Με κορωνοϊό οι 182 λ@θρομετανάστες που αποβιβάστηκαν στην Καλαμάτα!

limani-kalamatas

Τώρα μάς έρχονται και με κορωνοϊό! Λίγο μετά τις 7 εχθές το απόγευμα έφτασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας 182 λαθραίοι μετανάστες που επέβαιναν στη θαλαμηγό White Angel και η οποία είχε αποπλεύσει ανενόχλητη από την Τουρκία με προορισμό την Ελλάδα.

Αφού διέπλευσε όλο το αιγαίο επίσης ανενόχλητη λίγο πριν προσεγγίσει τις ελληνικές ακτές και βάσει πάγιας διαδικασίας δήλωσε «ακυβερνησία», (ως είθισται) απαιτώντας από το λιμενικό σώμα, την άμεση και χωρίς χρονοτριβή ρυμούλκησή τους στο πλησιέστερο λιμάνι, όπως και έγινε καθώς το λιμενικό έσπευσε σε χρόνο ρεκόρ προκειμένου να τους μεταφέρει στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος ξεκίνησε το ταξίδι του από την Τουρκία πριν από 13 ημέρες με προορισμό την Ελλάδα και όχι την Ιταλία, ενώ ακόμα δεν έχει τελειώσει η καταγραφή των στοιχείων των 182 ατόμων, προκειμένου να γίνει γνωστή η εθνικότητά τους, αν γίνει, καθώς οι αλλοδαποί θα δώσουν ότι ονόματα θέλουν και όποια χώρα σκεφτούν εκείνη τη στιγμή.

Όπως είχε γίνει γνωστό, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρισκόταν κατά την άφιξη της θαλαμηγού στο λιμάνι της Καλαμάτας για να υποβληθούν οι λαθραίοι μετανάστες σε covid test, με τα πρώτα τεστ να είναι θετικά.

Πλέον οι μετανάστες θα μείνουν στις αποθήκες του λιμανιού, όπου θα τους παρασχεθεί φαγητό από το Δήμο Καλαμάτας, ενώ η Περιφέρεια Πελοποννήσου μετέφερε κουβέρτες και στρώματα. Επίσης, από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρίσκονται εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

 makeleio.gr