Σάββατο, Απριλίου 3

Self test: Από Τετάρτη στα φαρμακεία - Ποιοι έχουν προτεραιότητα

Self test: Από Τετάρτη στα φαρμακεία - Ποιοι έχουν προτεραιότητα

test_korwnoios-452

Βήμα-βήμα η διεξαγωγή των self-tests

Η εισαγωγή της πρώτης παρτίδας των self test ολοκληρώνεται με την παράδοσή τους σε εμάς, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου υγείας για την πορεία του κορωνοϊού  στην Ελλάδα, ενώ συμπλήρωσε ότι ο εφοδιασμός των φαρμακείων θα ξεκινήσει από την προσεχή Τετάρτη, 7 Απριλίου κι έως την Παρασκευή θα διαθέτουν επαρκείς ποσότητες -τις οποίες θα διαθέσουν, σε πρώτη φάση, στους μαθητές Λυκείου και στους εκπαιδευτικούς.

Στον διαδικτυακό αέρα θα βρίσκεται η ιστοσελίδα self-testing.gov.gr προκειμένου να δηλώνονται τα θετικά self tests.

Η επόμενη παράδοση, είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, είναι προγραμματισμένη στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και η τελευταία στις αρχές της μεθεπόμενης.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, τόνισε, ως το τέλος της εβδομάδας τα φαρμακεία της χώρας θα διαθέτουν επαρκείς ποσότητες για να τις διαθέσουν, σε πρώτη φάση στους μαθητές Λυκείου, 16 έως 18 ετών και τους εκπαιδευτικούς, στη συνέχεια στις ηλικίες 18 έως 64 χρόνων και -τέλος- στους άνω των 67 που έχουν ήδη θωρακιστεί σε μεγάλο ποσοστό από τον εμβολιασμό.


Self test: Δείτε αναλυτικά πώς θα κάνουμε τεστ στον εαυτό μας


Ο κάθε πολίτης δικαιούται ένα τεστ την εβδομάδα, τέσσερα το μήνα και κατόπιν εξήγησε τη διαδικασία διάθεσης των τεστ, καθώς και πώς θα γίνονται από τους πολίτες.

Ο κ. Κοντοζαμάνης πρόσθεσε ότι «η επιχείρηση διάθεσης των τεστ είναι πλήρως σχεδιασμένη και οργανωμένη. Σε όλο το μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας. Από την παρακολούθηση των προμηθειών και των αποθεμάτων μέχρι την τελική διάθεσή τους από τα φαρμακεία. Την εποπτεία της εφοδιαστικής αλυσίδας έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις».

Κατόπιν ανέφερε ότι με νομοθετική ρύθμιση δόθηκε η δυνατότητα στα Υπουργεία Εργασίας, Παιδείας και Υγείας να ορίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα δηλώνεται η διενέργεια των υποχρεωτικών ανά εβδομάδα self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Βήμα-βήμα η διεξαγωγή των self-tests

Μετά τη διενέργεια των τεστ, αν είναι θετικό πρέπει να δηλώνει στη σελίδα self-testing.gov.gr  (η οποία θα ενεργοποιηθεί σύντομα, την ερχόμενη Τετάρτη). Θα εκδίδεται βεβαίωση ή μήνυμα για επαναληπτικό τεστ από επαγγελματία υγείας σε δημόσια δομή (δωρεάν) ή σε ιδιώτη.

Αν το αποτέλεσμά σας είναι αρνητικό, χρειάζεται δήλωση μόνο για εκείνους που είναι υποχρεωτικό το self test (εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, μαθητές).

Όσοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν self test και εφόσον είναι αρνητικό θα δηλώνουν ότι το διενήργησαν με υπεύθυνη δήλωση.

Οι μεν εργαζόμενοι -και οι εκπαιδευτικοί- για λογαριασμό τους, οι δε γονείς και κηδεμόνες για λογαριασμό των μαθητών-παιδιών τους.

Τα self tests θα γίνονται αποκλειστικά κατ’ οίκον και όχι στα φαρμακεία, που απλώς θα παραδίδουν την συσκευασία του self test μέσα στην οποία θα υπάρχουν σαφείς έντυπες οδηγίες στα ελληνικά για τη σωστή λήψη του δείγματος και εκτέλεση του διαγνωστικού ελέγχου.
self-test_A5_final-1
self-test_A5_final-2





Protothema.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .