Τετάρτη, Απριλίου 28

ΕΛ.ΑΣ: Σκηνοθετημένες οι επιθέσεις στο σπίτι του Φουρθιώτη - Το τηλεφώνημα αγνώστου στις Αρχές

ΕΛ.ΑΣ: Σκηνοθετημένες οι επιθέσεις στο σπίτι του Φουρθιώτη - Το τηλεφώνημα αγνώστου στις Αρχές

«Κρυφές συνεννοήσεις για τα σε βάρος του κατά παραγγελία χτυπήματα» ώστε να του χορηγηθεί και πάλι αστυνομική προστασία είχε ο Μένιος Φουρθιώτης με τους συγκατηγορουμένους του, σύμφωνα με όσα αναφέρει το διαβιβαστικό της Αστυνομίας για τον παρουσιαστή που είναι αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Περισσότερες από 30 δικογραφίες εκκρεμούν στα συρτάρια της Δικαιοσύνης με «πρωταγωνιστή» τον Μένιο Φουρθιώτη. Τα τελευταία χρόνια, από το 2005 έως και σήμερα, όπως καταγράφεται στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας, είχαν σχηματιστεί πολλές δικογραφίες

που υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 30 στις οποίες «φιγουράρει» το όνομα του γνωστού τηλεπαρουσιαστή. Οι υποθέσεις αυτές είτε αφορούσαν μηνύσεις που είχαν κατατεθεί σε βάρος του από φυσικά πρόσωπα ή τις αρμόδιες αρχές, είτε μηνύσεις που ο ίδιος είχε υποβάλλει.

Το ανώνυμο τηλεφώνημα που «έκαψε» τον Φουρθιώτη

Η αντίστροφη μέτρηση για τον γνωστό τηλεπαρουσιαστή, ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, με αφορμή ένα ανώνυμο τηλεφώνημα. Η κλήση έγινε από άγνωστο άνδρα, λίγο μετά τις 11 το βράδυ, στις 21.4.2021. Σύμφωνα με την προανακριτική δικογραφία, ο άγνωστος άνδρας φέρεται να κατονόμασε τους δύο εκ των συγκατηγορουμένων του Μ. Φουρθιώτη ως τους δράστες των επιθέσεων στο σπίτι του παρουσιαστή. Το άτομο αυτό μάλιστα για να αποδείξει πως γνωρίζει πολλά, και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση οι ισχυρισμοί του, έδωσε στους αστυνομικούς και τρεις αριθμούς κινητών τηλεφώνων.

Πάντως, εκτός από το τηλεφώνημα αυτό στη δικογραφία υπάρχουν και άλλα στοιχεία, τα οποία μένει να αξιολογηθούν από τον ανακριτή ενώπιον του οποίου οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου. Από την εργαστηριακή εξέταση ενός σάκου ο οποίος βρέθηκε στη Νέα Ερυθραία μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς, προέκυψε γενετικός τύπος ο οποίος φέρεται να ταυτίζεται με εκείνον ενός εκ των κατηγορουμένων, ενώ εντοπίστηκε και γενετικό στοιχείο και άλλων ατόμων.

Τα sms που έστειλε ο Φουρθιώτης στους συγκατηγορουμένους του

Από τον έλεγχο των τηλεφωνικών επικοινωνιών, καταγράφεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ ότι περί την 01:55 της 16ης Απριλίου, περίπου μια ώρα μετά το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών, ο Φουρθιώτης απέστειλε γραπτό μήνυμα σε έναν εκ των συγκατηγορουμένων του και επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του. Στο μήνυμα του με ώρα 01:55 αναφέρεται: «εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, από την αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, ο παρουσιαστής φέρεται «από τη μία να είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα»  (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία. Για να πετύχει τον σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

Τέλος, από  την εργαστηριακή συγκριτική εξέταση των πειστηρίων, δηλαδή τους κάλυκες που βρέθηκαν στο περιστατικό της Ν. Ερυθραίας και στους πυροβολισμούς στην οικία Φουρθιώτη, προέκυψε με βάση το υπάρχον υλικό ότι έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο Καλάσνικοφ.

 https://www.zougla.gr/greece/article/elas-skino8etimenes-i-epi8esis-sto-spiti-tou-four8ioti---to-tilefonima-agnostou-stis-arxes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .