Σάββατο, Απριλίου 24

Ψυχρολουσία Τζ.Μπάιντεν σε Αθήνα: «Μην πάτε για τουρισμό στην Ελλάδα έχει κορωνοϊό - Πιο ασφαλείς Ουγκάντα & Σουδάν»

 Σαμποτάζ των ΗΠΑ στην πιο κρίσιμη τουριστική περίοδο της Ελλάδας

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν επεφύλασσε σήμερα μια ψυχρολουσία για την Ελλάδα, καθώς έβγαλε ταξιδιωτική οδηγία που καλεί τους Αμερικανούς να μην έρθουν στη χώρα μας για τουρισμό γιατί έχει πολλά κρούσματα κορωνοϊού, αλλά αντί αυτού να προτιμήσουν χώρες όπως η... Ουγκάντα.

Με λίγα λόγια οι ΗΠΑ σαμποτάρουν την πιο κρίσιμη τουριστική περίοδο στην ιστορία της Ελλάδας, που θα κρίνει πόσα χρόνια θα κάνει η χώρα να ανακάμψει. 

Συγκεκριμένα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ γνωστοποίησε ότι προσθέτει την Ελλάδα μαζί με άλλες 99 χώρες στο «Επίπεδο 4» του καταλόγου των ταξιδιωτικών οδηγιών του και ζήτησε από τους πολίτες των ΗΠΑ να μην ταξιδέψουν σε καμία από αυτές.

Στην κατηγορία 4, με την οποία συνιστάται στους πολίτες η αποφυγή ταξιδιού, περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Την Δευτέρα, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε προαναγγείλει ότι σκόπευε να αυξήσει τον αριθμό των χωρών που βρίσκονται στην υψηλότερη βαθμίδα (το «Επίπεδο 4»), βασιζόμενο στις τρέχουσες εκτιμήσεις των Αμερικανών ειδικών σε θέματα υγείας.

Μέχρι χθες, Τρίτη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατέτασσε 34 χώρες στην κατηγορία 4, ενώ από σήμερα έχουν αυξηθεί στις 131.

Το υπουργείο απέφυγε να σχολιάσει πότε θα ολοκληρώσει αυτήν την επικαιροποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας του.

Αντίθετα στην κατηγορία 3 βρίσκονται χώρες όπως ο Σουδάν, η Νιγηρία, η Σενεγάλη, Γκάμπια και η Ουγκάντα, χωρετ δηλαδή που προφανώς οι ΗΠΑ θεωρούν ότι είναι πιο ασφαλείς από την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .