Πέμπτη, Απριλίου 1

Cher: Πρωταγωνιστεί σε ντοκιμαντέρ για την διάσωση του ελέφαντα Kaavan

Cher: Πρωταγωνιστεί σε ντοκιμαντέρ για την διάσωση του ελέφαντα Kaavan

H Cher πρωταγωνιστεί στο νέο ντοκιμαντέρ «Cher & The Loneliest Elephant», το οποίο καταγράφει τον αγώνα της Cher στο Πακιστάν για να σώσει τον Kaavan, τον προαναφερθέν μοναχικό ελέφαντα.

Ο τέσσερις τόνων υποσιτισμένος Kaavan πέρασε σχεδόν 20 χρόνια της ζωής του σε αλυσίδες. Αναγκασμένος να ζει σε ένα ερειπωμένο υπόστεγο κάτω από τον καυτό ήλιο του Islamabad

και υφιστάμενος μία πολύ κακή μεταχείριση, ο Kaavan υπέφερε από προβλήματα κατάθλιψης, παχυσαρκίας και θυμού.

Όταν η μόνος σύντροφός του πέθανε τραγικά από παραμέληση, η ιστορία του Kaavan κέρδισε παγκόσμια προσοχή μέσω των ακούραστων προσπαθειών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που σύντομα ευαισθητοποίησαν και την Cher.

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια ίδρυσε τον οργανισμό «Free The Wild» με τους συνεργάτες της Mark Cowne, Gine Nelthorpe Cowne και Jennifer Ruiz για να ενισχύσουν το κίνημα. Επίσης ηχογράφησε το τραγούδι «Walls», σε μία προσπάθεια να δώσει περαιτέρω φωνή στις αυξανόμενες εκκλήσεις για απελευθέρωση του Kaavan.

Μέσα από τις συνδυασμένες προσπάθειες της Cher και των ακτιβιστών σε όλο τον κόσμο, τον Μάιο του 2020 το Ανώτατο Πακιστανικό δικαστήριο ζήτησε την απελευθέρωση του ελέφαντα. Έχοντας επιλέξει ένα νέο σπίτι σε ένα καταφύγιο άγριας ζωής στην Καμπότζη, η ομάδα αντιμετώπισε υλικοτεχνικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των παρορμήσεων ζευγαρώματος του Kaavan.

 

 

Τον Νοέμβριο του 2020, η Cher πέταξε στο Πακιστάν για να βοηθήσει τη διάσωση του ελέφαντα. «Ήμουν φοβισμένη, αλλά τότε σκέφτηκα, «Τι θέλεις να κάνεις περισσότερο; Έδωσες μία υπόσχεση και πρέπει να πας.» Δεν είδα άλλον τρόπο να το κάνω. Έχω ένα ρητό στο Twitter μου, «Σήκω και μέτρα ή κάθισε και μην είσαι τίποτα. Και δεν θα καθόμουν να μην είμαι τίποτα.», δήλωσε η Cher.

To ντοκιμαντέρ «Cher & The Loneliest Elephant», δείχνει την κατάσταση και την δραματική διάσωση του Kaavan.govastileto.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .