Κυριακή, Μαΐου 23

Νικητής στο Όπεν της Λιόν ο Τσιτσιπάς ΚΕΡΔΙΣΕ 2-0 ΤΟΝ ΚΑΜΕΡΟΝ ΝΟΡΙ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ

Νικητής στο Όπεν της Λιόν ο Τσιτσιπάς

Τον δεύτερο φετινό τίτλο του στο ATP Tour και έβδομο συνολικά στην καριέρα του, πανηγύρισε στη Λιόν ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε στον τελικό του τουρνουά του Βρετανού Κάμερον Νόρι (Νο 49 στον κόσμο) με 6-3, 6-3 μέσα σε 69 λεπτά και κατέκτησε το τρόπαιο, εξασφαλίζοντας παράλληλα και 250 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Τσιτσιπάς ήταν ανώτερος και το απέδειξε, ελέγχοντας το παιχνίδι και κάνοντας break στο σερβίς του αντιπάλου του σε κρίσιμα σημεία και των δύο σετ. Στο δεύτερο, μάλιστα, ο Βρετανός προηγήθηκε 3-2, αλλά ο Στέφανος πήρε τέσσερα συνεχόμενα γκέιμ και «έκλεισε» το ματς.

 

Ο Έλληνας πρωταθλητής πανηγύρισε την 33η νίκη του για φέτος, που τον διατηρεί στην κορυφή της λίστας του φετινού Tour της ATP. Το ρεκόρ του είναι 33-8 και συνοδεύεται από δύο τίτλους! Παράλληλα, έχει παίξει τουλάχιστον στα προημιτελικά στα 9 από τα 10 φετινά τουρνουά του.

Η προηγούμενη φορά που κέρδισε τουρνουά ήταν στην επίσης χωμάτινη επιφάνεια του Μόντε Κάρλο.

Ο επόμενος σταθμός για τον Στέφανο είναι το Παρίσι και το Γκραν Σλαμ του Ρολάν Γκαρός. Την Πέμπτη (27/5) θα μάθει το «μονοπάτι» του στη γαλλική πρωτεύουσα!

 

 

Τσιτσιπάς: «Ήταν μια απίθανη μάχη»

Μετά το τέλος του τελικού ο Τσιτσιπάς χαρακτήρισε απίθανη μάχη τον αγώνα με τον Κάμερον Νόρι. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ήταν μια απίθανη μάχη. O Νόρι έπαιξε πολύ καλό τένις, κέρδισε πολύ καλούς παίκτες όπως ο Τιμ. Μένει ταπεινός και συνεχίζει να δουλεύει. Συγχαρητήρια. Ερχόμενος εδώ δεν ήξερα τι να περιμένω. Ξέρω ήταν δύσκολο να έρθει ο κόσμος να μας δει το προηγούμενο διάστημα. Έχουμε χάσει αυτή την ατμόσφαιρα και είναι καλό που υπήρχε σήμερα. Είμαι ευγνώμον που έπαιξα κοντά σε κόσμο, το γαλλικό κοινό με υποστηρίζει.

Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στους χορηγούς, είναι πολύ ωραίο μέρος εδώ, για να ανταγωνιστούμε. Είναι μέσα στο δάσος. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες στην ομάδα μου που πιστεύουν στην εξέλιξη και τον γυμναστή μου. Έχω εδώ και καιρό τη βάση μου εδώ στη Γαλλία και ευχαριστώ την ακαδημία Μουράτογλου που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια».

Οι επτά τίτλοι του Στέφανου

Στις επτά κατακτήσεις βρίσκεται πλέον ο Τσιτσιπάς. Ο 22χρονος τενίστας κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο το 2018 στη Στοκχόλμη (6-4, 6-4 τον Έρνεστς Γκούλμπις), ενώ ακολούθησαν η Μασσαλία (7-5, 7-6 τον Μικαΐλ Κουκούσκιν) και το Εστορίλ (6-3, 7-6 τον Πάμπλο Κουέβας) το 2019.

Τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, στο Ο2 του Λονδίνου, ήρθε η πιο μεγάλη κούπα, το ATP Finals (6-7, 6-2, 7-6 τον Ντόμινικ Τιμ).

Την περσινή σεζόν, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κάνει το repeat στη Μασσαλία, επικρατώντας με 6-3, 6-4 του Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ.

Πριν έναν μήνα κατέκτησε τον πρώτο Masters τίτλο του, χάρη στο 6-3, 6-3 επί του Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό του Μόντε Κάρλο και πήρε και το πέμπτο 250άρι με τη νίκη επί του Κάμερον Νόρι (6-3, 6-3).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .