Τετάρτη, Απριλίου 28

Ηλιόπουλος: Το θράσος του κ. Μητσοτάκη εξοργίζει τη μεσαία τάξη

Ηλιόπουλος: Το θράσος του κ. Μητσοτάκη εξοργίζει τη μεσαία τάξη 

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο για τη μεσαία τάξη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε συγκεκριμένα:

«Ο κ. Μητσοτάκης ας επιστρέψει στη μεσαία τάξη όσα της αφαιρεί 1,5 χρόνο πριν πουλήσει success story.

Καταργεί το 8ωρο και μειώνει μισθούς για εργαζόμενους. Αφήνει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις χωρίς ίχνος ρευστότητας αντιμέτωπες με λουκέτα και απολύσεις και αρνείται τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους.

Επί ένα χρόνο εξευτελίζει δικηγόρους, οικονομολόγους και μηχανικούς χωρίς στήριξη και με προγράμματα Σκόιλ Ελικικού.

Βγάζει στο σφυρί την πρώτη κατοικία με το νέο πτωχευτικό.

Το θράσος του κ. Μητσοτάκη εξοργίζει ακόμα περισσότερο τη μεσαία τάξη, που έρχεται κάθε μέρα αντιμέτωπη τα αδιέξοδα της πολιτικής του.»

Τι είχε πει ο Μητσοτάκης

Στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων:

«Θυμίζω επιπλέον ότι μόλις πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε η μόνιμη -τονίζω τη λέξη μόνιμη- μείωση της προκαταβολής φόρου στους επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις και η επίσης μόνιμη επιπλέον μείωση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες του φορολογικού συντελεστή των νομικών προσώπων, ο οποίος θα φτάσει το 22% το 2022 για εισοδήματα 2021. Και βέβαια, διατηρείται η αναστολή της Εισφοράς Αλληλεγγύης και για το 2022, καθώς και η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3 μονάδες για τον επόμενο χρόνο.

Αποδίδουμε, λοιπόν, πίσω στη μεσαία τάξη όσα της στέρησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Και ταυτόχρονα με τον σχεδιασμό του αύριο, διορθώνουμε και τις αδικίες του χθες.»

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι:

Ήδη ο δείκτης οικονομικού κλίματος στη χώρα ανακάμπτει, καθώς η πραγματική οικονομία διαβλέπει το τέλος αυτής της δοκιμασίας και προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε το α΄ δίμηνο του 2021, ενώ και οι κατασκευές είναι στο υψηλότερο επίπεδο ακόμη και από την έναρξη της κρίσης, στο τέλος του 2008 αρχές του 2009.»

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .