Δευτέρα, Μαΐου 31

Πανελλαδική απεργία στις 10 Ιουνίου

Αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Πανελλαδική απεργία στις 10 Ιουνίου, αποφάσισε να πραγματοποιήσει η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, που εκείνες τις ημέρες θα βρίσκεται προς ψήφιση στη Βουλή.

Ουσιαστικά, η Συνομοσπονδία προκήρυξε απεργία για τον ιδιωτικό τομέα, μία εβδομάδα μετά την ανάλογη κινητοποίηση που προτίθεται να πραγματοποιήσει την Πέμπτη 3 Ιουνίου, η ΑΔΕΔΥ στο δημόσιο τομέα.

Η απόφαση λήφθηκε νωρίτερα σήμερα από την Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, η οποία στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε, αποφάσισε την ίδια ημέρα, στις 10 Ιουνίου, να γίνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου, τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. 

Η Συνομοσπονδία εξ αρχής έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του Εργασιακού Νομοσχεδίου. Εκτιμά ότι το σχέδιο νόμου εμπεριέχει  νομοθετήματα, τα οποία εάν εφαρμοστούν θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία αλλά και στην κοινωνία. 

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι «θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της, ώστε να μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά τα βάρη των μνημονίων σηκώνουν στην πλάτη τους τώρα και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας». 

Μετά την 24ωρη απεργία θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ προκειμένου να προγραμματίσει τις επόμενες δράσεις της.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .