Παρασκευή, Απριλίου 2

Επίθεση στο Καπιτώλιο με δύο νεκρούς και έναν τραυματία ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΘΗΚΕ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ - ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ ΕΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Επίθεση στο Καπιτώλιο με δύο νεκρούς και έναν τραυματία

Συναγερμός σήμανε στο Καπιτώλιο, όταν ένα αυτοκίνητο που έπεσε πάνω στη βόρεια πύλη του συγκροτήματος κοντά σε ένα φυλάκιο ασφαλείας, στην πλευρά όπου βρίσκεται η Γερουσία, σκότωσε έναν αστυνομικό και τραυμάτισε άλλον έναν.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, ο οδηγός του μπλε αυτοκινήτου έπεσε πάνω στη μπάρα ασφαλείας του Καπιτωλίου που βρίσκεται στη Λεωφόρο Συντάγματος. Στη συνέχεια κατέβηκε από το αυτοκίνητο και απείλησε με μαχαίρι τους άνδρες της Ασφάλειας

που βρίσκονταν στο σημείο. 

Αυτοί από την πλευρά τους άνοιξαν πυρ και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο, όπως και ο δράστης, όπου ο ένας εξ αυτών υπέκυψε, ενώ ο άλλος αστυνομικός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Eκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Ουάσινγκτον ανέφερε ότι το περιστατικό δεν φαίνεται να συνδέεται με τρομοκρατία, ενώ η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, διέταξε οι σημαίες στο Καπιτώλιο να κυματίζουν μεσίστιες. 

«Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για την αστυνομία του Καπιτωλίου, μετά την 6η Ιανουαρίου», τόνισε ο αρχηγός της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι «δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια συνεχιζόμενη απειλή» για την ασφάλεια.

Το συγκρότημα όπου στεγάζονται τα δύο Σώματα του Κογκρέσου τέθηκε σε συναγερμό νωρίτερα, μετά το συμβάν αυτό. Δεκάδες περιπολικά και άλλα οχήματα της αστυνομίας, χωρίς διακριτικά, έσπευσαν στην περιοχή, ενώ από πάνω πετούσε ένα ελικόπτερο.

Όλοι οι δρόμοι που οδηγούσαν στο Καπιτώλιο αποκλείστηκαν ενώ απαγορεύτηκε η είσοδος και η έξοδος από το κτήριο. Κρατώντας ασπίδες, μέλη της Εθνοφρουράς, που έχουν αναπτυχθεί στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα μετά τις 6 Ιανουαρίου, περικύκλωσαν το συγκρότημα. Την ίδια ώρα, άλλοι συνάδελφοί τους στήθηκαν στα οδοφράγματα της αστυνομίας, αποκλείοντας τους γύρω δρόμους.

Βουλευτές και γερουσιαστές δεν βρίσκονταν στο Καπιτώλιο, αφού το Κογκρέσο αυτήν την εβδομάδα δεν συνεδριάζει, λόγω των διακοπών του Πάσχα.

«Ακόμη προσπαθούμε να μάθουμε τι συνέβη», ανέφερε μέσω του Twitter ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, ευχαριστώντας την αστυνομία.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επίσης δεν βρισκόταν στην Ουάσινγκτον. Νωρίτερα το απόγευμα είχε αφιχθεί στο Καμπ Ντέιβιντ, την εξοχική κατοικία των Αμερικανών προέδρων στο Μέριλαντ.

Νωρίτερα, η αστυνομία του Καπιτωλίου ανακοίνωσε ότι προχώρησε στον αποκλεισμό λόγω «εξωτερικής απειλής ασφαλείας». Αμέσως δόθηκε εντολή σε αξιωματικούς, αστυνομικούς, πολιτικούς και εργαζομένους εντός του Καπιτωλίου να πάρουν θέσεις μακριά από παράθυρα και πόρτες για λόγους ασφαλείας.

Αυτήν την ώρα συνεχίζει να υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη των αστυνομικών δυνάμεων στη γύρω περιοχή. 



Δείτε βίντεο από το σημείο:

 

https://www.zougla.gr/kosmos/article/sinagermos-sto-kapitolio-plirofories-gia-pirovolismous

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .