Δευτέρα, Απριλίου 19

ΣΟΚ> Ο ιός μεταδίδεται με τον αέρα, με συνομιλία σε απόσταση ενός μέτρου!

Νεα ερευνα

Ο Δρ. Tang πιστεύει ότι το σύνθημα «χέρια, πρόσωπο, χώρος, καθαρός αέρας» έστελνε από την αρχή λάθος μήνυμα

Ακόμα ένας διακεκριμένος επιστήμονας δίνει μια ξεκάθαρη απάντηση για τον τρόπο που μεταδίδεται ο νέος κορωνοϊός, που αφορά βέβαια και τους υπολοίπους, όπως αυτόν της γρίππης, αναφέροντας σαν παράδειγμα την «απόσταση που μπορεί κανείς να μυρίσει την αναπνοή ενός ανθρώπου που έχει φάει… σκόρδο» έτσι ώστε να διαπιστώσει κάποιος εάν διατρέχει τον κίνδυνο να μολυνθεί.

Ο Δρ. Julian Tang, ιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Λέστερ, ανέφερε μιλώντας στο Sky News ότι «Ο τρόπος που μεταδίδεται αυτός ο ιός είναι πραγματικά σε απόσταση συνομιλίας, μέσα σε ένα μέτρο. Όταν μιλάτε σε έναν φίλο ή μοιράζεστε τον ίδιο αέρα με τον οποίο ακούτε τον φίλο σας να μιλάει, το ονομάζουμε απόσταση σκόνης-αναπνοής.

Έτσι, αν μυρίσεις το… μεσημεριανό γεύμα του φίλου σου, εισπνέεις λίγο από αυτόν τον αέρα, καθώς και κάθε ιό που εισπνέεται μαζί του».

Ο Δρ. Tang πρόσθεσε ότι το σύνθημα της βρετανικής κυβέρνησης «χέρια, πρόσωπο, χώρος, καθαρός αέρας» έστελνε το λάθος μήνυμα για το πώς εξαπλώνεται ο ιός.

Στην αρχή της πανδημίας, οι ειδικοί πίστευαν ότι ο κίνδυνος μόλυνσης ήταν κυρίως από το άγγιγμα μολυσμένων επιφανειών όπως τα ΑΤΜ και οι αντλίες βενζίνης. Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν τώρα ότι ο ιός SARS-CoV-2 είναι αερομεταφερόμενος, με μολυσμένους ασθενείς να εκπέμπουν μεταδοτικά σωματίδια όταν βήχουν, φτερνίζονται, μιλούν ή αναπνέουν.

Δρ Julian Tang

Ο Δρ. Julian Tang επέκρινε μάλιστα το επίσημο κρατικό σύνθημα της βρετανικής κυβέρνησης, κατηγορώντας τους υπουργούς ότι παραπληροφόρησαν τους ανθρώπους σχετικά με το πώς εξαπλώνεται ο ιός.

«Νομίζω ότι ήταν λάθος που δόθηκε έμφαση σε αυτά. Έτσι, το μήνυμα “χέρια, πρόσωπο, διάστημα”, πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι πραγματικά “απόσταση, απόσταση, χέρια”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ιολόγος επανέλαβε επίσης τη γνώμη και άλλων εμπειρογνωμόνων λέγοντας ότι τα μέτρα προστασίας, όπως η καραντίνα, ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από τη μείωση των κρουσμάτων και των θανάτων στη Βρετανία.

«Η διάθεση των εμβολίων είναι πολύ γρήγορη και ενθαρρυντική, αλλά θα δούμε αυτήν την επίδραση μόλις αρχίσουμε να ανοίγουμε εσωτερικούς χώρους. Εάν ένα ή δύο άτομα έχουν αντισώματα, το ανοσοποιητικό εμπόδιο θα μειώσει την εξάπλωση του ιού σε ένα εσωτερικό περιβάλλον όπου ο εξαερισμός του αέρα είναι φτωχότερος και όπου οι άνθρωποι είναι κοντά μαζί. Μιλώντας, αναπνέουν τον ίδιο αέρα» συμπλήρωσε.

Οι αναφορές του Δρ. Tang έρχονται μετά τη δημοσίευση έρευνας στο British Medical Journal που προειοποιεί ο ιός μεταδίδεται κυρίως μέσω του αέρα. Όπως αναφέρεται, όσοι έχουν μολυνθεί από τον ιό εκπέμπουν μικρά σταγονίδια που είναι φορτωμένα με τον ιό, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να εισπνευστούν από άτομα που απέχουν έως και δύο μέτρα.

Στην αρχή της πανδημίας, οι ειδικοί προειδοποιούσαν ότι η Covid μεταδίδεται κυρίως μέσω των fomites, δηλαδή των ρούχων, σκευών και αντικειμένων που ενδέχεται να μεταφέρουν τον ιό. Υποστήριζαν ότι η μόλυνση θα μπορούσε να προκληθεί αγγίζοντας αυτά τα αντικείμενα και στη συνέχεια βάζοντας το χέρι στο στόμα, τη μύτη ή τα μάτια.

Αλλά τώρα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο κίνδυνος αυτής της δράσης είναι μικρός, λιγότερο από πέντε στους 10.000 περιπτώσεις. Αντ’ αυτού, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η ασθένεια είναι κυρίως αερομεταφερόμενη, γεγονός που καθιστά πολύ πιο δύσκολο τον περιορισμό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι ο SARS-CoV-2, ο ιός που προκαλεί την πανδημία, εξαπλώνεται κυρίως μέσω σταγονιδίων που εκδιώκονται μέσω φτερνίσματος, βήχα και ακόμη και ομιλίας.

Τα σταγονίδια, τα οποία περιέχουν σάλιο, βλεννογόνο και άλλες ουσίες από τους αεραγωγούς συμπεριλαμβανομένων των ιών, είναι μεγαλύτερα από τα καθαρά σωματίδια αέρα. Αφού απελευθερωθούν από το σώμα, ταξιδεύουν σε μικρές αποστάσεις πριν πέσουν στο πάτωμα, γι ‘αυτό και η κοινωνική απόσταση είναι τόσο σημαντική.

Ορισμένοι ειδικοί έχουν ήδη προειοδοποιήσει για τον κίνδυνο των αερολυμάτων, δηλαδή των ελαφρύτερων σωματιδίων που απελευθερώνονται από την αναπνοή και όταν κάποιος μιλά. Αυτός είναι ο λόγος που οι επιστήμονες συμβουλεύουν τη χρήση μασκών προσώπου.

Προσθέτουν ότι ο εξαερισμός είναι το κλειδί σε εσωτερικούς χώρους για να διατηρείται ο καθαρός αέρας που κυκλοφορεί και να διασφαλίζει ότι αυτά τα σταγονίδια δεν συσσωρεύονται.

https://kourdistoportocali.com/news-desk/sars-cov-2-gt-ereynes-anatrepoyn-osa-ypostirizan-epistimones-gia-tin-exaplosi-tis-covid/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .