Παρασκευή, Απριλίου 2

Έρχεται η ανάπτυξη. Το λένε και τα κανάλια…

Τι εμπιστοσύνη να έχεις στους πολιτικάντηδες που είναι έρμαια του τουίτερ;

Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Του Strange Attractor

(Ανανεωμένο) Είθισται την πρωταπριλιά να λέμε και να γράφουμε ψέματα.

Όχι όμως σήμερα. Σήμερα μόνο αλήθειες.

Τα ψέματα εξάλλου τα λένε καθημερινά οι πολιτικοί μας, ειδικά οι εκάστοτε κυβερνώντες, αφού από την αντιπολίτευση, αν ψάξεις καλά, βρίσκεις και κάποιες αλήθειες.

Έχουμε λοιπόν και λέμε…

Είναι κοινό μυστικό, δημόσια γνώση, ότι εδώ και 40-50 χρόνια οι πρόεδροι της Αμερικής πολιτεύονται βάσει καθημερινών (κυλιόμενων) δημοσκοπήσεων.

Λέγεται μάλιστα πως κάποιοι εξ αυτών μέχρι και τον πρωινό καφέ τους τον πίνουν ανάλογα με τις «ορέξεις» των ψηφοφόρων, όπως αυτές αποτυπώνονται στα χθεσινοβραδινά γκάλοπ.

Στα καθ’ ημάς, μέχρι πολύ πρόσφατα οι δημοσκοπήσεις ήταν απλά ένα βοηθητικό εργαλείο προκειμένου οι κυβερνώντες να έχουν μια γενική εικόνα των επικρατουσών αντιλήψεων.

Οι μεγάλες αποφάσεις παίρνονταν κυρίως με βάση τον ρυθμό που έθεταν τα ΜΜΕ, οι εκδοτικοί όμιλοι των εργολάβων, και επίσης με βάση τον «πρωινό καφέ» στο Μαξίμου, τις ζυμώσεις, και τις βαρυσήμαντες απόψεις τοποθετήσεις των «ειδικών συμβούλων» του πρωθυπουργού (π.χ. Καρανίκας).

Αυτά όλα άλλαξαν όταν άρχισε να κυριαρχεί το διαδίκτυο και πιο ειδικά τα σόσιαλ μίντια, τα οποία λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο και αποτελούν μια ιδιαίτερα ακριβή αποτύπωση των τάσεων του εκλογικού σώματος, ή τουλάχιστο της μερίδας εκείνης των πολιτών που ενδιαφέρονται για την πολιτική, και όχι μόνο για τα σχήματα στα κωλάδικα, ή τα ριάλιτι, κ.ο.κ.

Ακόμη πιο πρόσφατα, εδώ και ενάμιση χρόνο δηλαδή, σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες από άτομα που γνωρίζουν, το Μαξίμου «αμερικανοποιήθηκε» και σε αυτόν τον τομέα.

Με τις (μυστικές και κατά παραγγελία) δημοσκοπήσεις να βγαίνουν σε ρυθμό πολυβόλου, και με τους υπουργούς να δέχονται άμεσες εντολές από το πρωθυπουργικό περιβάλλον σχετικά με το αντικείμενο της αρμοδιότητάς τους, και πάντα ανάλογα με την τελευταία δημοσκόπηση ή το τι και πως «παίζει» στα σόσιαλ μίντια που λέγαμε.

Έτσι, βλέπουμε τόσο σε τριτεύοντα όσο και σε πρωτεύοντα ζητήματα, μια άμεση αντίδραση της κυβέρνησης.

Όπως π.χ. χθες, που αποφασίσθηκε από τον υπουργό ΠροΠο η απόσυρση των 9 περιπολικών και 14 αστυνομικών που φυλούσαν έναν διάσημο τηλεπαράγοντα (στόχο της 17Ν, η οποία εξαρθρώθηκε προ εικοσαετίας, αλλά η αστυνομία μάλλον δεν είχε ενημερωθεί), και την οποία φύλαξη είχε διαψεύσει αρμοδίως το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Αν δεν υπήρχαν τα σόσιαλ μίντια είναι πολύ πιθανό ο συγκεκριμένος… στόχος να απολάμβανε περισσότερη ασφάλεια ακόμη και από την… Ντόρα.

Βέβαια, η βεβιασμένη απόφαση του υπουργού αφήνει τον άνθρωπο αυτόν έκθετο στα βρώμικα συμφέροντα που τον είχαν στοχοποιήσει, αλλά έτσι είναι η ζωή.

Τι εμπιστοσύνη να έχεις στους πολιτικάντηδες που είναι έρμαια του τουίτερ;

Αυτό λοιπόν είναι ένα παράδειγμα άμεσης κυβερνητικής αντίδρασης στα τριτεύοντα, με βάση το φέσιμπουκ.

Στα πρωτεύοντα που λέγαμε, η όποια κυβερνητική αντίδραση είναι σαφώς πιο μελετημένη, και πολύ πιο καλά υπολογισμένη.

Σερβίρεται μάλιστα, με τη βοήθεια των αδέκαστων ΜΜΕ, με έναν τεχνοκρατικό και πολιτισμένο τρόπο, έτσι ώστε η κοινή γνώμη να χειραγωγείται τεχνηέντως, να πείθεται, και τελικά να «μασάει».

Για παράδειγμα, μόλις σφίξανε τα γάλατα για την κυβέρνηση με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, αλλά και τις χλευαστικές αντιδράσεις στις αναρτήσεις του Κυριάκου στα σόσιαλ «μύδια», τι είδαμε;

Μια γενικευμένη επικοινωνιακή εκστρατεία!

Έτσι, εκτός από την ανακοίνωση για το εκ νέου (για πολλοστή φορά) άνοιγμα του φακέλου της άθλιας θανατηφόρας επίθεσης στη ΜΑΡΦΙΝ, τι άλλο βλέπουμε;

Μεγαλεπήβολα σχέδια και ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για άμεση ανάταξη της οικονομίας, για γενικό reset, για μια Ελλάδα 2.0 αλά windows, για μεγάλα έργα, για επιδοτήσεις, για πακέτα στήριξης από ΕΕ, και κυρίως για εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Όπως εκείνες που θα δημιουργούνταν από το νέο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά που τελικά μαράζωσε… τζίφος.

Μηδέν στο «πηλήκιο», που έλεγε κι ο ΓΑΠ.

Μέχρι και την Ryanair βάλανε στο παιχνίδι, η οποία πάλι «υπόσχεται» χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας με αφορμή την επιστροφή της στα Χανιά και αλλού… θυμίζοντας το 2013 ή 2014 (δεν θυμάμαι καλά) που υποσχόταν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας με τους άνεργους νέους να σπάνε τα τηλέφωνα στα αεροδρόμια προκειμένου να βρουν δουλειά.

Βέβαια, λίγο μετά το έσωσε η εταιρία διευκρινίζοντας πως δεν μίλησε για άμεσες θέσεις εργασίας, αλλά για έμμεσες, βάσει μιας «μελέτης» μπλα μπλα η οποία προβλέπει 10.000 παράπλευρες θέσεις εργασίας ανά ένα εκατομμύριο αφιχθέντων επιβατών, ή κάπως έτσι… τρέχα γύρευε δηλαδή.

Χώρια του ότι η συγκεκριμένη εταιρία ποτέ δεν είχε ούτε θα έχει υπαλλήλους στα αεροδρόμια, αφού βασικά λειτουργεί ιντερνετικά από την Ιρλανδία, και όλες τις απαραίτητες εργασίες στα αεροδρόμια (τσεκ ιν, βαλίτσες, κλπ) τις κάνουν υπάλληλοι της εταιρίας χάντλινγκ που την αντιπροσωπεύει.

Ψιλά γράμματα θα μου πείτε… εδώ μέσα στον τεχνητό ενθουσιασμό που καλλιεργείται ακούστηκε μέχρι και έναρξη λειτουργίας των υδατοδρομίων, που από τον επόμενο μήνα θα είναι έτοιμα να υποδεχτούν τις χιλιάδες των τουριστών… ένα βάλσαμο δηλαδή για την οικονομία και τον τουρισμό μας, ειδικά αν συνδυαστεί με την ελεύθερη μετακίνηση από δήμο σε δήμο… χα χα χα.

Μπορεί τα παραπάνω φληναφήματα να είναι εμφανώς σικέ, με σκοπό να ξεγελάσουν το αδαές πόπολο που περιμένει πως και πως κάποια ελπίδα για απασχόληση, όμως υπάρχουν και κάποιες ανακοινώσεις που δεν είναι αστείες.

Όπως π.χ. η πρόσληψη πάνω από 1.300 νέων αστυνομικών για την φύλαξη των ΑΕΙ.

Κάτι που η κυβέρνηση το είχε υποσχεθεί και τώρα το υλοποιεί.

Όπως υλοποίησε πριν από μήνες τη σύσταση εκείνου του επίσης νέου άοπλου αστυνομικού σώματος (ΟΔΟΣ) ειδικού για τις διαδηλώσεις και τις πορείες, με τις φαντεζί μοδάτες στολές και τις σφυρίχτρες, που συνοδεία ειδικών αστυνομικών διαπραγματευτών ψυχολόγων με ντουντούκες, και μεγάφωνα, θα ήλεγχαν τις διαδηλώσεις».

Ναι, το σώμα αυτό υπάρχει (και πληρώνεται) άσχετα αν ακόμη δεν το είδαμε πουθενά, ούτε καν στη Ν. Σμύρνη. Πάντως υπάρχει…

Τώρα όμως τα ψέματα τέλειωσαν, τα λόγια γίνονται πράξη, και οι προσλήψεις μέσω διαγωνισμού ξεκινάνε για την νέα αστυνομία των ΑΕΙ, και όπως μάλιστα λένε τα ΜΜΕ οι προσληφθέντες θα είναι κυρίως πτυχιούχοι, με ειδική μοριοδότηση σε όσους διαθέτουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών!

Έτσι, θα σπουδάζει ο άλλος για πολλά χρόνια, ακόμη περισσότερα για να πάρει ένα μάστερ ή ένα διδακτορικό, προκειμένου να προσληφθεί ως (άοπλος πάντα) «σεκιουριτάς» στα ΤΕΙ και στα ΑΕΙ, όπου το πιο πιθανό είναι να τρώει ξύλο μέρα παρά μέρα από τους πρώην συμφοιτητές του, ή τα συντρόφια τους, ή τις εκατοντάδες παραβατικούς του κοινού ποινικού δικαίου που κατοικοεδρεύουν στα πανεπιστήμιά μας.

Χώρια τον πόλεμο που θα δέχεται σε θεσμικό επίπεδο από τον Σύριζα, τον Μπαρουφάκη, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και άλλους παρόμοιους θεσμικούς παράγοντες της δημοκρατίας μας, που δεν ανέχονται τον φασισμό, και ούτε την αστυνόμευση των ιδεών… ταρατατζούμ.

Πάντως, με αυτά και με αυτά, έστω τα ολίγα, η οικονομία μας όντως ανασυντάσσεται, και αν μάλιστα προχωρήσει και το άλλο σχέδιο, για ειδική αστυνομία στο μετρό και στα ΜΜΜ… ποιος μας πιάνει; Θα γίνουμε Μονακό… μπορεί και Ντουμπάι.

Και αν δούμε να ολοκληρώνεται και το μετρό της Θεσσαλονίκης (που ξεκίνησε κάπου στο 2005), και άρα γίνουν και εκεί προσλήψεις άοπλων πάντα αστυνομικών, τότε οι ουρανοί όντως θα είναι δικοί μας…

Πάντως, επειδή δεν αποτυπώνεται πουθενά, θέλω εδώ μέσα από αυτό το βήμα να προτείνω κι εγώ το κατιτίς μου στον Κυριάκο.

Να συστήσει και ένα σώμα (διεθνολόγων) αστυνομικών ειδικό για τα χοτ σποτς, όπου σε συνεργασία με τους (επαγγελματίες) εθελοντές των ΜΚΟ θα φροντίζουν για την ασφάλεια των κατατρεγμένων «προσφύγων πολέμου», που φιλοξενούμε ως χώρα.

Και μιας και θα είναι διεθνολόγοι, ίσως τελικά μάθουμε πως γίνεται να έχουμε πρόσφυγες πολέμου από χώρες που δεν έχουν πόλεμο… κάτι για το οποίο ούτε ο ΟΗΕ δεν εδέησε ποτέ να μας απαντήσει, αφήνοντας τους ανερμάτιστους συνωμοσιολόγους να κάνουν πάρτι στο φέσιμπουκ και στο τουίτερ.

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια δηλαδή.

Και μιας και αρχίζει εκ νέου η ανάπτυξη, τι άλλο προτείνω;

Περισσότερα νυχάδικα.

Έτσι ώστε κλεισμένοι και μελανιασμένοι μεν, λόγω πανδημίας, αλλά με περιποιημένα νύχια (και ρίζες) δε…

Τους χαιρετισμούς μου.

ΥΓ- Οι μεγαλεπήβολές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού μου θύμισαν το «μεγάλα λόγια ακούω, ανθρώπινη σάρκα μου μυρίζει»… ή μήπως εκλογές;

Θα δείξει…

 https://www.antinews.gr/action.read/politiki/erxetai-i-anaptuksi-to-lene-kai-ta-kanalia-/2.149750

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .