Παρασκευή, Απριλίου 30

Πού πήγαν τελικά τα λεφτά;


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Επενδυτικό κενό 162 δισ. ευρώ ομολογεί το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας παρά τα 288,7 δισ. ευρώ των μνημονιακών δανείων
Πού πήγαν τελικά τα λεφτά;

Κατατέθηκε μετά βαΐων και κλάδων την Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου 2021 το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μάλιστα η κυβερνητική ανακοίνωση μιλά για ένα Σχέδιο, το οποίο «περιλαμβάνει 106 επενδυτικά προγράμματα και 67 μεταρρυθμίσεις που περιγράφονται και κοστολογούνται σε 4.104 σελίδες» (www.capital.gr 28/4/2021). Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια στα ΜΜΕ μάλιστα αναφέρουν ότι το σχέδιο αναρτήθηκε και στο site της Κομισιόν. Όμως όσο και αν το αναζητήσαμε (αργά στις 28/4/2021)
Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, το εν λόγω κείμενο ΔΕΝ υπάρχει…
Αυτό που υπάρχει είναι το γνωστό κείμενο των 207 σελίδων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με ημερομηνία 2/4/2021 το οποίο έχει αναρτηθεί στο site του Υπουργείου Οικονομικών. Επιπλέον στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ αναφέρεται ότι η Ελλάδα κατέθεσε δεύτερη μετά την Πορτογαλία το Εθνικό της Σχέδιο. Όμως στη σχετική της ανακοίνωση η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρώτα αναφέρεται στο Εθνικό Σχέδιο της Γερμανίας, το οποίο επίσης κατατέθηκε στις 28/4/2021 και μετά στο Ελληνικό Σχέδιο επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι οι Γερμανοί παραμένουν πάντοτε Γερμανοί. Στην ανακοίνωσή της η φον ντερ Λάιεν παραθέτει και τον υπερσύνδεσμο (link) του Γερμανικού Σχεδίου Ανάκαμψης όχι όμως και τον υπερσύνδεσμο του Ελληνικού Σχεδίου. Γιατί άραγε; Επιπλέον στο Γερμανικό Σχέδιο επισυνάπτονται και τα έγγραφα που έχουν σχέση με τα κόστη των διαφόρων έργων, ενώ κάτι τέτοιο δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα από ελληνικής πλευράς, καθώς ακόμη ψάχνουμε να βρούμε το περίφημο κείμενο των 4.104 σελίδων του Ελληνικού Σχεδίου στο οποίο ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στις 28/4/2021.
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/04/news-02052021.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .