Σάββατο, Απριλίου 10

Τα highlights της ζωής μας

Όσα μοιραζόμαστε με τους άλλους καθορίζουν τη ζωή μας. Και όσα συνθέτουν αυτές τις μνήμες, εικόνες, κουβέντες, μουσικές, γεύσεις και αρώματα ζωντανεύουν με μια αφορμή

Sponsored Content

Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο μια μυρωδιά μπορεί να σε συνδέσει με γεγονότα του παρελθόντος. Σαν να ανοίγει μια κερκόπορτα και εισβάλλουν μέσα μνήμες και συναισθήματα. Μνήμες προσωπικές αλλά και γεγονότα που με έναν τρόπο αφορούν ολόκληρη τη γενιά σου. Περιστατικά που απευθύνονται στη συλλογική μνήμη και με έναν τρόπο σε έχουν σημαδέψει. Αρκεί μια μυρωδιά για να σου φέρει στην επιφάνεια όσα σε συγκίνησαν, όσα σπουδαία αθλητικά γεγονότα μοιράστηκες με τους δικούς σου. Και δεν ήταν λίγα. Τώρα, εξαιτίας της συγκυρίας που υπάρχει, είναι ευκαιρία να τα θυμηθείς. Βάζεις στο ποτήρι ένα τσίπουρο δεκαράκι Ροδίτη, κλείνεις τα μάτια, αφήνεις τα αρώματα να βγουν στην επιφάνεια, πίνεις μια γουλιά και ζεις παλιές και νέες συγκινήσεις.

Αυτά που μάς ενώνουν
Βρισκόσουν εκεί σε όλες τις μεγάλες στιγμές του ποδοσφαίρου. Μπορεί να ήσουν μικρός, πολύ μικρός, αλλά τα θυμάσαι όλα μέσα από τα λόγια των μεγάλων που έλεγαν για το δέκα το καλό, τον Δομάζο, τον Κούδα, τον Χατζηπαναγή.
Μεγάλωσες σε μια οικογένεια που λάτρευε το ποδόσφαιρο, αγαπούσε τα σπουδαία αθλητικά γεγονότα, και δεν αργούσε να στρώσει το τραπέζι με ποτήρια και πιάτα για ένα τσίπουρο. Σου άρεσε αυτή η ατμόσφαιρα. Τα μπουκαλάκια με το τσίπουρο που άδειαζαν και σου τα έδιναν για να παίζεις, τα τσουγκρίσματα των μεγάλων, τα πήγαινε-έλα για πάγο και νερό, τα μεζεδάκια που εμφανιζόταν από το πουθενά. Τσιμπολογούσες από τα πιάτα και θαύμαζες αυτούς που έκαναν μαγικά με μια μπάλα.

Ήσουν εκεί το ΄74, τόσο δα παιδάκι, όταν ο Κούδας σήκωνε στα χέρια του το κύπελλο Ελλάδος και θυμάσαι τους πανηγυρισμούς μπροστά στην τηλεόραση. Θυμάσαι που σου πήραν μια φανέλα με το νούμερο 10 στην πλάτη και την φορούσες υπερήφανος καθώς έβλεπες τους αγώνες και ευχόσουν να έρθει γρήγορα η στιγμή που θα μεγαλώσεις για να μαζεύεστε με τους φίλους σου και να χαίρεστε μαζί τους αγώνες. Και ήρθε αυτή η ώρα.

Ήσασταν μαζί όταν είδες να μπαίνει από τον Μαραντόνα το «γκολ του αιώνα» το ΄86 στον αγώνα Αργεντινής- Αγγλίας. Και αργότερα με τους φίλους σου ήσουν εκεί στον αγώνα της Εθνικής Μπάσκετ με την Ε.Σ.Σ.Δ. το ΄87, να κρατάς την ανάσα σου στην παράταση και να πίνεις ένα ποτηράκι τσίπουρο για να πάρεις κουράγιο προτού ο πίνακας γράψει το 103-101 και η Εθνική κατακτήσει το Ευρωμπάσκετ.

Και πόσα ακόμη. Το χρυσό μετάλιο της Πατουλίδου το ΄92, τα θαύματα του Πύρρου Δήμα, την πρώτη φορά το ΄94 που η Ελλάδα συμμετείχε στην τελική φάση του Μουντιάλ, το χαμένο πέναλτι του Σαραβάκου το ΄95, το Euro 2004 με τους ξέφρενους πανηγυρισμούς, το παγκόσμιο κύπελλο του 2010 και τόσα ακόμη.

KIA_6287


Το νέο τσιπουράδικο
Όλα έρχονται μπροστά σου σαν να μην πέρασε μια μέρα, οι παρέες ζωντανεύουν με μερικές γουλιές και δεν σταματάς εκεί. Δημιουργείς τις αναμνήσεις του μέλλοντος. Κάνεις βιντεοκλήσεις με τους φίλους σου, κανονίζετε ένα διαδικτυακό τσίπουρο και είσαστε πάλι μαζί.

Διαλέγεις το Δεκαράκι Ροδίτης, μονοποικιλιακό, αρωματικό, ισορροπημένο, το αγαπημένο σου. Ξέρεις πόσο ιδιαίτερο είναι. Γνωρίζεις τη διαδρομή του. Ότι προέρχεται από μια ροζέ ποικιλία, τον Ροδίτη, γνωστή και με το όνομα Αλεπού, που ευδοκιμεί εξαιρετικά στο έδαφος της περιοχής του Τυρνάβου, και ότι αποστάζεται σε παραδοσιακούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες.

Όταν το βάζεις στο ποτήρι αναζητάς και απολαμβάνεις τα λεμονάτα και φρουτώδη αρώματά του. Σου αρέσει ο αρμονικός του χαρακτήρας που τον κάνει εξαιρετικό σύντροφο σε κάθε περίσταση. Το συνοδεύεις με τηγανητά, μαριναρισμένα θαλασσινά, αλοιφές, και με φίνα ψητά της ώρας. Οι υπόλοιποι το εκτιμούν και το τιμούν ανάλογα.

Ανάμεσα σε γουλιές και εξ αποστάσεως τσουγκρίσματα είσαστε μαζί, συζητάτε για την αγαπημένη σας ομάδα, γελάτε, διαφωνείτε, συμφωνείτε και κάνετε ακόμη έναν γύρο. Δίνετε ραντεβού και για άλλες αθλητικές βραδιές παρέα πάντα με το Δεκαράκι Ροδίτης.

Την οικογένεια τσίπουρο Δεκαράκι συμπληρώνουν τα επίσης μονοποικιλιακά Δεκαράκι Μοσχάτο και Δεκαράκι Μαλαγουζιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .