Με αυτή την πλαστή ταυτότητα κυκλοφορούσε ο Μένιος Φουρθιώτης – Που ήταν η ΕΣΗΕΑ;

Σάλο έχει προκαλέσει στους κόλπους της δημοσιογραφίας η αργοπορημένη αντίδραση της ΕΣΗΕΑ για την πλαστή ταυτότητα που χρησιμοποιούσε ο Μένιος Φουρθιώτης ισχυριζόμενος ότι έχει διαπίστευση από την Ένωση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παρά το γεγονός ότι γνώριζε για το πλαστό έγγραφο, καθώς όπως γράφει το documento.gr είχε καταγραφεί στα πρακτικά της 9ης Φεβρουαρίου η υπόθεση με τον τηλεπαρουσιαστή, καθυστέρησε δύο μήνες να προχωρήσει σε μήνυση σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη.

Η πρόεδρος του Δ.Σ. Μαρία Αντωνιάδου είχε γνώση για την πλαστή ταυτότητα του τηλεπαρουσιαστή και είχε εξουσιοδοτήσει τη νομική σύμβουλο Χρύσα Σαλαβράκου για να αναλάβει την υπόθεση. Δύο μήνες μετά και αφότου ξέσπασε το «σκάνδαλο» με τους αστυνομικούς και τα οχήματα που είχαν τεθεί στην φύλαξη του Φουρθιώτη, η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να στείλει την υπόθεση στη δικαιοσύνη και να ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα.

Η καθυστέρηση της Ένωσης να λάβει δραστικά μέτρα και να καταγγείλλει τον τηλεπαρουσιαστή που χρησιμοποιούσε πλαστά έγγραφα έχει προκαλέσει ερωτήματα αλλά και εκνευρισμό στα μέλη της τα οποία αισθάνονται ότι δεν έπραξε έγκαιρα τα δέοντα για να προστατεύσει την δημοσιογραφική δεοντολογία την οποία έχει ως υποχρέωσή της να υπερασπιστεί.

Πηγή: newsbreak.gr

 https://www.antinews.gr/action.read/antimedia/me-auti-tin-plasti-tautotita-kukloforouse-o-menios-fourthiotis-pou-itan-i-esiea-/8.149859