Πέμπτη, Απριλίου 8

Γιατί πρέπει να να εντάξετε το μέλι στη διατροφή σας

Γιατί πρέπει να να εντάξετε το μέλι στη διατροφή σας

To μέλι είναι η πιο γλυκιά παραγωγή της ελληνικής φύσης, που οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν δώρο των θεών. Η μέλισσα και το μέλι πρωταγωνιστούν στην ελληνική μυθολογία, στα έθιμα και στις παραδόσεις.

Πρόκειται για μια φυσική γλυκαντική ουσία που παράγουν οι μέλισσες συλλέγοντας το νέκταρ των φυτών ή εκκρίσεις φυτών ή εκκρίματα εντόμων που απομυζούν τα φυτά.

Διαβάστε παρακάτω μερικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να συμπεριλάβετε το μέλι στη διατροφή σας.

1. Αποτελείτε από απλά σάκχαρα
Τα σάκχαρα που περιέχει το μέλι απορροφουνται αμέσως από τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να είναι μια άμεση πηγή ενέργειας, κατάλληλη για οποιονδήποτε χρειάζεται ένα boost.

2. Περιέχει ανόργανα στοιχεία
Αυτά τα ανόργανα στοιχεία, πιο συγκεκριμένα τα ιχνοστοιχεία, παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στο μεταβολισμό και στη θρέψη, τα οποία αποτελούν δομικά συστατικά του σκελετού και των κυττάρων, όπως επίσης και στην ρύθμιση της οξύτητας του στομαχιού.

3. Έχει αντισηπτικές ιδιότητες
Το μέλι συμβάλει στην καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, αυξάνοντας τον ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς και μειώνοντας τα προβλήματα στο στομάχι.

4. Περιέχει σίδηρο
Η κατανάλωσή του μελιού, βοηθά στη γρηγορότερη αποκατάσταση της υγείας σε περιπτώσεις αναιμίας.

5. Το ιδανικό «φάρμακο» για το hangover
Το μέλι είναι ένα προϊόν που βοηθά σημαντικά στον ταχύτερο μεταβολισμό του οινοπνεύματος από το σώμα.

6. Υψηλή περιεκτικότητα χολίνης
Αυτή η ουσία βοηθά στη δυσκοιλιότητα.

7. Διαθέτει αντιμικροβιακή δράση
Είναι χρήσιμο για την επούλωση και τον καθαρισμό και την απολύμανση πληγών, ενώ ταυτόχρονα, το μέλι εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων και άλλων παθογόνων οργανισμών. 

Όσον αφορά τους διαβητικούς
Το μέλι είναι μια πιο υγιεινή εναλλακτική επιλογή από τη ζάχαρη, ωστόσο θα πρέπει να συζητηθεί με το γιατρό που σας παρακολουθεί όσον αφορά τις επιτρεπτές ποσότητες.

govastileto.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .