Τρίτη, Απριλίου 6

Ισραήλ>H Shirel Hilel, 22 χρόνων, πέθανε μετά τη 2η δόση του εμβολίου της Pfizer/BioNtech

Η οικογένεια της προσέφυγε στη Δικαιοσύνη

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανέθεσε στα νοσοκομεία να αναφέρουν τυχόν περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής μεταξύ των εμβολιασθέντων

H όμορφη Shirel ήταν μόλις 22 χρόνων. Έκανε τη 2η δόση του εμβολίου της Pfizer/BioNtech και μετά από δύο εβδομάδες έφυγε από τη ζωή. Τον περασμένο μήνα, το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανέθεσε στα νοσοκομεία να αναφέρουν τυχόν περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής μεταξύ των εμβολιασμένων. «Αφού συνέβησαν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις κοντά στη λήψη του εμβολίου, αποφασίστηκε να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό το ζήτημα»

Η οικογένεια της Shirel Hilel κατηγορεί το Ιατρικό Κέντρο Ziv για αμέλεια: «Η υγεία της επιδεινώθηκε μπροστά στα μάτια τους και κανείς δεν της έδωσε ένα χέρι βοήθειας».

Η οικογένεια μιας νεαρής ισραηλινής γυναίκας που πέθανε από καρδιακή φλεγμονή μετά από εμβολιασμό κατά του COVID-19 κατηγορεί το νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία για το θάνατό της.

Η Shirel Hilel, 22 ετών, έλαβε τη δεύτερη δόση εμβολίου της πριν από δύο εβδομάδες, ανέφερε η αδερφή της Nofar στο κανάλι 13 ειδήσεων, σε ένα ρεπορτάζ που προβλήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα. Αργότερα ανέφερε ότι αισθάνεται αδιαθεσία και είπε ότι βιώνει μυϊκό πόνο

-Της είπα, πάρε έναν παυσίπονο. Δεν της έδωσε καμία βοήθεια. Την επόμενη μέρα πήγε στο γιατρό», λέει η αδελφή της Nofar. Ωστόσο, η κατάσταση της Hilel επιδεινώθηκε και άρχισε να δυσκολεύεται να αναπνέει και να πονάει στο στήθος της και μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Zed του Safed. Στο νοσοκομείο, η Hilel διαγνώστηκε με μυοκαρδίτιδα, φλεγμονή του καρδιακού μυός, η οποία συνδυάστηκε με ένα πρήξιμο στον ώμο θα πει ο φίλος Eyal στο Channel 13.

-Είπα θα μείνω μαζί της, τρεις, τέσσερις μέρες ή μια εβδομάδα. Θα μείνω στο νοσοκομείο όσο χρειάζεται…. », λέει ο φίλος της.

Σύμφωνα με το Channel 13, υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας μεταξύ των Ισραηλινών που έλαβαν και τα δύο εμβόλια του εμβολιασμού, αλλά όλες είχαν αντιμετωπιστεί με επιτυχία, συμπεριλαμβανομένων των ασθενών σε πιο σοβαρή κατάσταση από τη Hilel.

Η Hilel μεταφέρθηκε τελικά στη μονάδα καρδιακής περίθαλψης, όπου η οικογένειά της ισχυρίστηκε ότι το προσωπικό του Νοσοκομείου δεν την παρακολουθούσε επαρκώς

Shirel Hilel’s sister Nofer, left, and boyfriend Eyal speak to Channel 13 news for a segment aired on April 1, 2021. (Screen capture>Channel 13 news)

«Κοίταξα την οθόνη, είδα τις αναπνοές. Το μόνιτορ χτύπησε και κανείς δεν πλησίασε », λέει η Nofar Hilel. Δύο ημέρες αργότερα η αδελφή μου κατέρρευσε. Με ειδοποίησε ο Eyal και ετοιμάστηκε να πάεω στο νοσοκομείο όσο πιο γρήγορα μπορούσα…Δεν πρόλαβα…Πέντε λεπτά αργότερα η αδελφή μου πέθανε…”

-Η κατάστασή της  επιδεινώθηκε μπροστά στα μάτια τους και κανείς, απλά κανείς από το προσωπικό του νοσκοκομείου δεν σήκωσε ούτε ένα χέρι να της δώσει βοήθεια»


Ένας δικηγόρος της οικογένειας είπε ότι οι συγγενείς του Hilel προτίθενται να αναλάβουν νομική δράση εναντίον του νοσοκομείου.

Το Ziv Medical Center, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι η Hilel έλαβε παρόμοια θεραπεία με άλλους ασθενείς που είχαν αναρρώσει μέσα σε λίγες ημέρες. «Την τελευταία ημέρα νοσηλείας, άρχισε επιδείνωση της κατάστασής της. Είχαν αναπτυχθεί επίμονες διαταραχές του καρδιακού ρυθμού που δεν ανταποκρίθηκαν στη φροντίδα και μετά από συνεχή ανάνηψη, κηρύχθηκε νεκρή. Συμμεριζόμαστε στη θλίψη της οικογένειας για τη μεγάλη απώλεια », είπε σε απάντηση στο δίκτυο.

Τον περασμένο μήνα, το Υπουργείο Υγείας ανέθεσε στα νοσοκομεία να αναφέρουν τυχόν περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής μεταξύ των εμβολιασμένων.

«Αφού συνέβησαν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις κοντά στη λήψη του εμβολίου, αποφασίστηκε να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό το ζήτημα», δήλωσε ο Tal Brosh, επικεφαλής της Μονάδας Λοιμωδών Νόσων στο Ιατρικό Κέντρο Assuta στο Ashdod, στο δικτυακό τόπο ειδήσεων Ynet.

Τόνισε ότι παρέμεινε ασαφές εάν υπήρχε άμεση σχέση μεταξύ των περιπτώσεων καρδιακής φλεγμονής και του εμβολίου. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, 5.252.718 Ισραηλινοί έλαβαν τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και 4.804.891 έλαβαν και τις δύο.

https://kourdistoportocali.com/news-desk/israil-gt-h-omorfi-shirel-22-chronon-pethane-dyo-evdomades-meta-ti-2i-dosi-toy-emvolioy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .