Πέμπτη, Απριλίου 8

Τεράστια διαρροή προσωπικών δεδομένων στο Facebook - Πώς θα δείτε αν διέρρευσαν δικά σας στοιχεία

Τεράστια διαρροή προσωπικών δεδομένων στο Facebook - Πώς θα δείτε αν διέρρευσαν δικά σας στοιχεία

Ανησυχία έχει προκαλέσει η διαρροή προσωπικών δεδομένων περίπου μισού δισεκατομμυρίου χρηστών του Facebook -ονόματα, ημερομηνίες γενεθλίων, αριθμοί τηλεφώνων, διευθύνσεις- κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Το Facebook είπε ότι η μαζική διαρροή προέρχεται από ένα κενό ασφαλείας που είχε εντοπιστεί το 2019, το οποίο έκτοτε έχει διορθωθεί. Το Facebook ωστόσο δεν βοηθάει καθόλου στο να μάθει κάποιος εάν τα δεδομένα του έχουν συμπεριληφθεί στην παράβαση.

Ωστόσο, εάν θέλετε να μάθετε εάν τα δικά σας προσωπικά στοιχεία έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο, προς το παρόν τουλάχιστον, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να δείτε εάν το email σας είναι ένα από αυτά. Πώς; Μια ανεξάρτητη ιστοσελίδα, το hasibeenpwned.com, διευκολύνει τον έλεγχο καθώς τσεκάρει εάν το email σας είναι μεταξύ των κλεμμένων.

Συνολικά υπολογίζεται ότι «χτυπήθηκαν» 533 εκατομμύρια λογαριασμοί, ωστόσο μόνο 2,5 εκατομμύρια από αυτούς περιλάμβαναν email στα προσωπικά στοιχεία. Ο δημιουργός του HaveIBeenPwned και ειδικός ασφαλείας Τρόι Χαντ δήλωσε στο Twitter πως εξετάζει εάν θα προσθέσει αριθμούς τηλεφώνου στην ιστοσελίδα hasibeenpwned.com.

«Η κύρια τιμή των δεδομένων είναι η συσχέτιση αριθμών τηλεφώνου με ταυτότητες. Παρόλο που κάθε εγγραφή περιλάμβανε τηλέφωνο, μόνο 2,5 εκατομμύρια περιείχαν διεύθυνση email» ανέφερε η σελίδα του Χαντ.

 .zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .