Γιατρός αδειάζει Κικίλια: «Τα παρουσίασε αλλιώς -Ειπώθηκαν ψέματα… Ντροπή του!» -Δείτε τι (δεν) έκανε ο υπουργός στο Τζάνειο

«Ειπώθηκαν ψέματα, που ντράπηκαν τα ίδια.....μια και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα είπαν»

Το Τζάνειο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της εφημερίας του, επισκέφθηκε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας δηλώνοντας ικανοποιημένος απ’ όσα είδε και παρουσιάζοντας στα ΜΜΕ μια εικόνα λίγο καλύτερη απ’ ότι την προηγούμενη φορά.

Ωστόσο, ένας ειδικευόμενος χειρουργός στο Τζάνειο,

από τους δεκάδες εθελοντές στα Τμήματα Covid, που ήταν εκεί, έδωσε με ανακοίνωσή του μια διαφορετική «οπτική» της κατάστασης που υπήρχε εκείνη τη μέρα.

Διαβάστε όσα αποκαλύπτει:

 «Ειπώθηκαν ψέματα, που ντράπηκαν τα ίδια... 

Περιμέναμε ότι το θράσος κάποια στιγμή έχει και όρια, αλλά αυτή μας τηναντίληψη ήρθε να καταρρίψει η επίσκεψη του υπ. Υγείας Βασίλη Κικίλια στοΤζάνειο την Κυριακή 28/03/21, μέρα γενικής εφημερίας. 

 Με την γνωστή κουστωδία που συνήθως συνοδεύει τους υπουργούς σε τέτοιεςφιέστες, από τους οποίους μερικοί εδώ που τα λέμε ούτε που ξέρουν πού πέφτουν τατμήματα Covid, επιδόθηκαν σε ένα όργιο φωτογραφίας και χαιρετούρας που υποτιμάειτη νοημοσύνη μας. 

Επεφύλαξαν, βέβαια, και ένα συγκαταβατικό χτύπημα στην πλάτηγια τους ασθενείς που ξεροστάλιαζαν ώρες στα επείγοντα και στους υγειονομικούς πουέχουν δώσει ψυχή και σώμα μήνες τώρα στην πρώτη γραμμή.«Βλέπετε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγέιας ανταποκρίνεται και με το παραπάνω καιεδώ και αρκετές εβδομάδες, με τη βοήθεια και τη στήριξη όλων: των ιδιωτικώνΘεραπευτηρίων...» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός στο δελτίο τύπου....μια και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα είπαν»Λαμβάνω την μακάβρια τιμή να αναφέρω τα κάτωθι λοιπόν.Την ώρα της επίσκεψης του υπουργού, στο χειρουργείο αντιμετωπιζόταν μιαμαζική ενδοκοιλιακή αιμορραγία. 

Αν ο υπουργός και ο οδηγός του ερχόμενοι είχανεκείνη τη στιγμή ένα τροχαίο ατύχημα για το οποίο χρειάζονταν χειρουργείο, μόνο οένας από τους δύο θα έμπαινε. Γιατί το Τζάνειο εδώ και εβδομάδες λειτουργεί με 2 μόνοαίθουσες χειρουργείου, ακόμα και στις μέρες γενικής εφημερίας. Τα 3/4 του προσωπικούτου χειρουργείου έχουν αποσπαστεί στα τμήματα covid.Όσο και αν απευχόμαστε τοπαραπάνω σενάριο, αυτή είναι η καθημερινή ρουλέτα θανάτου στην οποία υποβάλλονταιοι 500.000 λαού του Πειραιά.Προφανώς, ούτε που τόλμησε ο υπουργός να πάει από τα Τμήματα Covid.Γιατί εκεί οι συνθήκες κάνουν τις μάσκες να πέφτουν με πάταγο.

 Νοσηλευτές διαλυμένοι από τη διπλοβάρδια πρωί-νύχτα, μεταφερμένοι χωρίς καμίαεκπαίδευση από κάθε Τμήμα, προσπαθούν κυριολεκτικά να συμμαζέψουν ταασυμμάζευτα. Δίπλα τους, ειδικευόμενοι και επιμελητές Β', κάθε λογής ειδικοτήτων(νευρολόγοι, χειρουργοί, γαστρεντερολόγοι κοκ), μετρούν ατελείωτες ώρες εφημεριώνγια να καλύψουν τα κενά σε εξειδικευμένους συναδέλφους.Το τραγικότερο των θεαμάτων, παραμένουν βέβαια οι διασωληνωμένοιστους κοινούς θαλάμους με φορητούς αναπνευστήρες. Θέαμα στο οποίο σαςεύχομαι κύριε Κικίλια να μη τύχει και δείτε δικό σας άνθρωπο. Πράγματι, η αδυναμίαρύθμισης του διασωληνωμένου με τα πενιχρά μέσα, και αυτός να είναι ουσιαστικάξύπνιος και να του δένονται τα χέρια για να μην τραβάει το τραχειοσωλήνα, είναικατάσταση που εύχομαι να μη τη ζήσει κανένας. 4 διασωληνωμένους σε κοινό θάλαμο μετρούσε το Τζάνειο την ώρα πουγράφονταν αυτές οι γραμμές, προστιθέμενοι σε αλλούς 100 στην 

Αττική, μέσα σ'αυτήτη λίστα της ντροπής. Οι προηγούμενοι στο Τζάνειο, στην πλειονότητά τους, άφησαντην τελευταία τους πνοή χωρίς να έχουν την ευκαιρία σε εντατική θεραπεία. Ένας απόαυτούς ανέμενε κλίνη ΜΕΘ πάνω από 10 μέρες και ήταν 68 ετών.Στα 3 χιλιόμετρα από το Τζάνειο βρίσκεται το μεγαθήριο που ακούει στο όνομαMetropolitan. Σε όλους γνωστό φαντάζομαι. Εκεί που πηγαίνουν οι άρρωστοι για τουςοποίους στο Τζάνειο δεν προβλέπεται αίθουσα χειρουργείου. Εκεί που κάνει τα τεστCovid, έναντι αδράς αμοιβής, ο κόσμος για τον οποίο στο Τζάνειο δεν προβλέπεταιμαζικός έλεγχος. 

 Εκεί που κατοικοεδρεύουν καθηγητές-μέλη της ΕπιτροπήςΛοιμωξιολόγων, μαζί με υποδομές και κλίνες ΜΕΘ κατάλληλες γιατη νοσηλείαασθενών Covid. Για τους ασθενείς αυτούς το Τζάνειο προβλέπει πάντως. Μία από τις150 Covid κλίνες του, με παροχή οξυγόνου ανεπαρκή και ειδικευόμενο ενός έτους καιαλλότριας ειδικότητας να τον περιθάλπτει.Τί άλλο πρέπει να γίνει κύριε Κικίλια για να επιταχθούν επιτέλους τα ιδιωτικάμεγαθήρια της Υγείας; Χωρίς «ναι μεν αλλά», χωρίς τη χρυσοπληρωμή που μόνοπλιάτσικο θυμίζει;

 Τί άλλο πρέπει να γίνει για να στελεχωθούν επιτέλους τα δημόσια νοσοκομεία με τοπροσωπικό που έχουν ανάγκη; Μόνιμο, εξειδικευμένο, με αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάςκαι αμοιβή;Όταν θα έχετε απάντηση στα ερωτήματα αυτά που θέτουν χιλιάδες υγειονομικοί, θαείστε ευπρόσδεκτος στο Τζάνειο.Μέχρι τότε, λίγη ντροπή δε βλάπτει.Γιάννης Παπαζαχαρίας, ειδικευόμενος χειρουργός στο Τζάνειοένας από τους δεκάδες εθελοντές στα Τμήματα Covid

 aftodioikisi.gr