Πέμπτη, Απριλίου 8

Με αυτές τις βιταμίνες θα καταπολεμήσετε την τριχόπτωση

Με αυτές τις βιταμίνες θα καταπολεμήσετε την τριχόπτωση

Η τριχόπτωση είναι μία κατάσταση που αποτελεί σύμπτωμα πολλών παθήσεων. Στη διερεύνηση της τριχόπτωσης ελέγχουμε τα επίπεδα σιδήρου και ψευδαργύρου στον οργανισμό και αποκαθιστούμε εάν υπάρχει έλλειψη.

Συχνά χορηγούμε συμπληρώματα διατροφής σε αδύναμα μαλλιά ή νύχια, ειδικά σε ανθρώπους με χαμηλή πρόσληψη πρωτεϊνών ή αυξημένες ανάγκες, που περιέχουν βιοτίνη (Β7) που συμμετέχει στη σύνθεση των αμινοξέων απαραίτητων για την τριχογένεση και την καλή κατάσταση των νυχιών. 

Τα συμπληρώματα αυτά μπορεί να περιέχουν εκτός από ψευδάργυρο και βιοτίνη, αμινοξέα όπως η κυστεΐνη (δομικό συστατικό της τρίχας), πυρίτιο και χαλκό (βοηθούν στην τριχογένεση) και βιταμίνη C που βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου, το σχηματισμό κολλαγόνου και έχει αντιοξειδωτική δράση.

Η βιταμίνη D είναι ουσιαστικά μία ορμόνη που συντίθεται από το ανθρώπινο δέρμα όταν εκτεθεί στον ήλιο, μέσω πρόδρομης μορφής της. Πολλοί μεσογειακοί πληθυσμοί παρά την έντονη ηλιοφάνεια, έχουν έλλειψη ή ανεπάρκεια βιταμίνης D, πιθανώς λόγω κάποιου γενετικού υποβάθρου. Η έκθεση στον ήλιο χωρίς διαμεσολάβηση τζαμιού, ή άλλου φίλτρου που μπλοκάρει τη UVB, βοηθά στην παραγωγή βιταμίνης D, αρκεί όμως μικρή έκθεση.

Οι πηγές παραγωγής UVA (σολάριουμ) δε βοηθούν στην παραγωγή βιταμίνης D.

Ο σίδηρος βρίσκεται σε ανεπάρκεια σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Οι εκδηλώσεις από το δέρμα σε αυτή την περίπτωση είναι ξηρότητα, ευθραυστότητα, τριχόπτωση, ονυχόλυση και γωνιακή χειλίτιδα.

govastileto.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .