό 47,4% κόπωση, 41,9% πονοκέφαλο, 14,0% ρίγη, 1,2% έμετο, 11,1% διάρροια, 21,3% μυϊκό πόνο και 11,0% πόνο στις αρθρώσεις .

Επομένως, εάν δεν έχετε αντιμετωπίσει τοπικές ή συστηματικές παρενέργειες, μπορεί να αισθανθείτε λίγο παραμελημένοι όταν μιλάτε σε άλλους.

Σε τελική ανάλυση, τι κάνει καλύτερη συνομιλία και σύνδεση από το να μοιράζεστε ιστορίες διάρροιας μέσω του Zoom, χα,χα,χα;

Λάβετε υπόψη ότι κανένας από τους αριθμούς που αναφέρονται παραπάνω δεν είναι ακόμη κοντά στο 100%. Όταν περίπου τα τρία τέταρτα των ανθρώπων ανέφεραν κάποιο είδος συστηματικής αντίδρασης, αυτό σημαίνει ακόμη ότι το ένα τέταρτο των ανθρώπων δεν είχε καμία.

Η έλλειψη ανεπιθύμητων ενεργειών δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το εμβόλιο Covid-19 δεν λειτουργεί ή ότι έχετε μια κακή παρτίδα ή ότι κάποιος απλά χρησιμοποίησε ένα εμβόλιο που εξαφανίστηκε.

Αυτό συμβαίνει επειδή δεν μπορείτε να αισθάνεστε όλα όσα κάνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα ανά πάσα στιγμή.

Το ανοσοποιητικό σας σύστημα δεν είναι σαν πολιτικός, ο οποίος προσπαθεί να σας πει όλα όσα κάνει για εσάς ανά πάσα στιγμή.

Ενώ ένας πυρετός, ρίγη και άλλα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν όταν το ανοσοποιητικό σας σύστημα κάνει δράση, το ανοσοποιητικό σας σύστημα μπορεί να κάνει πολλά άλλα πράγματα χωρίς να προκαλεί συμπτώματα.

Για παράδειγμα, μπορείτε να μολυνθείτε από έναν ιό, αλλά δεν έχετε συμπτώματα σε μεγάλο βαθμό, επειδή το ανοσοποιητικό σας σύστημα διατηρεί τον ιό σε απόσταση.

Είναι δύσκολο να προβλεφθεί ποιος θα έχει παρενέργειες και ποιος δεν θα έχεει. Παρόλο που τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι οι νεότεροι είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν παρενέργειες, δεν πρέπει να εκλάβετε τις παρενέργειες ή την απουσία τους ως ένδειξη ότι δεν είστε νέοι. Μην θυμηθείτε μελαγχολικά, “ω, θυμάμαι όταν ήμουν νεότερος και μπορούσα να πάω κλαμπ όλη τη νύχτα, ή να φάω πίτσα στις 3 π.μ.
Τι γίνεται με την έκθεση CDC Morbidity and Mortality Weekly Report (MMWR) που διαπίστωσε ότι το 79,1% των αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών προήλθε από γυναίκες;

Λοιπόν, δεν είναι σαφές εάν οι γυναίκες είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν επίσημα τις ανεπιθύμητες ενέργειές τους ή εάν είναι πιθανότερο να έχουν παρενέργειες. Υπήρξε εικασία ότι ορμόνες όπως η τεστοστερόνη μπορεί να επηρεάσουν την ανοσολογική σας απόκριση σε ένα εμβόλιο, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη αποδειχθεί.

Έτσι, όταν πρόκειται να κάνετε το εμβόλιο Covid-19, να είστε προετοιμασμένοι για παρενέργειες. Μην σκοπεύετε να κάνετε κάτι που απαιτεί σημαντική συγκέντρωση ή προσπάθεια τις ημέρες αμέσως μετά τον εμβολιασμό. Για παράδειγμα, αυτή μπορεί να μην είναι η καλύτερη στιγμή για να ρυθμίσετε αυτόν τον πυρηνικό αντιδραστήρα, να ανταλλάξετε τεράστια ποσότητα bitcoin, να λάβετε σημαντικές αποφάσεις σταδιοδρομίας ή να αποφασίσετε ποιες εικόνες γάτας θα χρησιμοποιήσετε ως φόντο στο Zoom.

Εάν είναι δυνατόν, μπορείτε να πάρετε και λίγες μέρες άδεια από τη δουλειά. Ωστόσο, εάν δεν προκύψουν παρενέργειες, μην απογοητευτείτε.

 https://kourdistoportocali.com/news-desk/giati-ta-emvolia-echoyn-perissoteres-parenergeies-stis-gynaikes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .