Κυριακή, Απριλίου 18

Τα υπαίθρια γυμναστήρια ξεφυτρώνουν παντού - Είναι δωρεάν και ασφαλή

Τα υπαίθρια γυμναστήρια ξεφυτρώνουν παντού - Είναι δωρεάν και ασφαλή

Μόδα τείνουν να γίνουν τα υπαίθρια δημοτικά γυμναστήρια τα οποία ξεφυτρώνουν παντού το τελευταίο διάστημα, αφού η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα του fitness στη χώρα.

Όλο και περισσότεροι δήμοι προχωρούν στη δημιουργία αυτών των χώρων άθλησης προκειμένου, όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες, να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Πρόκειται για εξωτερικούς χώρους όπου ο καθένας μπορεί να γυμναστεί δωρεάν και προφανώς με περισσότερη ασφάλεια. Πρόσφατα ο δήμος Πεντέλης έφτιαξε υπαίθριους χώρους άθλησης σε τρεις δημοτικές κοινότητες,

ακολούθησε ο δήμος Νίκαιας - Ρέντη και πολλοί άλλοι Δήμοι, με τους τοπικούς άρχοντες να δηλώνουν ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου και έτοιμοι για τη δημιουργία περισσότερων ανάλογων χώρων. 

Καθημερινή συνήθεια χιλιάδων πολιτών 

Η δημιουργία αυτών των δωρεάν χώρων άθλησης δεν είναι κάτι καινούργιο. Τα δημοτικά υπάθρια γυμναστήρια υπάρχουν εδώ και καιρό σε πολλούς δήμους της χώρας αλλά τώρα λόγω της πανδημίας προέκυψε η ανάγκη για δημιουργία περισσότερων. Έτσι οι δήμαρχοι πολλών περιοχών είδαν τα έργα αυτά ως μια ανάσα για τους καταπιεσμένους από τα μέτρα πολίτες. Αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα, οι χώροι αυτοί άρχισαν να γίνονται πια η καθημερινοί συνήθεια χιλιάδων πολιτών που νοιώθουν την ανάγκη να αθληθούν. 

Οι πολίτες ανταποκρίνονται θετικά 

Στα υπαίθρια γυμναστήρια της Πεντέλης, οι πολίτες κάθε ηλικίας μπορούν να αθλούνται σε όργανα βάδισης, έκτασης ποδιών, έλξεων ώμων, πιέσεων ώμων, ποδηλάτου, ελλειπτικής κίνησης ποδιών, πάγκου κοιλιακών, εκτάσεων, βάδισης αέρος και ακόμη σε μονόζυγο και σε παράλληλες μπάρες.

Νέα Πεντέλη
Νέα Πεντέλη

Για τη άθληση με τη χρήση των οργάνων αυτών δεν απαιτείται η παρουσία και καθοδήγηση γυμναστή, καθώς λόγω της ανατομίας και της κατασκευής τους, κινούνται ταυτόχρονα με την κίνηση του σώματος του αθλούμενου. Είναι όμως απολύτως απαραίτητο να τηρούνται οι οδηγίες που αναγράφονται πάνω στα ίδια τα μηχανήματα.

«Η τοποθέτηση των δύο πρώτων υπαίθριων γυμναστηρίων, είχε θετικότατη ανταπόκριση από τους συμπολίτες μας. Οι πολίτες έχουν ανάγκη για ποιοτική υπαίθρια άθληση και αυτό έρχεται και καλύπτει ο δήμος σε μεγάλο βαθμό, με το σχέδιό του για τοποθέτηση υπαίθριων γυμναστηρίων», δήλωσε μεταξύ άλλων η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και πρόσθεσε: «Το τρίτο γυμναστήριο στην πλατεία Αγίου Σύλλα είναι γεγονός. Τους επόμενους μήνες ακολουθούν και άλλα. Ακούμε τις ανάγκες των πολιτών, προσφέρουμε συνθήκες ποιοτικής άθλησης για όλους στο δημόσιο χώρο, στις γειτονιές μας, συμβάλλοντας στην υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής. Βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής στην πόλη μας».

Το 4ο υπαίθριο γυμναστήριο απέπτησε η περιοχή του Ρέντη

Το 4ο υπαίθριο γυμναστήριο απέκτησε η δημοτική ενότητα Αγ.Ι . Ρέντη. Πριν από λίγες μέρες παραδόθηκε στους δημότες οι ανοιχτός χώρος άθλησης έξω από το αθλητικό κέντρο «Σταύρος Μελισσουργός».

ΠΗΓΗ Φωτογραφίας: Γραφείου Τύπου Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη
ΠΗΓΗ Φωτογραφίας: Γραφείου Τύπου Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

Ο Δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης σημειώνει:

«Ήδη στον Αγ. Ι. Ρέντη λειτουργούν τρία υπαίθρια γυμναστήρια και συνεχίζουμε να αναζητούμε χώρους για να τους μετατρέψουμε σε χώρους άθλησης. Η υπαίθρια γυμναστική γνωστή και ως ‘πράσινη άσκηση’ συμβάλλει ουσιαστικά στην ψυχική και σωματική ενδυνάμωση των ασκούμενων. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται σε εξωτερικό περιβάλλον έχουν χαμηλά επίπεδα κορτιζόλης που είναι η ορμόνη του στρες.

Και πριν την πανδημία είχαμε φροντίσει να δημιουργήσουμε υπαίθρια γυμναστήρια. Ήταν το 2009 όταν φτιάξαμε στον Ρέντη το υπαίθριο γυμναστήριο πάνω από ένα υπόγειο γκαράζ στην οδό Νάξου. Ακολούθησαν αθλητικά πάρκα στην οδό Μπιχάκη και στο Παλιό Βυρσοδεψείο.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε κάθε ελεύθερο χώρο τους Δήμου μας όχι μόνο για να βελτιώσουμε το βιολογικό επίπεδο των δημοτών μας αλλά  και για να τονώσουμε την αθλητική συνείδηση στη ‘μετά lockdown εποχή’».

Νέο υπαίθριο γυμναστήριο στον δήμο Γλυφάδας

Υπαίθριο γυμναστήριο απέκτησε πρόσφατα και η Άνω Γλυφάδα. Βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αριστίππου και Επαμεινώνδα.

Ένας χώρος άθλησης εξοπλισμένος με μηχανήματα γυμναστικής, σύγχρονος και ελκυστικός. Σημειώνεται ότι ακριβώς δίπλα θα δημιουργηθεί παιδότοπος για να μπορούν τα παιδάκια να απολαμβάνουν το παιχνίδι στη γειτονιά τους και να μην είναι αναγκασμένα να διασχίσουν τη Γούναρη.

Γλυφάδα
Γλυφάδα

«Βάλτε φόρμα και αθλητικά παπούτσια, εμείς θα φροντίσουμε για τα υπόλοιπα. Έναν ακόμα χώρο υπαίθριας άθλησης παραδώσαμε στη Γλυφάδα μας – και συνεχίζουμε και με άλλους. Εν μέσω πανδημίας, η ανάγκη για ανοιχτούς χώρους άσκησης και άθλησης είναι τεράστια και στην πόλη μας αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο χώρο. Πάντα με τρόπο ποιοτικό, ασφαλή και σύγχρονο», δήλωνε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Δείτε υπαίθρια γυμναστήρια από άλλες περιοχές:

Πάργα

Hγουμενίτσα

Ηλιούπολη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .