Παρασκευή, Απριλίου 23

Με κάθε τρόπο και με κάθε μέσον οι Ελληνάρες φεύγουν  για τα χωριά τους με ψεύτικες δηλώσεις !

ΜΑΧΗ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΜΕ... ΑΣΤΕΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ


"Προσφυγικές" ροές στα διόδια

Video - Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Ιδιαιτέρως αυξημένη κίνηση καταγράφεται σήμερα στα διόδια της Ελευσίνας, με πολίτες να επιχειρούν να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα επικαλούμενοι δικαιολογίες που σε πολλές περιπτώσεις δεν πείθουν τους αστυνομικούς, οι οποίοι από το πρωί πραγματοποιούν επισταμένους ελέγχους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στην πλειονότητα των περιπτώσεων επρόκειτο για άτομα που πήγαιναν στην εργασία τους, αλλά δεν έλειψαν και οι οδηγοί που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην αφετηρία τους, καθώς χρησιμοποίησαν ιδιαίτερα ευφάνταστες δικαιολογίες για να μπορέσουν να φύγουν.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση οδηγού ο οποίος ισχυρίστηκε πως πάει για συγκομιδή ελιών, με τον ένστολο να του δηλώνει πως αυτή η περίοδος έχει τελειώσει και να του ζητάει να κάνει αναστροφή και να φύγει.

Άλλος οδηγός παρουσίασε έγγραφο για παροχή βοήθειας και στο πορτμπαγκάζ του είχε σούβλα και διάφορα άλλα

«πεσκέσια» για το Πάσχα.

Από το πρωί, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, έχουν βεβαιωθεί 10 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ.

 

Από τη μεριά της πάντως η ΕΛ.ΑΣ. έχει λάβει κάθε δυνατό μέτρο προκειμένου να αποτρέψει τις μη δικαιολογούμενες μετακινήσεις.

Οι έλεγχοι των ανδρών της αστυνομίας, ειδικά τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα είναι πολύ αυστηροί, ενώ θα πραγματοποιούνται τόσο στο έδαφος με μπλόκα όσο και από αέρος με τη βοήθεια drones.

Παράλληλα, όσον αφορά στα μπλόκα, αναμένεται να είναι πολυάριθμα ώστε να διασφαλιστεί πως κανείς δεν θα προσπαθήσει να βγει εκτός νομού.

Οι μετακινήσεις τη Μεγάλη Εβδομάδα απαγορεύτηκαν λόγω των ιδιαίτερα αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού ώστε να αποτραπεί η διασπορά του Covid, ενόψει μάλιστα και του ανοίγματος της εστίασης, των σχολείων και του τουρισμού.

Όπως είπε άλλωστε χθες και σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός, «μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στην έξοδο από τις πόλεις, ειδικά στην έξοδο από την Αθήνα για το Πάσχα. Και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά. Ας αναλάβουν όλοι το ρίσκο, για να θυμηθώ και μια φράση που ήταν της μόδας στον δημόσιο διάλογο. Θα συνιστούσα πραγματικά να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις της πολιτείας».

«Οι έλεγχοι είναι αυστηροί όχι μόνο στην Αττική, αλλά σε όλη την επικράτεια. Περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στα μέτρα για το Πάσχα. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι πολίτες να παρουσιάζουν έγγραφα για αγροτικές εργασίες ή για ιατρικές επισκέψεις, προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν από τα διόδια και στο αυτοκίνητο να είναι όλη η οικογένεια με τις αποσκευές της» αναφέρουν πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

«Ελέγχονται με μεγάλη προσοχή τα σχετικά έγγραφα που επιδεικνύουν πολίτες στους αστυνομικούς προκειμένου να μεταβούν σε άλλη περιφέρεια» σημειώνουν ακόμα οι ίδιες πηγές και εξηγούν: «Σε περίπτωση που κάποιοι προσπαθήσουν να ξεγελάσουν την Αστυνομία προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν από τα διόδια, εκτός από τα τσουχτερά πρόστιμα, υπό προϋποθέσεις μπορεί να υπάρξουν και ποινικές κυρώσεις». 

Πάντως σχετικές ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ισχύουν για το φετινό Πάσχα αναμένεται να κάνει σήμερα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .