Δευτέρα, Απριλίου 12

Δικηγορική πράξη άρνησης υποβολής μαθητή σε self test, δέχθηκε σχολική μονάδα στον Βόλο από γονέα.

Σχολείο παρέλαβε από γονέα άρνηση για self test με δικηγορική πράξη!
Τη Δευτέρα 12 Απριλίου ξεκινούν τη διά ζώσης λειτουργία τους τα γενικά και επαγγελματικά λύκεια ενώ τα ειδικά σχολεία συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, ωστόσο το αγωνιώδες ερώτημα τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος μαθητής ή ακόμη και εκπαιδευτικός αρνηθεί να κάνει το τεστ παραμένει αναπάντητο.

Σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων θα διενεργείται self test από εκπαιδευτικούς και μαθητές. 

Τα τεστ θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, και θα είναι απαραίτητα κατά την.. προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. 

Βάσει του ΑΜΚΑ τους, μαθητές και εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ για κάθε εβδομάδα από το φαρμακείο. 

Ως προς τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια του τεστ στους μαθητές.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, διευθυντές σχολικών μονάδων της Μαγνησίας δεν κρύβουν την αγωνία τους για το τι θα γίνει με μαθητές, οι γονείς των οποίων δεν επιθυμούν την υποβολή των παιδιών τους σε τεστ ή ακόμη και με αρνητές συναδέλφους τους. «Τι θα κάνουμε σε περίπτωση που κάποιος συνάδελφος αρνείται να υποβληθεί σε τες ή γονέας δεν επιτρέψει στο παιδί του; Θα έχουμε το δικαίωμα να μην τους δεχόμαστε στο σχολείο; Ηδη σήμερα, στα ειδικά σχολεία που συνεχίζουν να λειτουργούν δια ζώσης υπάρχουν γονείς που αρνούνται να υποβληθούν τα παιδιά τους σε τεστ.
 Γονέας έφθασε στο σημείο να προσκομίσει ακόμη και δικηγορική πράξη άρνησης αποδοχής ιατρικής πράξης», εκφράζουν τον προβληματισμό τους εκπαιδευτικοί.

Εκπαιδευτικοί θέτουν μία ακόμη παράμετρο. «Μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ότι πρόσβαση στα self test θα έχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί. Δεν είναι όμως οι μοναδικοί που μπαίνουν στα σχολεία και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα γίνουν φορείς υπερμετάδοσης. Το Υπουργείο Παιδείας ξέχασε τις καθαρίστριες, τους σχολικούς φύλακες, τους ιδιοκτήτες κυλικείων που αποτελούν μέρος της σχολικής καθημερινότητας;», διερωτώνται εκπαιδευτικοί και περιμένουν την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που τους βασανίζουν.

https://www.rthess.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .