27χρονος Ολυμπιονίκης πέθανε 10 μέρες μετά τη 2η δόση του εμβολίου της Pfizer/BioNTech

Είχε ανεβάσει και χαρούμενος φωτογραφία στο Instagram

Ο27χρονος Ολυμπιονίκης Toξοβολίας της Μαλαισίας πέθανε λίγες μέρες μετά τη 2η δόση του εμβολίου της Pfizer.

Ο δύο φορές Ολυμπιονίκης Haziq Kamaruddin, πέθανε σε ηλικία 27 ετών στις 14 Μαΐου, αφού κατέρρευσε μερικές μέρες μετά τη λήψη του εμβολίου COVID-19 της Pfizer. Ο Kamaruddin πέθανε από φραγή στεφανιαίας αρτηρία, ανέφερε το Σάββατο το υπουργείο Υγείας, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για σύνδεση με το εμβόλιο.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μια στεφανιαία αρτηρία μπορεί να μπλοκαριστεί, συμπεριλαμβανομένου του θρόμβου αίματος, σύμφωνα με την Yale Medicine. Και τα τρία εμβόλια που έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Pfizer, μπορούν ενδεχομένως να προκαλέσουν θρόμβους αίματος.

Ο Kamaruddin έλαβε την πρώτη δόση πειραματικού εμβολίου της Pfizer στις 13 Απριλίου. Έλαβε τη δεύτερη δόση στις 4 Μαΐου και μάλιστα δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram. Δέκα μέρες μετά πέθανε.

Ο αθλητής εκπροσώπησε τη Μαλαισία στους Αγώνες του Ρίο και του Λονδίνου  και ήλπιζε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς του Τόκιο αυτό το καλοκαίρι, με τον διαγωνισμό προκριματικών να διεξάγεται στο Παρίσι τον Ιούνιο. Ήταν επίσης μέλος της  ομάδας της χώρας του, η οποία κέρδισε ασήμι στους Ασιατικούς Αγώνες Incheon του 2014.

kourdistoportocali.com

 https://www.triklopodia.gr/27%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%bf%ce%bb%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%ad%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%b5-10-%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%b5/