Δευτέρα, Απριλίου 12

«Οι εκβιασμοί των φαρμακευτικών εταιρειών και τα χάλια της οικονομίας φέρνουν εκλογές και νέα μνημόνια...»

Γράφει ο Σπύρος Βασ. Δενδρινός.  

Ένα καυτό ερώτημα πλανιέται σαν φάντασμα, στους κύκλους των πολιτικών κομμάτων, των τενόρων της πολιτικής ίντριγκας, των δημοσκόπων και των κάθε λογής κερδοσκόπων, εκείνων δηλαδή που βγάζουν ζεστό χρήμα, όταν η χώρα τίθεται σε εκλογική διαδικασία. «Πότε θα κάνει τις εκλογές ο Μητσοτάκης;» Μάλιστα, οι πλέον τολμηροί αναλυτές παριστάνουν και τους προφήτες και μας λένε και ημερομηνίες για τις εκλογές ! Ένας αναλυτής έγραψε ότι στην Δ.Ε.Θ. τον Σεπτέμβριο ο Μητσοτάκης θα προαναγγείλει τις εκλογές ! Στις 3 του Οκτώβρη του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου θα γίνει η πρώτη ψηφοφορία, με τον παλιό εκλογικό νόμο ! Άλλος αναλυτής ισχυρίζεται ότι οι εκλογές θα γίνουν κατακαλόκαιρο και αφού πρώτα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον 3,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας . Μαζί με άλλο 1,5 εκατομμύρια τουλάχιστον που θα έχουν ήδη δημιουργήσει αντισώματα, να η «ανοσία της αγέλης», διαπιστώνει ο φίλος αναλυτής. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών αναλυτών συμφωνεί ότι το 2021 είναι εξαιρετικά πιθανό να είναι και εκλογικός χρόνος ( πρόωρες εκλογές ) ! Έχουν, όμως, βάση όλες αυτές οι αναλύσεις ; 
Με παρατεταμένα lockdowns ,ήδη διανύουμε το τρίτο, με τα δημόσια ταμεία να αδειάζουν σιγά-σιγά, με τον « νέο-οθωμανό αδόλφο » Ερντογάν να απειλεί ότι θα ανοίξει την πόρτα του τρελοκομείου ( ! ) με τα δύο τρίτα της κοινωνίας των πολιτών να βρίσκονται κυριολεκτικά καταγής, για ποιες εκλογές μιλάμε ; Πιθανόν κάποιοι, στη Νέα Δημοκρατία, οι πλέον διορατικοί μάλλον, έχουν αντιληφθεί το βασανιστικό μέγεθος των προβλημάτων και θέλουν να απαλλαγούν από το τεράστιο βάρος της ευθύνης για την επίλυσή τους. Το ιστορικό εκκρεμές άλλωστε, ιδιαίτερα στον Νότο της Ευρώπης , μετατοπίζεται αργά αλλά σταθερά προς τα αριστερά. Πάντως, αυτή η διαδικασία πολιτικής και κοινωνικής ωρίμανσης είναι βραδύκαυστη και έχει αρκετές φάσεις. Η πανδημία του Covid-19 δεν έχει ακόμη τελειώσει , ούτε αυτό θα γίνει άμεσα. Ο πόλεμος ανάμεσα στο πολυεθνικό κεφάλαιο έχει ήδη μπει στην οξύτερη μορφή του και οι φαρμακευτικές εταιρείες εκβιάζουν σκληρά τις άβουλες νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις ! 
Οι εταιρείες γνωρίζουν καλά την εξίσωση του καπιταλισμού : Τα κράτη αναλαμβάνουν κάθε είδος ρίσκου και οι εταιρείες απολαμβάνουν το ζεστό χρήμα των φορολογούμενων πολιτών ( ! ) Πάντα. Και έχουν επίσης επιβάλει στους πολίτες ένα είδος « υγειονομικής χούντας » με δραστικό περιορισμό των ελευθεριών τους ! Αυτές οι καταχρηστικές παρεμβάσεις σε συνδυασμό με την εκτεταμένη φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας των πολιτών, θα οδηγήσουν τελικά σε μεγάλες κοινωνικές εξεγέρσεις, και όχι μόνο στον Ευρωπαϊκό Νότο. 
Η κατάσταση στον πλανήτη, με την « εργαλειοποίηση » της πανδημίας, έχει αρκετά κοινά σημεία, με το πρόσφατο παρελθόν και την οικονομική κρίση του 2008 ! Τι έγινε τότε ; Με τη digital ( ψηφιακή ) ανάπτυξη της χρηματοοικονομικής οικονομίας και των παραγώγων της, οι αετονύχηδες μάνατζερς των πολυεθνικών τραπεζών και εταιρειών τύπου BEAR STERNS, MERRYL LYNCH, LEHMAN BROTHERS κ.λ.π. κατάφεραν να υποθηκέψουν και να θέσουν σε κίνδυνο τον πλούτο των εθνών. Στην ουσία, όμως, όλα αυτά τα διεθνή τρωκτικά έδρασαν ως μια ενοποιημένη υπερεθνική οικονομική χούντα, στα πλαίσια ακριβώς ενός ευρύτερου σχεδίου.
 Γι’ αυτό και ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες φαίνεται πως έγκαιρα αντιλήφθηκαν αυτό το σχέδιο, που εξυφάνθηκε στα παρασκήνια των « σχεδιαστών » της Νέας Τάξης και ζήτησαν μάλιστα τη γρήγορη συγκρότηση ενός οικονομικού μηχανισμού, για να προστατεύσουν τους λαούς της Ευρώπης από το οικονομικό « κραχ », τη φτώχεια και την εξαθλίωση. 
Τι γίνεται σήμερα ; Οι CEO των φαρμακευτικών πολυεθνικών έχουν αναλάβει ουσιαστικά τα ηνία της διακυβέρνησης του πλανήτη ! Η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, λοιπόν, είναι το χρυσό κλειδί για την καταπολέμηση όχι μόνο της πανδημίας του Covid-19, αλλά και για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας ! Να αφαιρέσουμε άμεσα από τις πολυεθνικές εταιρείες το μονοπωλιακό καθεστώς για τα εμβόλια και τα φάρμακα ! Τέρμα πλέον στους εκβιασμούς λαών και κυβερνήσεων όπου Γης . Το ίδιο ζήτησε άλλωστε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Παράλληλα, απαιτείται ισχυρότατη ενίσχυση των συστημάτων Υγείας. Αυτό σημαίνει άφθονο ζεστό χρήμα για την Υγεία ,την κοινωνική ασφάλιση και την περίθαλψη των πολιτών και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. 
Το ερώτημα, λοιπόν, για τις εκλογές έρχεται τελικά τελευταίο, είναι ανεπίκαιρο και καλύτερα να το ξεχάσουμε προς το παρόν, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της πανδημίας του COVID – 19. Πάντως, οι παλινωδίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και οι λανθασμένοι χειρισμοί στην οικονομία είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε νέα μνημόνια αρχές του 2023 !

Ο Σπύρος Βασ. Δενδρινός ήταν Διευθυντής της Ομογενειακής Εφημερίδας « Φωνή των Αποδήμων » ( 1980 - 2015 ) . Επίτιμο μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος των Η.Π.Α. και τακτικό μέλος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Υποψήφιος Βουλευτής Α’ Αθηνών στις εκλογές του 2019 με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία . 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .