"ΒΟΜΒΑ" (ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ) από Δένδια! «Η Ελλάδα δεν θα αρχίσει να σκάβει και δεν θα γίνει χώρα παραγωγής υδρογονανθράκων...»

 
Σε "αποσαφήνιση" των δηλώσεων που φέρεται να έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, για την Άμυνα και την Εθνική Οικονομία, στη Σαουδική Αραβία, προχώρησαν κύκλοι του Υπουργείου Εξωτερικών διευκρινίζοντας ότι:
1) Είναι προφανές ότι τα λεχθέντα δεν αφορούν το υπάρχον ενεργειακό πρόγραμμα της χώρας.
2) Οι απόψεις του Υπουργού Εξωτερικών για την πράσινη ενέργεια και την αειφόρο ανάπτυξη είναι γνωστές και διατυπωμένες κατ΄ επανάληψη.
3) Η παγκόσμια τάση τείνει προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος, της πράσινης ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών και υπηρετείται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως αποδεικνύεται από το μεγάλο βήμα της απολιγνιτοποίησης. 

Αίσθηση είχαν νωρίτερα  προκαλέσει οι δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Arab News, σχετικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων στη χώρα μας, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι στηρίζει το όλο εγχείρημα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα, τα εξής:
«Η Ελλάδα πιστεύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δεν πρόκειται να αρχίσει να σκάβει τον βυθό της Μεσογείου για να βρει αέριο και πετρέλαιο, για έναν πολύ απλό λόγο… Χρειαζόμαστε 10 με 20 χρόνια για να το βρούμε και να το εκμεταλλευτούμε, και από οικονομική άποψη θα ήταν πολύ πιο ακριβό για παράδειγμα από το δικό σας, της Σαουδικής Αραβίας. Έτσι, οικονομικά δεν οραματίζομαι την Ελλάδα να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου».

Ο κ Δένδιας αναφέρθηκε και στο Αιγαίο λέγοντας ότι «είναι ένας παράδεισος στη γη. Δεν σκοπεύουμε να το μετατρέψουμε σε κόλπο του Μεξικού. Η Ελλάδα δεν σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου».